Aktuality

Slavia má jasný cíl - postup do pohárové Evropy

S přáním zapomenout na předchozí nevydařenou sezonu vstoupí do nového ligového ročníku fotbalisté Slavie Praha. Jednoznačným cílem týmu staronového trenéra Karla Jarolíma je návrat ze sedmého místa tabulky mezi českou elitu a umístění zaručující start v evropských pohárech.

Nováček z Ústí by bral i záchranu jako historický úspěch

Fotbalisté Ústí nad Labem mají před svou první ligovou sezonou prostý cíl - zachránit se, a to jakkoliv. Trenér Svatopluk Habanec přijal roli ligového outsidera a po podzimu by bral za určitých okolností i umístění na sestupových příčkách. Záchrana by byla ještě větší zápis do historie, než jakým byl postup.

Přenosy z ligy budou na ČT2, ČT4, Nově, Nova sportu a Sportu 2

Přenosy z ligy budou vysílat vedle České televize také Nova, Nova sport a Sport 2, všech 240 utkání bude vysílat také internetová televize na portálu www.tipovani.cz. Na dnešní tiskové konferenci to potvrdil Roman Ječmínek, ředitel společnosti KPS Media, vlastníka práv. Z každého kola se budou vysílat čtyři utkání.

New York Red Bulls potvrdil příchod Henryho

Thierry Henry si vyzkouší zámořskou Major League Soccer. V posledních týdnech vše spělo k odchodu francouzského útočníka z Barcelony do New York Red Bulls, tento klub nyní příchod bývalého hráče AS Monaco, Juventusu a Arsenalu také potvrdil...

Verbíř se rozhodl po sezoně ukončit kariéru, možná už v zimě

Teplický záložník Pavel Verbíř po letošní sezoně skončí s fotbalem. Sedmatřicetiletý hráč dnes novinářům řekl, že by rád dodržel svou smlouvu a odehrál ještě letošní sezonu, ale stejně tak by prý mohl skončit už v zimě. Chce prý odejít v době, kdy na ligový fotbal ještě stačí.

Kvůli korupci už je v Evropě vyšetřováno 270 zápasů

Vyšetřování korupce v evropském fotbale se rozrostlo na 270 zápasů a z uplácení či ovlivňování zápasů kvůli sázkám je podezřelých 250 lidí. Oznámily to německé úřady, které skandál prošetřují.

Puyol po titulu na MS skončil v reprezentaci

Španělský fotbalista Carles Puyol ukončil tři dny po triumfu na mistrovství světa reprezentační kariéru. Dvaatřicetiletý stoper o odchodu z národního týmu po šampionátu v Jihoafrické republice mluvil už od loňského listopadu a teď se podle listu Marca definitivně rozhodl.

Trenér Itálie Prandelli vyzval ke změnám pravidel

Nový trenér italské reprezentace Cesare Prandelli vyzval vedení světového fotbalu ke změnám pravidel. Podle dvaapadesátiletého kouče by mělo rozhodčím pomáhat video a změnit by se mělo i měření hrací doby.

Kritizovaný rozhodčí Webb byl s výkonem ve finále MS spokojený

Přestože se po finále mistrovství světa stal rozhodčí Howard Webb terčem tvrdé kritiky poražených nizozemských fotbalistů, anglický sudí je se svým výkonem spokojen. Prý udělal všechno pro to, aby vyhrocený zápas udržel pod kontrolou.

Tottenham prodloužil smlouvu s trenérem Redknappem do roku 2013

Trenér Harry Redknapp prodloužil smlouvu s Tottenhamem do roku 2013. Vedení londýnského týmu tak třiašedesátiletého Angličana odměnilo za čtvrté místo, díky kterému "kohouti" postoupili do předkola Ligy mistrů.

Navzdory úspěchům reprezentace se španělská liga topí v dluzích

Španělsko i přes euforii, kterou způsobil triumf reprezentace na mistrovství světa v JAR, nemůže přehlížet ekonomické problémy takřka všech domácích klubů. V minulém týdnu je přiznalo dokonce i nové vedení Barcelony, tedy týmu s druhými největšími příjmy na světě.

Novým kapitánem Brna bude Richard Dostálek

Novým kapitánem fotbalistů prvoligové Zbrojovky Brno bude šestatřicetiletý Richard Dostálek, který ve funkci vystřídá obránce Jana Trousila. Nového kapitána si vybrali z pětice kandidátů sami hráči. Každý hráč prvoligového týmu měl při volbě jeden hlas.

Největším soupeřem nám bylo vedro, říkali sparťané

Největším soupeřem nám bylo vedro, říkali po vítězném utkání v Lotyšsku sparťanští fotbalisté. Hned v prvním duelu si dokázali vypracovat nadějný náskok pro odvetu 2. předkola Ligy mistrů, ale byla to prý tvrdá šichta. Po utkání z hráčů pot jen řinul a každý z nich se sháněl především po láhvi s pitím.

Navrátilec Lukáš Jarolím potáhne Slavii v roli kapitána

V roli kapitána se bude snažit záložník Lukáš Jarolím přispět k návratu pražské Slavie ze středu tabulky zpět na výsluní české ligy. Domácí soutěž v červenobílém dresu bude hrát po třech letech strávených v italské Sieně a měl by být jednou z vůdčích osobností.

Nejlepším hráčem MS podle Castrol Indexu byl Španěl Ramos

Nejlépe hodnoceným fotbalistou na mistrovství světa v JAR byl podle statistik Castrol Indexu španělský pravý obránce Sergio Ramos. Za své výkony na celém šampionátu dostal známku 9,79, maximální hodnota představuje desítku. Mezi nejlepší pětkou turnaje je celá obrana španělských mistrů světa

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele