32. kolo
28.03.2010 13:00 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Blackburn Rovers 0:1

Záchranářské starosti Burnley dosáhly vrcholu. Porážku 0:1 s Blackburnem způsobil moment ze dvacáté minuty. Olsson si v pokutovém území došel pro spornou penaltu a Dunn se ukázal jako spolehlivý exekutor.

Svěřenci trenéra Lawa tak propásli velkou možnost, jak udržet kontakt s nejbližšími pronásledovateli. Hosté se naopak zásluhou triumfu posunuli na 10. příčku v tabulce. Blackburn vstoupil do utkání aktivněji. Po akci Nzonziho s Pedersenem pálil norský záložník vysoko nad. Poté ovšem došlo k onomu inkriminovanému momentu. Jemný kontakt Olssona s Jensenem posoudil rozhodčí Dean jako penaltový. Spolehlivý exekutor Dunn pak poslal Revers do vedení.

Domácí odpověděli krátce poté pěknou přímočarou akcí. Elliott vyslal do vápna ostrý centr, Sambova hlavička pak všechno nebezpečí zažehnala. Ještě jednou si sudí Dean proti sobě pobouřil diváky. Samba na hranici pravidel stáhl ve vápně k zemi právě Elliotta, tentokrát však píšťalka sudího zůstala němá. Obě strany mohly ještě před přestávkou vstřelit branku. Šanci Blackburnu propásl Salgado, na druhé straně pohrdl vyrovnáním Cort.

Domácí přece jen začali druhou půlku výrazně aktivněji. Hned zkraje pelášil do otevřené obrany Fletcher, skvělým obranným zákrokem ho ale obral o míč Nzonzi. Mearsovi pak z kopačky sebral téměř jistý gól pohotový obránce Olsson. První střelu na bránu si tak připsali domácí až v 54. minutě. Paterson ale pouze vyprášil Brownovy rukavice. Na opačném konci hřiště zase hrozil vytříbený norský technik Pedersen. Ovšem ani jeho přímý kop se neujal. Zatímco aktivita Burnley postupem času uvadala, Blackburn mohl své vedení pojistit. Olsson ale trefil jen břevno. I tak to ale na výhru fotbalistům Rovers stačilo.

Autor: Radek Barkman / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 Jason Roberts a El-Hadji Diouf, Burnley jsou slaboučký

Reagovat
smazaný uživatel

Derby je naše, dingles nás nedokáží porazit 0:4 - 2x Kalinic, 1x Dunn, 1x Pedersen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele