Anglická Premier League - souhrn 32. kola

27.03.2010, 18:03, aktualizováno 29.03.2010, 22:59
Komentáře a souhrny
Manchester City díky hattricku Teveze porazil Wigan. Liverpool se nadále rve o čtvrtou příčku, což dokázal svým fanouškům v utkání proti Sunderlandu. Chelsea deklasovala Aston Villu 7:1, přičemž čtyři branky dal Lampard. Problémy neměl ani Manchester United, naopak Arsenal v nastavení přišel o výhru v Birminghamu.

Manchester City - Wigan Athletic 3:0

29.03.2010 21:00

Góly: 72. Carlos Tévez, 75. Carlos Tévez, 84. Carlos Tévez

Husarský kousek Carlose Tevéze, kterému stačilo pouhých 12 minut na zkompletování hattricku, udržel ManCity na dohled čtvrtému Tottenhamu. Bleděmodří byli po celý první poločas bídní, takže to vypadalo, že ani v desátém zápase to druhé vítězství nad Wiganem neurvou. Nakonec jim pomohl svým vyloučením Gary Caldwell, takže teď Citizens ztrácejí na Spurs zase jen dva body.

Roberto Mancini nechal pro pondělní dohrávku odpočívat Bellamyho, Barryho i Richardse a možná i tyto náhlé změny zapříčinily, že do utkání lépe vstoupili hosté. Na úvodních deset minut fanoušky Citizens dokonale umlčeli svým celoplošným a nadmíru úspěšným presinkem. Nicméně první šance stejně pocházejí z dílny domácích. Adebayorova střela ještě byla zablokována Bramblem, ale proti ráně Tevéze už Stojkovič zasahovat musel. Bez balonu však bylo City ke svému soupeři shovívavé až příliš. Dovolovalo mu pořádně si pohrát s balonem a navíc i často střílet. Jednu bombu Rodallegy nakonec Given vyrážel jen taktak.

V dresu Citizens dnes byli schopni snést přísnější měřítka snad jen dva hráči. Prvním z nich byl Adam Johnson a druhým pak Carlos Tevéz, který ještě před svým druhopoločasovým koncertem jednou nebezpečně pálil a jednou na sudím marně loudil pokutový kop. Možná právě pro tak malé množství opravdu snaživých fotbalistů byli v půli domácí vypískáni. Takový fakt Citizens přeci jen mírně nabudil. Krátce po přestávce dokonce Adebayor rozvlnil síť napnutou za Stojkovičovými zády, pro ofsajd se však radoval zbytečně.

Krátce před tím, než šli hosté po drsném Caldwellově zákroku na Tevéze do oslabení, spálil obrovskou šanci Rodallega, když k němu vinou protivníkova několikerého zaváhání propadl dlouhý míč a on ho pravačkou napálil těsně vedle. Následná červená karta zprvu Martinezovi svěřence nakopla - Moreno ani podruhé Rodallega ovšem nepochodili. Situaci tak do svých rukou vzal Tevéz. Poprvé se prosadil v 72. minutě díky váhavému Stojkovičovi, který nevyrazil naproti Vieirově bochánku a Argentinec ho tak klidně mohl doklepnout za brankovou čáru. Hned po 120 sekundách se Tevéz opět ideálně orientoval ve vápně soupeře a na zadní tyči ve skluzu usměrnil Garridův centr do sítě podruhé. Do třetice se argentinský štírek trefil šest minut před koncem, když tentokrát prošel přes dva hráče, aby pak svým finišem nedal Stojkovičovi žádnou šanci zasáhnout.

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Sunderland AFC 3:0

28.03.2010 17:00

Góly: 3. Fernando Torres, 32. Glen Johnson, 60. Fernando Torres

Fotbalisté pátého Liverpoolu neměli sebevětší problémy s Černými kočkami ze Sunderlandu, a stále si tak drží naději na čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu. Hosté v podstatě na Anfield ani nemuseli jezdit. Tak bídný výkon by na body nestačil možná ani na liverpoolské dorostence. Dvě branky zařídil Fernando Torres, jednu Glen Johnson.

Domácí vlétli do utkání jako uragán. Už v první minutě utkání mohl skórovat Agger po centru Gerrarda z přímého kopu, jen reflexivní zákrok brankáře Gorgona zabránil brance. Reds ale nakonec nemusela tahle neproměněná šance mrzet, jen o dvě minuty později si nastavil míč na pravačku Torres a táhlou, přesně mířenou a hlavně krásnou střelou z nelehkého úhlu ke vzdálenější tyči rozvlnil síť.

Ve 14. minutě zkoušel štěstí z dálky Mascherano, o chvilku později pálil z první Torres, ale oba pálili mimo. Výčet šancí pokračoval a Gerrard v 17. minutě mířil z běhu jen těsně vedle pravé tyče. Dvacátá pátá minuta a sunderlandský Gordon se mezi třemi tyčemi opět potil, po Gerrardově rohovém kopu hlavičkoval tvrdě Maxi..

Nakonec liverpoolský tlak vyústil druhým gólem ve 32. minutě, když se ze dvaceti pěti metrů prosadil bombou Johnson. Pět minut před koncem první půle měl další tutovku na kopačce Torres, jeho první rána narazila do tyče, balón se od ní dostal zase zpátky k němu, jenže napodruhé španělský toreador z voleje netrefil místo mezi třemi tyčemi.

Druhý poločas si už Liverpool držel pohodlný náskok. Černé kočky se sotva dostávali před branku Reiny, na nějaký zvrat vůbec neměli. V 60. minutě vsítil Torres druhou branku, hezky do vápna mu přihrál Johnson. Pak pálil z dobré pozice jen pánu bohu do oken Kuyt, deset minut před koncem zase slabě Babel, jehož v pohodě vychytal Gordon.

A Sunderland? Zazlobil za celý zápas jen třikrát v poslední desetiminutovce. Nejprve střílel jen vedle Richardson, poté měl hostující záložník možnost zakončit z přímého kopu, ale možná že by se jeho pokus nevešel ani do ragbyové branky. Asi nejnebezpečnějším se stal nakonec Bardsley, proti kterému musel brankář Reina dokonce i na zem.

Více informací k zápasu

Burnley FC - Blackburn Rovers 0:1

28.03.2010 13:00

Góly: 20. David Dunn (pen.)

Záchranářské starosti Burnley dosáhly vrcholu. Porážku 0:1 s Blackburnem způsobil moment ze dvacáté minuty. Olsson si v pokutovém území došel pro spornou penaltu a Dunn se ukázal jako spolehlivý exekutor.

Svěřenci trenéra Lawa tak propásli velkou možnost, jak udržet kontakt s nejbližšími pronásledovateli. Hosté se naopak zásluhou triumfu posunuli na 10. příčku v tabulce. Blackburn vstoupil do utkání aktivněji. Po akci Nzonziho s Pedersenem pálil norský záložník vysoko nad. Poté ovšem došlo k onomu inkriminovanému momentu. Jemný kontakt Olssona s Jensenem posoudil rozhodčí Dean jako penaltový. Spolehlivý exekutor Dunn pak poslal Revers do vedení.

Domácí odpověděli krátce poté pěknou přímočarou akcí. Elliott vyslal do vápna ostrý centr, Sambova hlavička pak všechno nebezpečí zažehnala. Ještě jednou si sudí Dean proti sobě pobouřil diváky. Samba na hranici pravidel stáhl ve vápně k zemi právě Elliotta, tentokrát však píšťalka sudího zůstala němá. Obě strany mohly ještě před přestávkou vstřelit branku. Šanci Blackburnu propásl Salgado, na druhé straně pohrdl vyrovnáním Cort.

Domácí přece jen začali druhou půlku výrazně aktivněji. Hned zkraje pelášil do otevřené obrany Fletcher, skvělým obranným zákrokem ho ale obral o míč Nzonzi. Mearsovi pak z kopačky sebral téměř jistý gól pohotový obránce Olsson. První střelu na bránu si tak připsali domácí až v 54. minutě. Paterson ale pouze vyprášil Brownovy rukavice. Na opačném konci hřiště zase hrozil vytříbený norský technik Pedersen. Ovšem ani jeho přímý kop se neujal. Zatímco aktivita Burnley postupem času uvadala, Blackburn mohl své vedení pojistit. Olsson ale trefil jen břevno. I tak to ale na výhru fotbalistům Rovers stačilo.

Více informací k zápasu

Bolton Wanderers - Manchester United 0:4

27.03.2010 18:30

Góly: 38. Jlloyd Samuel (vl.), 69. Dimitar Berbatov, 78. Dimitar Berbatov, 82. Darron Gibson

Výsledkově jednoznačný, průběhem víceméně vyrovnaný zápas se odehrál při sobotním podvečeru na Reebok Stadium. Domácí Bolton věhlasnému soupeři statečně vzdoroval celý první poločas, v tom druhém už ale odpadl a nechal si nasázet dohromady čtyři branky. Posunu MU na první příčku o bod před Chelsea tak nezabránil.

Bolton do zápasu s obhájcem titulu rozhodně nevstoupil s nějakým přehnaným respektem. Pozici mu ale notně usnadnily i čtyři změny v sestavě Manchesteru, ke kterým po vyhraném derby s Liverpoolem sáhl Sir Alex Ferguson. Red Devils totiž zpočátku moc nevěděli co hrát, občas měli domácí fotbalisté až příliš mnoho prostoru, a to prakticky kdekoliv po hřišti. Lépe zkonsolidovaní Trotters si tak v úvodní dvacetiminutovce užívali alespoň mírné převahy. Na jejím konci ale stály přeci jen ještě dvě šance hostujících hráčů. Nejprve Berbatov citlivě sáhl do centru Fletchera a donutil Jaaskelainena přimáčknout se na bližší tyčku a zažonglovat si s balonem. Z následného rohu se pak o slovo přihlásil Evans, jemuž sklepával míč Fletcher. Zaskakující stoper ale nezachoval chladnou hlavu a vysoko přestřelil.

Ani tyhle dvě šance ale nevnesly do herního projevu United nějaký řád. Naopak brzy mohli červení děkovat Van der Sarovi, že se vytasil s prvotřídním zákrokem proti dobře umístěné střele Elmandera. Wilshere ve 27. minutě nádhernou kolmicí uvolnil švédského forvarda, který šel z mírného úhlu sám na vytáhlého brankáře. Jeho ránu na přední tyč ale Van der Sar nepatrným pohybem pravačky skvěle zlikvidoval. Poté uteklo přesně deset minut a bezmocní ofenzivní hráči Manchesteru mohli děkovat podruhé - tentokrát hráči na druhé straně barikády.

Giggsův křižný pas totiž Lloyd Samuel nepochopitelně zužitkoval k preciznímu uklizení balonu do vlastní sítě. Být oblečen do červeného trikotu, šlo by o vskutku suverénní koncovku, takhle Bolton dosti znevýhodnil. Ten však přesto nemusel panikařit, neboť ještě do přestávky Wilshere prostrčil míč k Muambovi a po jeho výstavním projektilu se musel Van der Sar vrhnout s vypjetím všech sil. Nakonec z toho byl navýsost efektní zákrok.

Do druhého dějství už nastoupil přeci jen lépe organizovaný Manchester a hned to bylo o něčem jiném. United konečně byli schopni zosnovat nějakou smysluplnou kombinaci a co na tom, že při snaze zakončit jednu z nich Berbatov prohrál svůj souboj s gravitací. Pořád to byl nadějný příslib do budoucna a v něm také takřka identickou akci ukončil Fletcher již zajímavou ranou do boční sítě. Berbatov si navíc spravil chuť nedlouho poté. V 69. minutě si počíhal na vyraženou Fletcherovu střelu, a přestože se Jaaskelainen ze země včas sebral a šel mu naproti, Bulhar ho nepatrnou škvírkou pod levou rukou zvládl prostřelit.

Owen Coyle se pak rozhodl vrhnout veškeré síly do útoku a to se Boltonu ještě dvakrát vymstilo. Dvanáct minut před koncem Nani zamotal hlavu Rickettsovi a předložil Berbatovovi dokonalý pas, který druhý nejlepší střelec MU ledabyle a mezi nohami Samuela nasměroval do sítě. O pár okamžiků později ještě Nani vykouzlil další pěknou přihrávku pro střídajícího Gibsona a ani ten nepohrdl a prudkou ranou zaskóroval odrazem od břevna. Úplný závěr už pak Bolton přežil bez újmy a utkání dohrál s jakouž takou ctí.

Více informací k zápasu

Birmingham City - Arsenal FC 1:1

27.03.2010 16:00

Góly: 90. Kevin Phillips - 81. Samir Nasri

Jestliže Wenger před zápasem nabádal ke zvýšené koncentraci, zažívají teď v šatně jeho svěřenci asi pořádný "fičák". Jediné individuální zaváhání Manuela Almunii totiž Arsenal de facto připravilo o šance na zisk mistrovského titulu. A pokud nepřipravilo, tak jim cestu na piedestal minimálně pořádně zkomplikovalo.

První poločas se nesl hlavně ve znamení neúspěšné snahy Arsenalu uchopit do svých rukou taktovku zápasu. Ta zatím zůstávala někde na půli cesty mezi oběma stranami. Birmingham si, jak je jeho dobrým zvykem, cestu dopředu zrovna nekomplikoval a nejčastěji pokoušel štěstí střelami z dálky či se snažil hrozit ze standardek. Kanonýři naproti tomu hráli svou hru, která ale opět postrádala moment překvapení a mnohdy i preciznost. První a na dlouho taky poslední šanci si tedy Arsenal vypracoval až po nedůslednosti soupeře. Stoper Dann se dlouho rozmýšlel, co udělá se skákavým balonem, až ho zválcoval Walcott a vzápětí neskóroval možná jen díky včasnému vyběhnutí Harta. Z dalekonosných pokusů Brums pak stojí za zmínku jeden nepřesný McFaddenův a jeden Jeromeho při zemi vyražený Almuniou.

V druhém poločase se obraz hry nikterak zvlášť nezměnil. Trápení Arsenalu pokračovalo. Zejména Fabregas nebyl po dřívějším inkasování nějaké rány do kotníku schopný dirigovat projev Gunners, na což pak celé mužstvo náležitě dojíždělo. Ve stávající sestavě akorát zpoza šestnáctky nadějně, ale jen doprostřed brány pálil Diaby. Menší zlom přišel až s vypuštěním Nasriho s Aršavinem na hrací plochu. Ještě předtím ale mohl jít do vedení domácí celek, a to hned dvakrát během pár sekund. Podivný Johnsonův pokus se totiž v 62. minutě zkroutil do tyče a dobíhající Dann pak ze dvou kroků trestuhodně přestřelil. A odplaty se pak Brums skutečně dočkali, i když až s odstupem času.

Vitální posilou byl pro hru Arsenalu především Samir Nasri, který hned po svém příchodu na hřiště směřoval do vápna nebezpečný centr, který nečekaně minul Johnson a nepřipravený Bendtner už nezvládl reagovat. Tím se uvedl, a pokračoval ještě s větší parádou. Projev hostí notně obohatil o sebevědomí, a že právě jeho má ažaž, dokázal v 81. minutě. Tehdy se zprava rozeběhl s balonem na osu hřiště, odkud vypustil nádhernou přízemní střelu, která zapadla přesně ke vzdálenější tyčce - 0:1. Arsenal byl v tu chvíli v euforii a vypadal neohroženě. V nastavení však stačil jeden decentní centr do vápna hostí, jedna mizerná koncovka Phillipse a jedno děsivé zaváhání Almunii a všechno nadšení bylo rázem fuč. Španělský golman totiž soupeřovu slabou střelu vyrazil pouze do vzduchu a za sebe tak, že míč nakonec doskákal za brankovou čáru.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Aston Villa 7:1

27.03.2010 16:00

Góly: 15. Frank Lampard, 44. Frank Lampard (pen.), 57. Florent Malouda, 62. Frank Lampard (pen.), 68. Florent Malouda, 83. Salomon Kalou, 90. Frank Lampard - 29. John Carew

Na Stamford Bridge se dnes pohřbívalo. Na svůj funus dorazila Aston Villa, která byla Chelsea rovnocenným soupeřem pouze v prvním poločase. V tom druhém totiž inkasovala pět branek a odváží si ostudnou porážku 7:1. Čtyři góly vstřelil Frank Lampard.

Chelsea nastoupila bez tahouna Didiera Drogby, jenž si odnesl menší šrámy ze zápasu s Portsmouthem a nebyl stoprocentně fit. Na hrotu se místo něj objevil Nicolas Anelka, kterého ze stran podporovali Joe Cole s Maloudu a ze zálohy Deco. Aston Ville se naopak vrátila ofenzivní esa Gabby Agbonlahor a James Milner.

Jako první sice zahrozil Collins, ale když jeho volej přeletěl branku, mohli si domácí oddychnout. Ti se pak navíc po čtvrthodině ujali vedení. Malouda skvělým stříleným centrem propasoval míč přes celé vápno až k Lampardovi, jenž ve skluzu na zadní tyči poslal Blues do vedení. Po půlhodině se podařilo Aston Ville vyrovnat, byla to podobná situace jako na druhé straně. Ashley Young si na rohu vápna připravil míč a přesným centrem našel na zadní tyči Carewa, kterého neuhlídal Žirkov a vytáhlý útočník jednoduše prostřelil Petra Čecha.

Chelsea mohla o chvilku později opět strhnout vedení na svoji stranu, ale akci překombinovala. Anelka krátkým centrem našel Lamparda, ale ten se na penaltě ještě rozhodl hlavičkou poslat míč zpět na Joe Colea, jenž těžký míč nedokázal zužitkovat. Dvě minuty před poločasovým hvizdem to ale domácím vyšlo, skvělou kombinaci předvedl s Maloudou Jurij Žirkov a po vběhnutí do vápna padl po kontaktu s Collinsem, kopala se penalta. Tu nemohl proměnit nikdo jiný než Frank Lampard a do kabin vystřelil Chelsea vedení.

Domácí svěřenci Carla Ancelottiho asi byli v prvním dějství o něco lepším týmem, ale co přišlo v tom druhém asi nikdo nečekal. Chelsea do něj vlétla vskutku raketově, už po dvou minutách nebezpečně centroval Joe Cole a před Anelkou musel zasahovat Friedel. V 57. minutě už byl ale po další parádní spolupráci hráčů v modrém krátký, celou akci přesnou ranou zakončil Florent Malouda. Jen za dalších pět minut se kopala druhá penalta a opět ji zařídil Žirkov, toho tentokrát fauloval Dunne. Už po hodině hry tak mohl zkompletovat hattrick Frank Lampard a také tak udělal. Na druhé straně se mohl po vystřídání rychle prosadit Delfouneso, ale na poslední chvíli byl zastaven Terrym.

V 68. minutě dokonával zkázu Villans Malouda. Vše ale začalo u Žirkova, jenž našel Lamparda a ten těsně před Friedelem ještě přistrčil francouzskému záložníkovi, kterému již nedělalo problém zavěsit přesně pod břevno. To už to bylo 5:1 a fanoušci Aston Villy asi nevěděli, co se s jejich hráči děje. Jediným, kdo z hostů hrozil byl Delfouneso a k brance neměl znovu daleko, když jeho střelu tečoval Alex a Čech šel na druhou stranu. Míč ale nakonec skončil těsně vedle.

Jakoby ale Ville pět gólů nestačila a Chelsea jí musela na cestu přidělit ještě další, sedm minut před koncem se přesnou přízemní ranou k zadní tyči trefil střídající Salomon Kalou. Poslední hřebíček do birminghamské rakve zatloukl v první minutě nastavení Frank Lampard, jenž korunoval svůj dobrý výkon čtvrtým gólem a upravil na konečných 7:1.

Více informací k zápasu

Hull City - Fulham FC 2:0

27.03.2010 16:00

Góly: 17. Jimmy Bullard (pen.), 48. Craig Fagan

Iain Dowie si v domácím prostředí napravil reputaci a určitě alespoň částečně fanoušky přesvědčil o tom, že je schopný Hull zachránit. Výhra nad desátým Fulhamem totiž opravdu může symbolizovat velkou naději do budoucna, tím spíš, že zároveň ztratil všechny body konkurent v boji o záchranu West Ham.

Hra obou celků byla v úvodních pasážích poněkud upracovaná, neupravená, což se ovšem dalo očekávat vzhledem k tomu, že oba manažeři udělali oproti minulému kolu dohromady deset změn v základní sestavě. Nicméně balonu si zprvu spíše užívali Tigers, přestože první šance zápasu pochází z dílny soupeře. Na Dempseyho přihrávku ideálně navázal Gera a donutil Myhilla k bystrému zákroku. Ovšem zúročení optické převahy se nakonec Hull přeci jen dočkal, a to ještě docela brzy. Hned v 17. minutě totiž umlčel ex-cottager Jimmy Bullard ustavičně bučící fanoušky, když z penalty suverénně potrestal Smallingův wrestlerský zákrok na Altidorea. Tahle branka pak konečně nastartovala obě strany. Utkání, které se zprvu jevilo jako těžkopádné, rázem transformovalo do obousměrného "fičáku".

Na jedné straně musel Myhill bleskově reagovat na dobře kopnutý přímý kop Shoreyho a pak za něj zaskakoval Boateng na brankové čáře při střele Gery. Na opačném konci hřiště zase Schwarzer postupně likvidoval standardku Bullarda a rašplující bombu Marneyho. Oba celky se po zbytek zápasu opravdu jen předháněly v počtu střeleckých příležitostí. Fulham si na své konto brzy mohl přičíst ještě ránu Gery, kterou z čáry odkopával Mouyokolo. Ale krátce po přestávce Cottagers zasadil rozhodující ránu Fagan, když hlavičkou přeloboval bezmocného Schwarzera, a úroveň zápasu rázem klesla. Hull své první čisté konto od ledna ustrážil celkem v poklidu.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Portsmouth FC 2:0

27.03.2010 16:00

Góly: 27. Peter Crouch, 41. Niko Kranjčar

V Tottenhamu drží solidní pozici na udržení čtvrtého místa i po 32. kole. Po brankách Crouche a Kranjčara zvítězili Spurs 2:0 nad Portsmouthem. Ten zůstává beznadějně poslední.

Tottenham tak neprohrál již v devíti po sobě jdoucích utkáních. V Premier League vyhrál popáté v řadě. A právě díky tomu má nyní nejlépe nakročeno k prolomení Big Four - na pátý Manchester City má náskok již pěti bodů. Tým Roberta Manciniho má ale zápas k dobru. Naopak v Portsmouthu se pravděpodobně se záchranou již nepočítá. Tým podruhé v řadě prohrál a na nesestupové pozice ztrácí již čtrnáct bodů.

Portsmouth se nechtěl vzdát ani po nedávném odečtení devíti bodů a utkání s favoritem odstartoval lépe. Jako první se pokoušel Kanu. Z pětadvaceti metrů napřáhl k ráně, nicméně do branky se netrefil. Pompeys měli sice míč častěji na svých kopačkách, k žádnému vážnějšímu ohrožení Gomesovy branky to ale nevedlo.

Aktivní zůstával Kanu. Jeho nebezpečný centr s problémy odvracel kapitán domácích Michael Dawson. V 16. minutě odcentroval David Bentley, který se do základní sestavy vrátil po dobrém výkonu ve druhé půli předešlého utkání s Fulhamem, a svým pasem našel dobře postaveného Crouche. Vytáhlý útočník na zadní tyči ale dokázal hlavičkovat pouze těsně mimo.

Nakonec to ale mohlo být 1:0 pro hosty. Frederic Piquionne si několikrát chytře narazil s Anthonym Vandenborrem, belgický obránce se tak zjevil sám před brankářem. Možná již v duchu slavil vedoucí branku - a to se promítlo na jeho zakončení. Gomes si s jeho střelou poradil. Na druhé straně se ale nenudil ani David James, který svou chybou v minulém utkání daroval první branku Chelsea. S vypětím všech sil si poradil s nešťastnou tečí hostujícího obránce Hreidarssona.

Ve 27. minutě se ale Tottenham dočkal. Bale proběhl po levé straně, svým centrem vyzval Petera Crouche k sprinterskému souboji s obránci Portsmouthu. Domácí útočník byl úspěšnější a o pár centimetrů před stopery dokázal míč tečovat za Jamesova záda - 1:0. Byl to jeho 11. gól v této sezoně.

O pár minutek později to mohlo být již o dvě branky. Na další pěkný centr, tentokrát z kopaček Bentleyho, si naskočil Dawson. V dobré pozici ale mířil vedle. Po nadějném vstupu do zápasu se Portsmouthu nyní nedařilo vrátit se do hry. Tom Huddlestone z pětadvaceti metrů napálil pouze břevno branky hostů, zatímco Crouchovu voleji zabránila ve skórování taktéž branková konstrukce.

Druhé branky se ale domácí příznivci dočkali ještě do konce poločasu. Střela Luky Modriće byl zblokována, míč se ale odrazil ke Kranjčarovi. A ten ke svému předchozímu zaměstnavateli přívětivý nebyl - napálil pravý horní růžek branky - 2:0.

Pompeys se málem dočkali okamžité odpovědi. Kanuova hlavička nalezla Michaela Browna, v nejvyšší pozornosti byl ale opět také Gomes. Zápas byl pozastaven několik minut po začátku druhé půle. Hreidarsson nehezky upadl u rohového praporku. Islandský obránce musel hřiště nakonec opustit. Nahradil ho Danny Webber. Jak se blížila hodina hry, musel se domácí brankář hned dvakrát vyznamenat proti střelám Portsmouthu.

Nejdříve z dvaceti metrů pálil Kanu, zpoza pokutového území poté pálil Brown. Po nepřesné přihrávce se k míči dostal o pár minut později opět aktivní Kanu. Nicméně ani nyní nebyla jeho střela dostatečně přesná. Na druhé straně si James poradil s hlavičkou Sebastiena Bassonga.

Nepříjemné odpoledne pro hosty zakončilo další zranění - střídajícího Dannyho Webbera. Pár minut před koncem musel hřiště nedobrovolně opustit také gólman David James. Behěm osmi minut nastavení se do vážnější příležitosti dostal pouze Crouch, jenž pálil mimo.

Více informací k zápasu

West Ham United - Stoke City 0:1

27.03.2010 16:00

Góly: 69. Ricardo Fuller

West Ham si opravdu zahrává. Jelikož Hull obral o všechny body Fulham, jeho dnešní prohra se Stokem znamená, že už na sestupové příčky nemá žádný náskok. Jeho jedinou výhodou je lepší skóre, které však v souvislosti se šesti po sobě jdoucími porážkami nemusí ve finále o ničem rozhodovat.

O tom, že ani dnes nebudou hrát Kladiváři úplně v pohodě, svědčily už jen úvodní minuty zápasu. Jen do první čtvrthodinky se s nadějnou ranou vtěsnal Lawrence, kterého pak dvěma slepenými pokusy doplnil Faye. Ještě než se WHU před přestávkou konečně probralo, zahrozil navíc Higginbotham, jehož hlavičce k ideálním parametrům příliš nechybělo. Druhá třetina utkání už potom patřila opravdu výhradně Hammers. Nejprve se Carlton Cole ještě ne a ne rozhoupat k zakončení, takže mu míč v dobré příležitosti zpod kopaček uloupil mrštný Sorensen. Později už ale tentýž útočník dánského golmana prověřil, i když jen střelou doprostřed branky.

Klidnou půlhodinku Kladivářů, během níž ještě nebezpečně pálil třeba Parker, potom vystřídala závěrečná hektická pasáž. A to proto, že v 69. minutě nedokázala hned dvojice domácích zadáků odzbrojit silného Fullera, který pak zblízka Greena hladce prostřelil. Pak logicky nastal drtivý tlak Hammers, kteří dnes prostě potřebovali bodovat. Jenže když už si Jon Spector pohrál se dvěma soupeři a překonal i Sorensena, míč proskotačil jen těsně vedle tyčky. V nastaveném čase pak ještě americký bek vyzval ke skórování Carltona Colea, jeho hlavičkový pokus ale horní roh protivníkovy svatyně o chlup minul.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Everton FC 0:0

27.03.2010 16:00

Góly: -

Na Molineux Stadium nedokázalo ani jedno mužstvo najít způsob, jak vstřelit branku, a proto duel mezi Wolverhamptonem a Everton skončil bezgólovou remízou. Také šancí bylo pomálu.

Přitom už po pěti minutách se mohlo skóre měnit. Útočnou akci po pravé straně rozjel Steven Pienaar, narazil si se Sahou a přesným pasem našel Osmana. Ten ale pálil přímo do Hahnemanna. Ve 37. minutě měli Toffees další příležitost, znovu z ní však příliš nevytěžili. Své schopnosti ukázal Saha. Francouzský útočník si na hranici vápna hrudí sklepl míč a okamžitě vypálil parádní ránu, které orazítkovala břevno. Hahnemann jen čekal, zda míč skutečně skončí za jeho zády, či nikoliv.

Wolves byli prakticky neškodní, v první půli si nevytvořili šanci žádnou, ani v té druhé se jim zrovna nedařilo. V 50. minutě přihrával Sahovi Osman, ale na poslední chvíli zasáhl Craddock a zmařil akci soupeře. Čtvrthodiny před koncem nebezpečně vypálil Zubar, ale míč nakonec nezamířil do branky. Poslední šanci měli na svědomí opět hosté. Cahill hlavičkou sklepl míč pro Goslinga, ale toho zlikvidoval Hahnemann a udržel konečnou remízu 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Manchester United32233676:2572
2.Chelsea FC32225582:2971
3.Arsenal FC32215674:3468
4.Tottenham Hotspur31177757:2958
5.Manchester City311511558:3956
6.Liverpool FC321661053:3254
7.Aston Villa311312643:3251
8.Everton FC321310950:4249
9.Birmingham City321291133:3745
10.Blackburn Rovers321181335:5041
11.Stoke City319121030:3539
12.Fulham FC311081333:3638
13.Sunderland AFC328111341:5035
14.Wolverhampton Wanderers32881628:5032
15.Bolton Wanderers32881636:6032
16.Wigan Athletic32871729:6231
17.West Ham United32691738:5527
18.Hull City31691631:6427
19.Burnley FC32662031:6524
20.Portsmouth FC32642228:6013
Bodové odečty
Portsmouth FC-9za uvalení konkurzu kvůli finančním problémům

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (764)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele