32. kolo
27.03.2010 16:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham si poradil s Portsmouthem, nadále hájí čtvrté místo

V Tottenhamu drží solidní pozici na udržení čtvrtého místa i po 32. kole. Po brankách Crouche a Kranjčara zvítězili Spurs 2:0 nad Portsmouthem. Ten zůstává beznadějně poslední.

Tottenham tak neprohrál již v devíti po sobě jdoucích utkáních. V Premier League vyhrál popáté v řadě. A právě díky tomu má nyní nejlépe nakročeno k prolomení Big Four - na pátý Manchester City má náskok již pěti bodů. Tým Roberta Manciniho má ale zápas k dobru. Naopak v Portsmouthu se pravděpodobně se záchranou již nepočítá. Tým podruhé v řadě prohrál a na nesestupové pozice ztrácí již čtrnáct bodů.

Portsmouth se nechtěl vzdát ani po nedávném odečtení devíti bodů a utkání s favoritem odstartoval lépe. Jako první se pokoušel Kanu. Z pětadvaceti metrů napřáhl k ráně, nicméně do branky se netrefil. Pompeys měli sice míč častěji na svých kopačkách, k žádnému vážnějšímu ohrožení Gomesovy branky to ale nevedlo.

Aktivní zůstával Kanu. Jeho nebezpečný centr s problémy odvracel kapitán domácích Michael Dawson. V 16. minutě odcentroval David Bentley, který se do základní sestavy vrátil po dobrém výkonu ve druhé půli předešlého utkání s Fulhamem, a svým pasem našel dobře postaveného Crouche. Vytáhlý útočník na zadní tyči ale dokázal hlavičkovat pouze těsně mimo.

Nakonec to ale mohlo být 1:0 pro hosty. Frederic Piquionne si několikrát chytře narazil s Anthonym Vandenborrem, belgický obránce se tak zjevil sám před brankářem. Možná již v duchu slavil vedoucí branku - a to se promítlo na jeho zakončení. Gomes si s jeho střelou poradil. Na druhé straně se ale nenudil ani David James, který svou chybou v minulém utkání daroval první branku Chelsea. S vypětím všech sil si poradil s nešťastnou tečí hostujícího obránce Hreidarssona.

Ve 27. minutě se ale Tottenham dočkal. Bale proběhl po levé straně, svým centrem vyzval Petera Crouche k sprinterskému souboji s obránci Portsmouthu. Domácí útočník byl úspěšnější a o pár centimetrů před stopery dokázal míč tečovat za Jamesova záda - 1:0. Byl to jeho 11. gól v této sezoně.

O pár minutek později to mohlo být již o dvě branky. Na další pěkný centr, tentokrát z kopaček Bentleyho, si naskočil Dawson. V dobré pozici ale mířil vedle. Po nadějném vstupu do zápasu se Portsmouthu nyní nedařilo vrátit se do hry. Tom Huddlestone z pětadvaceti metrů napálil pouze břevno branky hostů, zatímco Crouchovu voleji zabránila ve skórování taktéž branková konstrukce.

Druhé branky se ale domácí příznivci dočkali ještě do konce poločasu. Střela Luky Modriće byl zblokována, míč se ale odrazil ke Kranjčarovi. A ten ke svému předchozímu zaměstnavateli přívětivý nebyl - napálil pravý horní růžek branky - 2:0.

Pompeys se málem dočkali okamžité odpovědi. Kanuova hlavička nalezla Michaela Browna, v nejvyšší pozornosti byl ale opět také Gomes. Zápas byl pozastaven několik minut po začátku druhé půle. Hreidarsson nehezky upadl u rohového praporku. Islandský obránce musel hřiště nakonec opustit. Nahradil ho Danny Webber. Jak se blížila hodina hry, musel se domácí brankář hned dvakrát vyznamenat proti střelám Portsmouthu.

Nejdříve z dvaceti metrů pálil Kanu, zpoza pokutového území poté pálil Brown. Po nepřesné přihrávce se k míči dostal o pár minut později opět aktivní Kanu. Nicméně ani nyní nebyla jeho střela dostatečně přesná. Na druhé straně si James poradil s hlavičkou Sebastiena Bassonga.

Nepříjemné odpoledne pro hosty zakončilo další zranění - střídajícího Dannyho Webbera. Pár minut před koncem musel hřiště nedobrovolně opustit také gólman David James. Behěm osmi minut nastavení se do vážnější příležitosti dostal pouze Crouch, jenž pálil mimo.

Autor: Anna-Marie Kroupová / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
vanGomm

Tottenham má letos skutečně velkou šanci proniknout do LM,která se mu hned tak zas nemusí opakovat.Porazit sestupující Portsmouth je proto povinnost.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele