Aktuality

Na Slovensku hrozí, že nezačne nový ligový ročník

Nová sezona slovenské ligy má sice za týden odstartovat, nyní však hrozí, že se tak nestane. Podle deníku Šport totiž kluby nedostaly vyplacené některé finanční závazky, navíc stále není podepsaná smlouva mezi Unií ligových klubů (ÚLK), slovenským svazem a marketingovým partnerem UFA Sports.

Marotta potvrdil, že se Juventus snaží přivést Džeka

Edin Džeko již minimálně rok touží po stěhování do italské Serie A a nyní mu opět svitla naděje, že by se mu mohlo poštěstit už letos v létě. Generální ředitel Juventusu Giuseppe Marotta totiž prozradil, že turínský klub vyvíjí snahu bosenského kanonýra získat...

Platini byl propuštěn z nemocnice, vyšetření nic neodhalila

Prezident UEFA Michel Platini byl dnes ráno propuštěn z nemocnice v Johannesburgu, kam byl v pátek večer převezen poté, co zkolaboval v místní restauraci. Vyšetření, která podstoupil, neodhalila žádné zdravotní problémy. Jeho tělo prý bylo jen oslabeno chřipkou a nedostatkem cukru v krvi.

Španělská města v čele s Madridem se chystají na finále MS

"Yo soy espaňol," notují si Španělé po vítězném semifinále s Německem ať už v práci, doma nebo po barech. A není divu, že je místním do zpěvu. Je to totiž poprvé historii, co se na fotbalovém šampionátu dostal národní tým až k branám finále.

Podle šéfa španělské ligy doplácí Anglie na ligu plnou cizinců

Podle prezidenta španělské ligy Josého Astiazarána pramení rozdíl mezi finálovou účasti Španělska a pouhým osmifinále Anglie na MS z národnostního zastoupení hráčů v nejvyšších domácích ligách. Zatímco v Premier League nastupuje jen 40 procent Angličanů, v Primera División je podíl domácích hráčů o 37 procent vyšší.

Martins po jediné sezoně ve Wolfsburgu přestupuje do Kazaně

Obafemi Martins svoji druhou sezonu ve Wolfsburgu nezahájí. Reprezentant Nigérie totiž přestoupil do ruské Kazaně. Podle informací serveru BBC podepsal bývalý střelec Newcastlu v týmu ruského mistra tříletou smlouvu.

Melo v Juventusu nic jistého nemá. Klub zváží případné nabídky

Pozice Felipeho Mela v Juventusu zřejmě příliš pevná není. Ředitel Giuseppe Marotta totiž naznačil, že vedení bude po Brazilcově první sezoně v turínském klubu zvažovat jeho setrvání a vyslechne si nabídky všech zájemců.

Severokorejský reprezentant Čong Te-se přestupuje do Bochumi

Severokorejský útočník Čong Te-se, který zaujal svými výkony na světovém šampionátu, se dnes stal hráčem německé druholigové Bochumi. Přestupová částka za šestadvacetiletého fotbalistu z japonské ligy se podle deníku Kicker vyšplhá na 500 tisíc eur (asi 13 milionů korun).

Řepka na vyloučení zapomínal mezi dětmi na fotbalovém kempu

Start do nové sezóny sparťanskému stoperovi Tomáši Řepkovi vyšel jen napůl. Jeho vyloučení ve čtvrtečním Superpoháru se stalo nejdiskutovanější domácí fotbalovou událostí a příliš mu nepomohlo ani to, že nakonec právě on zvedl jako první nad hlavu pohár pro vítěze nové trofeje.

Martino zůstane trenérem Paraguaye

Trenér Geraldo Martino si rozmyslel svůj úmysl opustit paraguayskou reprezentaci a dohodl se s vedením svazu na prodloužení spolupráce o další rok. Po jihoamerickém šampionátu konaném za rok v Argentině však u týmu definitivně skončí.

Slavii prověří před ligou rumunský mistr, Olomouc čeká FC Kodaň

Po čtvrtečním Superpoháru čekají domácí fotbalové kluby s výjimkou Sparty a Plzně o nadcházejícím víkendu generálky před ligou a často se zvučnými zahraničními soupeři. Poslední zkoušku už má za sebou Baník Ostrava, který ve čtvrtek porazil 2:1 Banskou Bystrici.

Villa ve čtyřech letech málem přišel o nohu, teď sní o titulu

Dojemný příběh může v neděli uzavřít David Villa, který táhne Španělsko za premiérovým titulem na světovém šampionátu a navíc sní o koruně pro nejlepšího kanonýra turnaje. Villa si v JAR podmanil celý svět, přitom nechybělo mnoho a fotbal už dlouho vůbec nehrál.

Belhadj odchází z Evropy, vybral si Al Sadd

Nadir Belhadj byl v hledáčku Lazia a přestupu do římského klubu se nebránil, nakonec ovšem z Portsmouthu odchází jinam. 28letý alžírský obránce bude působit v Kataru, upsal se klubu Al Sadd...

Nováček z Ústí nad Labem půjde do ligy s devíti hostujícími hráči

Fotbalisté Ústí nad Labem už znají kádr i finanční podmínky, s nimiž vstoupí do první ligy. Rozpočet klubu sice bude nejnižší v soutěži, vedení ho ale dokázalo navýšit na 25 až 30 milionů korun. Před sezonou se přitom zdálo, že se Ústí bude muset uskrovnit ještě víc.

FIFA odtajnila nominaci na Zlatý míč

Vedle nominace na nejlepšího mladého hráče letošního MS FIFA dnes zveřejnila rovněž jména deseti fotbalistů, kteří mohou pomýšlet na ocenění Zlatý míč pro nejlepšího hráče turnaje...

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele