Aktuality

Světové talenty: Emmanuel Mbola

Mít v pouhých šestnácti letech dvacet startů za seniorský národní tým? V Evropě něco takřka nemyslitelného, zambijskému talentu Emmanuelu Mbolovi se to však povedlo. Jeho kariéra se vyvíjí skutečně slibně, a tak věří, že v následujících letech se prosadí také v Premier League.

Henry byl nadšený, jak ho přivítali fanoušci Arsenalu

Hodně emotivní návrat na půdu Arsenalu prožil Francouz Thierry Henry. Ačkoli přijel do Londýna ke čtvrtfinále Ligy mistrů jako útočník Barcelony, fanoušci Kanonýrů na nejlepšího střelce v historii klubu nezapomněli. Po zápase ho nechtěli pustit do kabin a zahrnuli ho bouřlivým potleskem ve stoje.

Talent Lukaku odmítá velkokluby. Zatím zůstane v Belgii

Teprve šestnáctiletý Romelu Lukaku se stal senzací belgické ligy, když s patnácti brankami získal titul nejlepšího střelce její základní části. Útočník Anderlechtu okamžitě vzbudil zájem špičkových klubů, podle svých slov si ale na přestup počká minimálně do osmnácti let.

Podle Guardioly předvedla Barcelona nejlepší výkon v jeho éře

Přestože hráči Barcelony předvedli ve středu večer podle kouče Josepa Guardioly nejlepší výkon za dobu jeho působení u týmu, na výhru v úvodním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Arsenalu stejně nedosáhli. Domácí "Kanonýry" těšilo, že po velkém zmrtvýchvstání za stavu 0:2 vybojovali remízu 2:2.

Spekulace o odchodu mě nezajímají, hlásí Di Maria

Benfica se chystá ve čtvrtfinále Evropské ligy na Liverpool a spolu s přípravami sílí i spekulace o odchodu Angela Di Marii. O něm se mimochodem mluví už několik měsíců. Dvaadvacetiletý talent však vše popírá.

Lepší už jsme být nemohli, litoval neproměněných šancí Mourinho

Inter Milán sice včera porazil CSKA Moskva 1:0 a udělal první krok vstříc vytouženému semifinále, avšak vítězství mohlo být mnohem vyšší, což si uvědomuje i kouč José Mourinho. Takhle na Nerazzurri ještě čeká na horké ruské půdě těžká práce.

Sudí Jech upřel Slavii dvě penalty, do konce sezony si nezapíská

Sudí Jiří Jech si v osmi utkáních, která zbývají do konce jarní sezony první ligy, už nezapíská. Komise rozhodčích mu dnes omezila delegaci za hrubé chyby v pondělním duelu 22. kola mezi Ostravou a Slavií, především za to, že Pražanům upřel minimálně dvě penalty. Novináře o tom informoval šéf komise Luděk Macela.

Trapattoni přiznal, že v lednu odmítl trénovat Juventus

Giovanni Trapattoni prozradil, že v lednu odmítl nabídku vedení Juventusu na post hlavního trenéra prvního týmu. Zkušený kouč byl pro turínský klub prioritním nástupcem Cira Ferrary, který byl na konci ledna kvůli špatným výsledkům odvolán.

Brabec před návratem do Edenu věří, že o bitvy se Slavií nepřijde

Jeho start proti Slavii měl být jedním z hlavních taháků fotbalového jara. Když se však první ze tří jarních derby pražských "S" přiblížilo, hrozí, že obránce Sparty a bývalý kapitán Slavie Erich Brabec o zápas přijde. Ve čtvrtek Slavia vyzve Spartu v úvodním utkání čtvrtfinále poháru Ondrášovka Cupu, ale Brabce trápí natažený úpon stehenního svalu.

Zraněný kotník vyřadí Rooneyho ze hry na dva až čtyři týdny

Útočník Wayne Rooney bude chybět Manchesteru United dva až čtyři týdny kvůli zranění kotníku, které si přivodil v úterním utkání Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov. Start anglické hvězdy na světovém šampionátu v Jižní Africe by neměl být ohrožen.

Čtyři Češi se chystají na čtvrtfinále Evropské ligy

Po Lize mistrů vstoupí v tomto týdnu do své čtvrtfinálové fáze také Evropská liga. Davida Jarolíma a Davida Rozehnala z Hamburku čeká souboj se Standardem Lutych, Atlético Madrid s Tomášem Ujfalušim nastoupí ve Valencii a Wolsburg, jehož barvy hájí Jan Šimůnek, bude usilovat o nadějný výsledek na hřišti Fulhamu.

Vyšetřovatel navrhuje pro Mutua za doping rok bez fotbalu

Roční distanc žádá za doping pro rumunského reprezentanta Adriana Mutua vyšetřovatel Italského olympijského výboru. Útočník Fiorentiny v lednu po dvou zápasech italské ligy neprošel dopingovou kontrolou. Zkouška odhalila v jeho těle zakázaný stimulant sibutramin, který se užívá k potlačení chuti k jídlu.

Zraněný Gosling bude bez fotbalu až devět měsíců

Everton na dlouhou dobu ztratil Dana Goslinga. Liverpoolský klub potvrdil, že si dvacetiletý záložník ve víkendovém utkání proti Wolverhamptonu zpřetrhal křížové vazy v koleni. Goslinga nyní čeká operace a po ní až devítiměsíční rekonvalescence.

Mourinho přiznal, že mu chybí anglický fotbal

Portugalský trenér José Mourinho z milánského Interu prolomil mlčení před dnešním utkáním čtvrtfinále Ligy mistrů proti CSKA Moskva a nepokrytě přiznal, že mu schází anglický fotbal. Známý slovní provokatér a bývalý kouč londýnské Chelsea tak podpořil spekulace o možnosti návratu na britské ostrovy.

Cacau se rozhodl. Po sezóně opustí Stuttgart

Cacau po sedmi letech opustí Stuttgart. Brazilský útočník dnes dal oficiálně najevo, že neprodlouží kontrakt s VfB. Cacauova současná smlouva platí do konce sezóny, po ní ze Stuttgartu odejde jako volný hráč. 29letý střelec má podle německých médií celou řadu nabídek.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele