29. kolo
05.03.2011 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

West Ham United - Stoke City 3:0

West Ham dnes hrál další důležitý domácí zápas, zvládl ho a po dlouhé době opustil poslední sestupovou trojku. Hammers porazili 3:0 Stoke a potvrdili, že pro záchranu v Premier League udělají všechno. Potters jen potvrdili, že venku jim to v poslední době vůbec nejde.

V úvodních minutách se sice snažil West Ham kombinovat, ale šance z toho nebyly. První příležitost si tak vypracovali hosté, Delap zleva nacentroval a na bližší tyči tečující Jon Walters nechal vyniknout Roberta Greena. Hrozba soupeře dokonale nabudila domácí borce, kteří se ve 23. minutě dostali do vedení. Mark Noble poslal parádní přihrávku na Dembu Baa, proti kterému sice vyběhl Wilson i gólman Begovič, ale nedohodli se, a tak mohl Ba zakončovat do prázdné branky. Od příchodu z Hoffenheimu se zatím tento Senegalec trefil čtyřikrát ve třech duelech.

Hostující obránci měli poměrně velké problémy a stopeři Wilson se Shawcrossem si během první půlhodiny vykoledovali žluté karty. Shawcrossův faul na Parkera navíc zařídil druhý gól West Hamu. Z výsledného trestného kopu totiž Hitzlsperger našel da Costu a ten zcela nebráněn hlavou zvýšil na 2:0. Třetí gól pak mohli přidat Hitzlsperger a Piquionne, ale ti nebyli tolik úspěšní.

I po změně stran však West Ham pokračoval v tlaku a Tomkinsovu hlavičku musela zastavovat tyč. Nebylo tak překvapením, že místo Pennanta přišel střed hřiště vyztužit Etherington. Změna Potters trochu prospěla a Greena ze střední vzdálenosti prověřil Delap. Komunikace před druhou brankou však nadále skřípala a špatná komunikace mezi Shawcrossem a Begoviče málem dovolila skórovat Coleovi, ale bosenský gólman nakonec skvěle zasáhl. Na hřiště se pak posílit ofenzívu Stoke vydali Jones s Fullerem, ale nic většího z toho nebylo.

Sedm minut před koncem pak definitivní pojistku za vítězstvím West Hamu udělal Hitzlsperger, když využil vyražené Piquionneho střely a napálil míč pod břevno. V závěru už defenzíva Hammers soupeře k ničemu nepustila a zápas skončil 3:0.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 0

Reagovat
Tomtaf

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

West Ham musí! tipuju 3:1

Reagovat
hawk

WHU opět skvěle, teď nějak zkusit alespoň bod z příštích dvou utkání, pak Bolton, další dva snad matche alespoň za bodík (opět přání) a poslední tři nutně zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele