Aktuality

Kritizovaný rozhodčí Webb byl s výkonem ve finále MS spokojený

Přestože se po finále mistrovství světa stal rozhodčí Howard Webb terčem tvrdé kritiky poražených nizozemských fotbalistů, anglický sudí je se svým výkonem spokojen. Prý udělal všechno pro to, aby vyhrocený zápas udržel pod kontrolou.

Tottenham prodloužil smlouvu s trenérem Redknappem do roku 2013

Trenér Harry Redknapp prodloužil smlouvu s Tottenhamem do roku 2013. Vedení londýnského týmu tak třiašedesátiletého Angličana odměnilo za čtvrté místo, díky kterému "kohouti" postoupili do předkola Ligy mistrů.

Navzdory úspěchům reprezentace se španělská liga topí v dluzích

Španělsko i přes euforii, kterou způsobil triumf reprezentace na mistrovství světa v JAR, nemůže přehlížet ekonomické problémy takřka všech domácích klubů. V minulém týdnu je přiznalo dokonce i nové vedení Barcelony, tedy týmu s druhými největšími příjmy na světě.

Novým kapitánem Brna bude Richard Dostálek

Novým kapitánem fotbalistů prvoligové Zbrojovky Brno bude šestatřicetiletý Richard Dostálek, který ve funkci vystřídá obránce Jana Trousila. Nového kapitána si vybrali z pětice kandidátů sami hráči. Každý hráč prvoligového týmu měl při volbě jeden hlas.

Největším soupeřem nám bylo vedro, říkali sparťané

Největším soupeřem nám bylo vedro, říkali po vítězném utkání v Lotyšsku sparťanští fotbalisté. Hned v prvním duelu si dokázali vypracovat nadějný náskok pro odvetu 2. předkola Ligy mistrů, ale byla to prý tvrdá šichta. Po utkání z hráčů pot jen řinul a každý z nich se sháněl především po láhvi s pitím.

Navrátilec Lukáš Jarolím potáhne Slavii v roli kapitána

V roli kapitána se bude snažit záložník Lukáš Jarolím přispět k návratu pražské Slavie ze středu tabulky zpět na výsluní české ligy. Domácí soutěž v červenobílém dresu bude hrát po třech letech strávených v italské Sieně a měl by být jednou z vůdčích osobností.

Nejlepším hráčem MS podle Castrol Indexu byl Španěl Ramos

Nejlépe hodnoceným fotbalistou na mistrovství světa v JAR byl podle statistik Castrol Indexu španělský pravý obránce Sergio Ramos. Za své výkony na celém šampionátu dostal známku 9,79, maximální hodnota představuje desítku. Mezi nejlepší pětkou turnaje je celá obrana španělských mistrů světa

Mladá Boleslav se chce po třech sezonách vrátit do pohárů

Fotbalistům Mladé Boleslavi navzdory vysokým ambicím poslední tři ligové sezony nevyšly. U týmu se vystřídalo několik trenérů, ale žádný z nich jej nedokázal dovést zpět do evropských pohárů. Před pátečním startem nového ročníku touží Středočeši navázat na nedávné úspěchy a po třech letech se vrátit na příčky zajišťující účast v pohárech.

Hvězdou německé ligy byl asociací hráčů zvolen Robben

Nejlepším fotbalistou minulého ročníku německé ligy byl podle Asociace profesionálních hráčů (VDV) jednoznačně Nizozemec Arjen Robben. Pro křídelního útočníka Bayernu Mnichov hlasovalo 72,7 procenta hráčů. Druhý skončil Robbenův spoluhráč Bastian Schweinsteiger s 6,2 procenta hlasů a třetí Edin Džeko z Wolfsburgu dostal 4,9 procenta hlasů.

Plzeň udržela před začátkem ligy úspěšný kádr pohromadě

Fotbalisté plzeňské Viktorie chtějí v nové sezoně navázat na povedený uplynulý ročník, ve kterém skončili na pátém místě a ziskem Ondrášovka Cupu se kvalifikovali do předkola Evropské ligy. Jedinou nepříjemností letní přípravy bylo zmizení bývalého majitele západočeského týmu a místopředsedy ČMFS Miroslava Kříže.

Bohemians se po přesunu do Edenu chystají na boj o ligové přežití

Přesun k domácím zápasům na stadion Slavie do Edenu, s ním spojený odliv několika stovek fanoušků či snížení rozpočtu o 20 procent. Bohemians 1905 před startem nejvyšší soutěže stíhají nepříliš povzbudivé zprávy. A "klokani" se chystají na to, že po opuštění svého Ďolíčku je ve složitých podmínkách čeká bitva o zachování ligové existence.

Podle šéfa slovenského svazu začne liga podle plánu

Nová sezona slovenské ligy začne podle plánu. Tvrdí to alespoň prezident slovenského svazu František Laurinec, který na dnešní tiskové konferenci slíbil, že svaz dlužné závazky klubům uhradí.

Robbena stále mrzí, že své šance ve finále neproměnil

Arjen Robben mohl být po nedělním finále hrdinou celého Nizozemska. Dvakrát se sám ocitl před brankářem Casillasem, avšak ani jednou se mu ho nepodařilo překonat. Po návratu do vlasti záložník přiznal, že neproměněné příležitosti ho hodně mrzí.

Weiss bude trenérem slovenské reprezentace další čtyři roky

Vladimír Weiss starší zůstává trenérem slovenské reprezentace, kterou dovedl do osmifinále mistrovství světa. Na dnešní tiskové konferenci podepsal novou čtyřletou smlouvu. V dalším funkčním období se pokusí s týmem poprvé probojovat na mistrovství Evropy a následně zopakovat historickou účast na MS.

Chelsea má zájem o Lukakua. Přemlouvá ho Drogba

Londýnská Chelsea by ráda získala belgický talent Romela Lukakua. Nadějného útočníka, který se v sedmnácti letech stal nejlepším střelcem belgické ligy, se snaží k přestupu do anglického celku přemluvit i jeho vzor Didier Drogba.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele