32. kolo
27.03.2010 16:00 CET
7 : 1
(2:1)

Reportáž

Chelsea nasázela Aston Ville neuvěřitelných sedm gólů

Na Stamford Bridge se dnes pohřbívalo. Na svůj funus dorazila Aston Villa, která byla Chelsea rovnocenným soupeřem pouze v prvním poločase. V tom druhém totiž inkasovala pět branek a odváží si ostudnou porážku 7:1. Čtyři góly vstřelil Frank Lampard.

Chelsea nastoupila bez tahouna Didiera Drogby, jenž si odnesl menší šrámy ze zápasu s Portsmouthem a nebyl stoprocentně fit. Na hrotu se místo něj objevil Nicolas Anelka, kterého ze stran podporovali Joe Cole s Maloudu a ze zálohy Deco. Aston Ville se naopak vrátila ofenzivní esa Gabby Agbonlahor a James Milner.

Jako první sice zahrozil Collins, ale když jeho volej přeletěl branku, mohli si domácí oddychnout. Ti se pak navíc po čtvrthodině ujali vedení. Malouda skvělým stříleným centrem propasoval míč přes celé vápno až k Lampardovi, jenž ve skluzu na zadní tyči poslal Blues do vedení. Po půlhodině se podařilo Aston Ville vyrovnat, byla to podobná situace jako na druhé straně. Ashley Young si na rohu vápna připravil míč a přesným centrem našel na zadní tyči Carewa, kterého neuhlídal Žirkov a vytáhlý útočník jednoduše prostřelil Petra Čecha.

Chelsea mohla o chvilku později opět strhnout vedení na svoji stranu, ale akci překombinovala. Anelka krátkým centrem našel Lamparda, ale ten se na penaltě ještě rozhodl hlavičkou poslat míč zpět na Joe Colea, jenž těžký míč nedokázal zužitkovat. Dvě minuty před poločasovým hvizdem to ale domácím vyšlo, skvělou kombinaci předvedl s Maloudou Jurij Žirkov a po vběhnutí do vápna padl po kontaktu s Collinsem, kopala se penalta. Tu nemohl proměnit nikdo jiný než Frank Lampard a do kabin vystřelil Chelsea vedení.

Domácí svěřenci Carla Ancelottiho asi byli v prvním dějství o něco lepším týmem, ale co přišlo v tom druhém asi nikdo nečekal. Chelsea do něj vlétla vskutku raketově, už po dvou minutách nebezpečně centroval Joe Cole a před Anelkou musel zasahovat Friedel. V 57. minutě už byl ale po další parádní spolupráci hráčů v modrém krátký, celou akci přesnou ranou zakončil Florent Malouda. Jen za dalších pět minut se kopala druhá penalta a opět ji zařídil Žirkov, toho tentokrát fauloval Dunne. Už po hodině hry tak mohl zkompletovat hattrick Frank Lampard a také tak udělal. Na druhé straně se mohl po vystřídání rychle prosadit Delfouneso, ale na poslední chvíli byl zastaven Terrym.

V 68. minutě dokonával zkázu Villans Malouda. Vše ale začalo u Žirkova, jenž našel Lamparda a ten těsně před Friedelem ještě přistrčil francouzskému záložníkovi, kterému již nedělalo problém zavěsit přesně pod břevno. To už to bylo 5:1 a fanoušci Aston Villy asi nevěděli, co se s jejich hráči děje. Jediným, kdo z hostů hrozil byl Delfouneso a k brance neměl znovu daleko, když jeho střelu tečoval Alex a Čech šel na druhou stranu. Míč ale nakonec skončil těsně vedle.

Jakoby ale Ville pět gólů nestačila a Chelsea jí musela na cestu přidělit ještě další, sedm minut před koncem se přesnou přízemní ranou k zadní tyči trefil střídající Salomon Kalou. Poslední hřebíček do birminghamské rakve zatloukl v první minutě nastavení Frank Lampard, jenž korunoval svůj dobrý výkon čtvrtým gólem a upravil na konečných 7:1.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (17)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 drogba, lamps

Reagovat
smazaný uživatel

Villans nejsou zrovna v nějaké extra formě, Chelsea taky ne, ale snad se po Portsmouthu zvedne...navíc domáci prostředíí, 2:0

Reagovat
vanGomm

Tip X nebo HX.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestliže Chelsea pomýšlí na titul nemůže v tomto zápase zaváhat.Tip 2-0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 a je to

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 Lampard 88 z penalty

Reagovat
Virtuos

Aston Villa by mohla niečo uhrať tým niečim by mohla byť remíza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

online přenos na www.fotbaloveligy.estranky.cz

Reagovat
smazaný uživatel

věřim Ville i když hraje venku aspoň remízu by si mohli odvést

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej kotel :D

Reagovat
smazaný uživatel

Vytecne snad v pondeli vyhraju City (Getzo5 je pica )

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To byla povinnost,ale že vyhrajeme tak hodně jsem nečekal.Teď musí být výhra na Manchesteru.

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea musí prohrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele