32. kolo
28.03.2010 17:00 CET
3 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Sunderland AFC 3:0

Fotbalisté pátého Liverpoolu neměli sebevětší problémy s Černými kočkami ze Sunderlandu, a stále si tak drží naději na čtvrtou příčku zaručující Ligu mistrů pro příští sezónu. Hosté v podstatě na Anfield ani nemuseli jezdit. Tak bídný výkon by na body nestačil možná ani na liverpoolské dorostence. Dvě branky zařídil Fernando Torres, jednu Glen Johnson.

Domácí vlétli do utkání jako uragán. Už v první minutě utkání mohl skórovat Agger po centru Gerrarda z přímého kopu, jen reflexivní zákrok brankáře Gorgona zabránil brance. Reds ale nakonec nemusela tahle neproměněná šance mrzet, jen o dvě minuty později si nastavil míč na pravačku Torres a táhlou, přesně mířenou a hlavně krásnou střelou z nelehkého úhlu ke vzdálenější tyči rozvlnil síť.

Ve 14. minutě zkoušel štěstí z dálky Mascherano, o chvilku později pálil z první Torres, ale oba pálili mimo. Výčet šancí pokračoval a Gerrard v 17. minutě mířil z běhu jen těsně vedle pravé tyče. Dvacátá pátá minuta a sunderlandský Gordon se mezi třemi tyčemi opět potil, po Gerrardově rohovém kopu hlavičkoval tvrdě Maxi..

Nakonec liverpoolský tlak vyústil druhým gólem ve 32. minutě, když se ze dvaceti pěti metrů prosadil bombou Johnson. Pět minut před koncem první půle měl další tutovku na kopačce Torres, jeho první rána narazila do tyče, balón se od ní dostal zase zpátky k němu, jenže napodruhé španělský toreador z voleje netrefil místo mezi třemi tyčemi.

Druhý poločas si už Liverpool držel pohodlný náskok. Černé kočky se sotva dostávali před branku Reiny, na nějaký zvrat vůbec neměli. V 60. minutě vsítil Torres druhou branku, hezky do vápna mu přihrál Johnson. Pak pálil z dobré pozice jen pánu bohu do oken Kuyt, deset minut před koncem zase slabě Babel, jehož v pohodě vychytal Gordon.

A Sunderland? Zazlobil za celý zápas jen třikrát v poslední desetiminutovce. Nejprve střílel jen vedle Richardson, poté měl hostující záložník možnost zakončit z přímého kopu, ale možná že by se jeho pokus nevešel ani do ragbyové branky. Asi nejnebezpečnějším se stal nakonec Bardsley, proti kterému musel brankář Reina dokonce i na zem.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Cats překvapí výhrou 2:1, góly Bent a Malbranque - Torres

Reagovat
smazaný uživatel

jj PeDa má pravdu

Reagovat
vanGomm

Pokud chce Liverpool ještě "živit" šanci na LM musí vyhrát.Tu výhru tipuji jen o gól,tedy HX.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 liver

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele