32. kolo
27.03.2010 16:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Arsenal vinou Almuniovy hrubky začíná v boji o titul ztrácet

Jestliže Wenger před zápasem nabádal ke zvýšené koncentraci, zažívají teď v šatně jeho svěřenci asi pořádný "fičák". Jediné individuální zaváhání Manuela Almunii totiž Arsenal de facto připravilo o šance na zisk mistrovského titulu. A pokud nepřipravilo, tak jim cestu na piedestal minimálně pořádně zkomplikovalo.

První poločas se nesl hlavně ve znamení neúspěšné snahy Arsenalu uchopit do svých rukou taktovku zápasu. Ta zatím zůstávala někde na půli cesty mezi oběma stranami. Birmingham si, jak je jeho dobrým zvykem, cestu dopředu zrovna nekomplikoval a nejčastěji pokoušel štěstí střelami z dálky či se snažil hrozit ze standardek. Kanonýři naproti tomu hráli svou hru, která ale opět postrádala moment překvapení a mnohdy i preciznost. První a na dlouho taky poslední šanci si tedy Arsenal vypracoval až po nedůslednosti soupeře. Stoper Dann se dlouho rozmýšlel, co udělá se skákavým balonem, až ho zválcoval Walcott a vzápětí neskóroval možná jen díky včasnému vyběhnutí Harta. Z dalekonosných pokusů Brums pak stojí za zmínku jeden nepřesný McFaddenův a jeden Jeromeho při zemi vyražený Almuniou.

V druhém poločase se obraz hry nikterak zvlášť nezměnil. Trápení Arsenalu pokračovalo. Zejména Fabregas nebyl po dřívějším inkasování nějaké rány do kotníku schopný dirigovat projev Gunners, na což pak celé mužstvo náležitě dojíždělo. Ve stávající sestavě akorát zpoza šestnáctky nadějně, ale jen doprostřed brány pálil Diaby. Menší zlom přišel až s vypuštěním Nasriho s Aršavinem na hrací plochu. Ještě předtím ale mohl jít do vedení domácí celek, a to hned dvakrát během pár sekund. Podivný Johnsonův pokus se totiž v 62. minutě zkroutil do tyče a dobíhající Dann pak ze dvou kroků trestuhodně přestřelil. A odplaty se pak Brums skutečně dočkali, i když až s odstupem času.

Vitální posilou byl pro hru Arsenalu především Samir Nasri, který hned po svém příchodu na hřiště směřoval do vápna nebezpečný centr, který nečekaně minul Johnson a nepřipravený Bendtner už nezvládl reagovat. Tím se uvedl, a pokračoval ještě s větší parádou. Projev hostí notně obohatil o sebevědomí, a že právě jeho má ažaž, dokázal v 81. minutě. Tehdy se zprava rozeběhl s balonem na osu hřiště, odkud vypustil nádhernou přízemní střelu, která zapadla přesně ke vzdálenější tyčce - 0:1. Arsenal byl v tu chvíli v euforii a vypadal neohroženě. V nastavení však stačil jeden decentní centr do vápna hostí, jedna mizerná koncovka Phillipse a jedno děsivé zaváhání Almunii a všechno nadšení bylo rázem fuč. Španělský golman totiž soupeřovu slabou střelu vyrazil pouze do vzduchu a za sebe tak, že míč nakonec doskákal za brankovou čáru.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3 Arsenal majster

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tak jak povídáš

Reagovat
Tomtaf

4:2

Reagovat
vanGomm

Tipuji,že Birmingham neprohraje 1X.

Reagovat
smazaný uživatel

snad se tam nezraní žádný náš hráč, naposledy to odensl Walcott, no jinak asi jasná dvoječka s handicapem

Reagovat
Virtuos

Domáci nezaváhajú a ukážu Arsenalu typujem 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

kua skoda ten v 90minute gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele