29. kolo
05.03.2011 16:00 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Bolton Wanderers - Aston Villa 3:2

Téměř devět let čekal Bolton na okamžik, kdy před vlastními diváky vyprovodí Aston Villu. Dnes to znovu vypadalo na hladké představení hostů, nicméně neproměněná penalta vše zlomila. Po třech zápasech tak Villans zůstávají bez bodu, Trotters vyhráli na domácí půdě potřetí za sebou.

Bolton nastoupil s chutí do ofenzívy a možná i proto se už ve třetí minutě procpal přes okénko v obraně Bent sám před brankáře. Jenže po nepovedené kličce vůbec nezahrozil. To defenzíva hostů byla pozorná a po čtvrthodince hry tak zimní posila Villans mohla otevřít skóre.

Walker se díky zrychlení dostal do šestnáctky, v malém vápně nedosáhl na míč Cahill a volný Bent měl metr před sebou prázdnou branku. Do třetice se anglický kanonýr se štěstím dostal k hlavičce po centru Albrightona a rozezněl tyč bezbranného Jaaskelainena.

Ve 27. minutě se ozvali domácí, jenže po centru Daviese poslal Sturridge hlavou míč mimo. Aston Villa bránila úspěšně až do druhé minuty nastavení první půle. Před Elmanderem ještě zvládl Baker odklidit míč na roh. Z něj však Martin Petrov našel Cahilla, který hlavičkou překvapil Friedela.

Pět minut po změně stran dostal výtečný pas za obranu od A. Younga Bent, ten svou prudkou střelu namířil pouze do míst, kde byl Jaaskelainen připraven. Brzy poté centroval zprava Albrighton a na zadní tyči zakončoval do protipohybu brankáře Downing, jen o centimetry minul.

Plejáda stoprocentních šancí pokračovala po dalším centru talentu z Birminghamu. Před prázdnou brankou si míč zpracoval Bent, ale z malého vápna trefil pouze nohu Wheatera, aby dorážku Younga vyrazil finský brankář.

Pravá lajna ovšem nadále patřila hostům. V 65. minutě tak centroval Downing a osamocený Albrighton opřel míč o zem, aby rozvlnil síť těsně pod břevnem. Samozřejmě z pravé strany vniknul do vápna i Ashley Young, který si zkušeně došel pro penaltu za faul Wheatera. Sám postižený však kopnul ledabyle a Jaaskelainen vyrazil.

Letošní tristní obrana rohových kopů se Ville znovu vymstila čtvrthodinky před koncem řádné hrací doby. Hlavičku Cahilla ještě Friedel vytěsnil, na dorážku levačkou už ovšem nedosáhl. A domácí se dočkali obratu v samém závěru, když odvrácený roh vrátil do vápna Sturridge, Walker nešťastně hlavičkou vrátil míč před bránu a Klasnić v těžké pozici propálil vše, co mu stálo v cestě.

Autor: Josef Gvoždiak / soccernet.com, eurosport.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4 1 Elmander da hattrick

Reagovat
Tomtaf

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele