29. kolo
06.03.2011 17:00 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

Tottenham může být rád alespoň za bod z Molineux

Kdyby Fletcher v samotném závěru nepřišel s vyrovnávací trefou, mohli bychom patrně hovořit o nejméně zaslouženém vítězství Spurs v sezoně. Halsey totiž Vlkům upřel zřejmě regulérní gól, navíc se Tottenham v poslední 30minutovce místy hodně křečovitě bránil. Londýňané se takto řadí po bok Manchesteru City, United a Chelsea - dalším horkým favoritům, kteří na Molineux nezvládli naplno bodovat.

Jestliže všichni aktéři na trávník vykročili s tím, že uctí památku Deana Richardse, povedlo se jim to dokonale. Jednak šlo o vyrovnané klání, v němž ani "sestupující" Wolverhampton nehrál žádné druhé housle, jednak padaly i překrásné góly. První z nich, který následoval pár slibných akcí Vlků, ale až tak pohledný nebyl. U jeho zrodu stál centr Henryho a především rozpačité vyběhnutí Gomese, před nímž ještě zvládl míč hlavou lehce tečovat Doyle - 1:0. Jenže první poločas se nesl ve znamení neustálého měnění směru útočení a v příštích minutách byl na svých ztečích efektivnější Tottenham. Navzdory předešlé formě se pak symbolem kohoutí plodnosti stal Jermain Defoe. Ten po půl hodině hry skryl svou střelu za obránce v oranžovém a v Premier League se trefil po dlouhém roce. Za pět minut navíc přispěchal s pohotovou kroucenou střelou, když Modrič těsně za velkým vápnem ztratil, a vymetl jí vzdálenější šibenici.

Ani to ale nebylo z prvního poločasu vše, do šaten totiž zkrátka musely oba celky odcházet za vyrovnaného stavu. Hutton proto v 39. minutě zatáhl za ruku Milijaše, těsně unikl červené kartě a ke všemu nechal Doylea zahrávat pokutový kop. Ten pak domácí útočník proměnil ve svůj druhý zásah v utkání, po zemi zacílil víceméně doprostřed klece. Stejným směrem pak krátce po pauze letěl i Pavljučenkův projektil, proto je s podivem, že Hennessey nezvládl zasáhnout. Ruský forvard obdržel přihrávku od Jenase, obratně se vmanévroval do ideální palebné pozice a pak zaskočil soupeřova brankáře ranou pod břevno.

Od té doby to už skoro vše bylo jenom a pouze o Wolves. V 65. minutě se například Gomesovi konečky prstů podařilo vytáhnout na tyč Milijašův pokus, který už vypadal, že směřuje do sítě. Nadějně vypadala i pozdější šance Fletchera, k němuž skrz Ebankse-Blakea propadl centr Doylea a on ho z dlouhého kroku poslal nad bránu. Hegemonii domácích pak jenom na chvilku utnul Bale, když využil nedorozumění Elokobiho s Henrym a zblízka slabší pravačkou pouze nastřelil Hennesseyho, pak se však zase pokračovalo v zajetých kolejích. Obzvlášť velký vzruch přinesla 80. minuta, kdy Gomes prohrál vzdušný souboj se Stearmanem a mohl akorát děkovat bohu (nebo sudímu Halseymu), že na něj byl odpískán faul. Wolverhampton se nicméně přesto dočkal, a také ze vzduchu. Poté, co Defoe přízemní ranou trefil brankovou konstrukci, Jarvis našel hlavu Fletchera a ten brilantně zakončil do Gomesova protipohybu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0 2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0 Nejnudnější zápas PL

Reagovat
smazaný uživatel

nejnudnější zápas PL? proběhl na emirates stadium no... kde woolvich ar*enal výrazně nakročil k titulu

Reagovat
randi

Reagovat
smazaný uživatel

za 40 minut 2:2 ale celkem nuda jinak

Reagovat
smazaný uživatel

Sice nebyla nuda , ale ještě lepší než nudná výhra 1:0 Slepic a to remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tvůj příspěvek postrádá logiku... a ten smějící smajlík mě docela dostal, protože nic vtipnýho na tom příspěvku neshledávám

Reagovat
smazaný uživatel

Bože ty jsi mimoň

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Kohůte bud pozitivní když dáváš takový pěkný tipy v jiných kolech proč nemůžu já :) ??

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

vidim to na 10

Reagovat
smazaný uživatel

do háje....zbytečná ztráta :(. Pravá strana spurs bez útočné invence (neustále rozhazovaní Huttona rukama když jde směrem dopředu je už jen komické) a v defenzívě hoří jako papír taky.....doufám, že bude schopen něco uhrát proti Milánu.

Reagovat
smazaný uživatel

je to uz dlho hovorim ze ten Hutton nema co robit v zaklade lebo on je normalne na skodu . radsej nech tam ide Corluka

Reagovat
smazaný uživatel

Čorluka je pořád zraněný, ne?.....jinak se mi tam taky líbí víc, i když po tom zranění už to taky není ono.....holt je to slabina se kterou se nějak musí spurs poprat.

Reagovat
smazaný uživatel

Příští rok už tam bude běhat Kyle Walker a bude po problémech

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele