Bundesliga - souhrn 32. kola

27.04.2018, 22:23, aktualizováno 29.04.2018, 19:54
Komentáře a souhrny
Mainz si velmi pomohl v boji o záchranu. Nečekaným, ale výsledkově velmi výrazným domácím vítězstvím nad Lipskem si získal tříbodový náskok na barážovou pozici. Ten bude hájit v posledních dvou kolech. Brémy se dvěma českými reprezentanty v sestavě obraly o body Dortmund...

Werder Brémy - Borussia Dortmund 1:1

29.04.2018 18:00

Góly: 45. Thomas Delaney - 19. Marco Reus

Fotbalisté Werderu Brémy si proti Dortmundu definitivně zajistili německou nejvyšší soutěž i pro příští sezonu. Se Schwarzgelben uhráli remízu 1:1, což v kombinaci s ostatními výsledky dává jistotu. Všechny branky padly už v prvním poločase, na trefu Marca Reuse odpověděl Thomas Delaney. Výtečný zápas odchytal Jiří Pavlenka, který mařil jednu šanci za druhou.

Borussia začala územní převahou, ale prvních deset minut nedokázala zakončit. Až Piszczekova střela zaváněla gólem, naštěstí pro Werder jí jeden z obránců srazil na rohový kop. Hosté nakonec svojí převahu zužitkovali, v 19. minutě se dostal k odraženému balónu Marco Reus a tvrdou střelou nedal Pavlenkovi šanci. Werder se mohl brzy dočkat vyrovnání, ale Bürki předvedl na přední tyči reflexivní zákrok. Neuspěl ani Kruse, který zase z jasné pozice prostor mezi tyčemi vůbec netrefil.

Brémy se postupně lepšily, ale před koncem poločasu mohly znovu inkasovat. Marco Reus postupoval na Pavlenku sám, ale český brankář předvedl skvělý zákrok a šanci Borussie zlikvidoval. BVB nedalo a Brémy do šaten trestaly. Závar před Bürkim vyřešil dobíhající Thomas Delaney, který brankáře Dortmundu přehlavičkoval. První poločas tedy skončil smírem 1:1.

Borussia ve druhém poločase zvýšila tlak a v 64. minutě se dokonce dočkala branky, která však nebyla pro ofsajdové postavení uznána. O minutu později měly Brémy opět velké štěstí, další Reusovu střelu tečoval Langkamp a za Pavlenkou zazvonila tyč.

Domácí byli pod tlakem a Akanjiho střelu vyškrábl Pavlenka na břevno. Deset minut před koncem byl Pavlenka opět ústřední postavou. Sám proti dvěma hráčům Borussie vytasil další zákrok a perfektně zlikvidoval rovněž Schürrleho hlavičku. Česká brankář měl hlavní podíl na tom, že Brémy získaly bod a nakonec se i zachránily.

Více informací k zápasu

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 3:0

29.04.2018 15:30

Góly: 29. Pablo de Blasis (pen.), 85. Alexandru Maxim, 90. Ridle Baku

Lipsko si v příští sezoně Ligu mistrů s největší pravděpodobností nezahraje. Porážka 0:3 na půdě Mohuče znamená už pětibodovou ztrátu na čtvrtý Hoffenheim, přičemž do konce sezony zbývá odehrát dvě kola. Pro Mohuč má výhra velkou cenu, po třiadvaceti kolech se totiž vyhoupla mimo sestupové příčky! Boj o záchranu ale ještě není u konce.

Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání. Mohuč bojuje o holé přežití v Bundeslize, zatímco Lipsko se chtělo kvalifikovat do Ligy mistrů. Hosté byli v zápase favoritem, jenže domácí předvedli výborný výkon a nakonec nasázeli ambicióznímu celku tři branky.

Zápas přitom mohl dopadnout úplně jinak, stačilo, aby v 10. minutě proměnil obrovskou příležitost Yussuf Poulsen, který z jasné pozice trestuhodně netrefil prázdnou branku. Jen o minutu později zahodil další velkou tutovku Timo Werner a Mohuč se štěstím držela nerozhodný výsledek. Zahozené šance přišly Lipsko draho. Ve 28. minutě totiž došlo ke kontaktu Upamecana s Mutou a rozhodčí odpískal pokutový kop. Pablo De Blasis Gulácsiho propálil a Mohuč vedla 1:0.

Hosty vedoucí branka zaskočila a jejich ofenzíva najednou nebyla schopná reagovat. V 52. minutě se Lipsko dožadovalo penalty, ale sudí po přezkoumání u videa do píšťalky nefoukl. Lipsku se vůbec nedařilo a Mohuč důležité vedení bez problému držela. V závěru utkání pak zasadila východoněmeckému celku definitivní KO. Holtmannova střela se čtvrthodinu před koncem ještě neujala, ale Alexandru Maxim po přihrávce Muta z oblasti pokutového kopu nekompromisně zavěsil.

Poslední úder si Mohuč schovala do nastaveného času, Bote Baku si předhodil balón mezi dva stopery, uplatnil svojí rychlost a přízemní střelou uzavřel střelecký účet. Lipsko ještě přišlo o vyloučeného Nabyho Keïtu, který v páté minutě nastavení uviděl druhou žlutou kartu.

Více informací k zápasu

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 0:1

28.04.2018 18:30

Góly: 67. Christian Gentner

Jedno výsledkové překvapení se zrodilo v Leverkusenu. Byť domácí bojují o účast v Lize mistrů a vzhledem k početné konkurenci (Dortmund, Hoffenheim, Schalke 04, Lipsko) je pro ně každý bod dobrý, tentokrát ztratili hned všechny tři.

Co navíc překvapí, proti na první pohled slabému soupeři. Vždyť Stuttgart je letošní nováček a úspěchem je pro něj záchrana, zatímco Bayer chce hrát prim v pohárové Evropě! To byla ale družina Tayfuna Korkuta musela umět proměňovat penalty.

V šestnácté minutě totiž Timo Baumgartl zahrál ve vlastním vápně rukou, rozhodčí po přezkoumání videa usoudil, že tomu tak vážně je a odpískal ve prospěch domácího mužstva pokutový kop. K exekuci penalty se postavil Lucas Alario... a neuspěl. Gólman Ron-Robert Zieler odhadl stranu a s Alariovou nepříliš prudkou ranou si skvěle poradil. Stav tedy zůstával nezměněn.

Po návratu z kabin na druhou půli mohl stadion rozradostnit alespoň Kevin Volland, kterému se v aktuální sezoně daří, gól si ale z dobré šance nepřipsal.

Tak pálili hosté. V 67. minutě se do míče ve vápně po centru Denise Aoga rybičkou opřel Christina Gentner a Bernd Leno v brance Bayeru se za míče jen ohlédl. Hosté překvapivě vedli.

Domácí měli ještě skoro půlhodinu na vyrovnání, střídající Stefan Kiessling ale proti Zielerovi v 84. minutě selhal. Bayer tak nezískal žádný bod a VfB si odvezlo překvapivou výhru z BayAreny.

Více informací k zápasu

Bayern Mnichov - Eintracht Frankfurt 4:1

28.04.2018 15:30

Góly: 43. Niklas Dorsch, 76. Sandro Wagner, 87. Rafinha, 90. Niklas Süle - 78. Sébastien Haller

Bayern už má v pohodě zajištěný titul, přesto pro něj byl zápas proti Eintrachtu pikantní - vždyť ho trénuje Niko Kovač, budoucí kouč Die Roten. Ten ovšem v Allianz Areně musel sledovat prohru svého týmu 1:4.

První poločas přitom vypadal na remízu 0:0 a příliš zajímavých akcí nenabídl. Až těsně před jeho koncem se prosadil Niklas Dorsch, tedy jeden z mladíků, které kouč Jupp Heynkces nasadil do základní sestavy. Jeho tým je totiž plný zraněných hráčů a tak chtěl ty, kteří zranění nejsou, pošetřit do důležité odvety v Madridu proti Realu v Lize mistrů

Na druhou branku pak diváci v Allianz Areně čekali do 76. minuty. To se trefil Sandro Wagner, který tak potvrdil, svou úlohu žolíka za Roberta Lewandowského. O chvíli později se ale Eintrachtu povedlo závěr zápasu alespoň trochu zdramatizovat, když na 1:2 snížil Sebastian Haller.

Pak už ovšem úřadoval zase pouze Bayern. V 87. minutě se prosadil brazilský bek Rafinha, o chvíli později pak stoper Niklas Süle. Bayern tak slavil výhru 4:1 a vyhlíží odvetné utkání na San Bernábeu. Kouč Niko Kovač tak odjel ze svého budoucího působiště zklamaný.

Chuť a náladu si ovšem může spravit už v květnu - to se totiž Eintracht na berlínském olympijském stadionu utká právě s Bayernem ve finále DFB Pokalu. Kovač tak ve svém posledním zápase na lavičce Orlů může svému novému zaměstnavateli uzmou cennou trofej.

Více informací k zápasu

Hertha BSC - FC Augsburg 2:2

28.04.2018 15:30

Góly: 84. Vedad Ibišević (pen.), 87. Davie Selke - 32. Michael Gregoritsch, 61. Sergio Córdova

Zápas, v němž to přes osmdesát minut vypadá na jasnou výhru jednoho z celků a pak to všechno začne. Kdo přenos předčasně vypnul, ten se nestačí divit. Přesně takovou zábavu nabídlo sobotní utkání mezi Herthou a Augsburgem, které hostil olympijský stadion v hlavním městě Německa. Až do 83. minuty byl totiž stav zápasu 0:2, diváci se nedočkali ani žádných větších gólových šancí domácího mužstva. Schylovalo se k tomu, že si Augsburg v pohodě odveze všechny body. Pak ovšem ze hřiště odešel český středopolař Jan Morávek a nahradil ho Christoph Janker. A začaly se dít věci.

Předtím šel ale Augsburg poměrně v pohodě do vedená. Nejdříve ve 32. minutě otevřel skóre Michael Gregoritsch, který se krásně trefil z dálky a potěšil kotel hostujících fanoušků. Tento hráč pak hřiště zhruba po hodině hry odešel a nahradil ho Sergio Córdova, a jako by mu první jmenovaný předal jakýsi gólový prach. Córdova totiž po pár minutkách na trávníku skvěle poslal míč do sítě po přihrávce Caiubyho a FCA vedlo už 2:0. Pak ale přišlo to zmíněné střídání.

Janker ani ne po minutě pobytu na hřišti zfauloval ve vápně hostů Davieho Selkeho a rozhodčí nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Penalty se ujal kapitán Vedad Ibiševič a potvrdil pověst nemilosrdného střelce. Byť gólman Luthe směr jeho střely odhadl, proti dobře umístěné střele Ibiševiče neměl šanci a domácí slavili snížení na 1:2.

O pár minut později pak přišel druhý úder. Vladimír Darida poslal míč do vápna, tam Ibiševič přiťuknul míč k Selkemu a aktivní mladý forvard vyrovnal na 2:2. Pak měli ještě berlínští možnost několikaminutové přesilové hry, když se ze hřiště po červené kartě pakoval Heller. Další gól už ale nepřidali a zápas tak skončil výsledkem 2:2.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - 1. FC Köln 3:2

28.04.2018 15:30

Góly: 14. Nils Petersen, 52. Nils Petersen, 90. Lucas Höler - 82. Leonardo Bittencourt, 87. Leonardo Bittencourt

Freiburg zásluhou Nilse Petersena vedl proti Kölnu už o dvě branky. Rovněž o všechno bojující hosté dokázali díky Bittencourtovi vyrovnat, ale nakonec v poslední minutě inkasovali, což znamená, že se po sezoně s Bundesligou rozloučí.

Hosté se na Schwarzwald-Stadionu osmělili jako první. Jmenovitě to byl právě Leonardo Bittencourt, kdo jako první v 9. minutě nebezpečně pálil. Jeho projektil však o kousíček minul vzdálenější roh. O dvě minuty později sice Kleindienstova hlavička skončila v síti, nicméně seshora. Během úvodní čtvrthodinky se ale vyprodaný stánek přeci jen dočkal.

Mike Frantz z levé strany centroval na bližší tyč, kam si naskočil Petersen a jeho hlavička se po odrazu od země dostala za brankovou čáru - 1:0. Gól Streichovu týmu hodně pomohl a ve zbytku úvodního dějství byl o poznání aktivnější, tudíž Timo Horn musel předvést nějaký ten solidní zákrok. Díky němu měli Kozli ve druhé půli stále šanci.

Jenomže sedm minut po jejím začátku už byla situace výrazně složitější. Dominique Heintz při obranném zákroku hrubě zaváhal, takže se Petersen objevil sám před brankářem, přičemž vše řešil mazačkou kličkou a následným zakončením do odkryté klece - 2:0. Zaznamenal tak už patnáctou trefu v sezoně, což z něj činí druhého nejlepšího střelce soutěže!

V 66. minutě ohrozil tečovaným centrem vlastního gólmana Heintz. Hráči 1. FC však přece potřebovali hrát především na druhou stranu. Na hřiště pak přišly čerstvé síly v podobě Koziella, Córdoby a nakonec i Pizarra. Nedlouho před jeho příchodem na trávník se z něho musel odporoučet hrdina Petersen, neboť se dosti nešikovně zranil.

Teprve dvaaosmdesátá minuta přinesla hostům radost. Dlouhý centr z kopačky Jorge Merého doletěl až na zadní tyč, kde jej z první parádně uklízel Bittencourt - 2:1. Druhá branka, která přišla na pořad odpoledně o pět minut později, měla podobný průběh. Akorát s tím rozdílem, že na zadní tyče necentroval Jorge Meré, nýbrž Marcel Risse, a Bittencourt nezakončoval levačkou, ale hlavičkou - 2:2.

V následující minutě střílel Lucas Höler a na brankové čáře zachraňoval Dominic Maroh. Nakonec to ale nebylo nic platné, protože fotbalista, který ve dvaasedmdesáté minutě přišel na hřiště právě místo Nilse Petersena, už v nastaveném čase rozhodnul. Ještě předtím ale muselo SC přečkat Pizarrovu šanci.

Přímý kop byl rozehrán více na levou stranu pokutového území, kde na zadní tyč hlavičkoval Robin Koch. Gól by z toho nebyl, kdyby nedorážel čtyřiadvacetiletý Höler, pro něhož šlo o první bundesligovou trefu. Další může přidat v důležitých kláních proti Gladbachu a Augsburgu, neboť jeho tým nemá nic jistého. Köln bude proti Bayernu Mnichov a Wolfsburgu dohrávat už pouze z povinnosti.

Více informací k zápasu

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1

28.04.2018 15:30

Góly: 45. Daniel Caligiuri (pen.) - 32. Raffael

Schalke bojuje s dalšími celky o účast v top 4, která od letoška poprvé zajišťuje jistotu účasti v Champions League bez nutnost hraní předkola. Proto by se týmu Domenica Tedesca tři body z domácího prostředí proti letos poměrně tápajícímu Gladbachu velice hodily. To by ovšem Königsblauen museli vstoupit do zápasu jinak, než jak učinili tentokrát. Už v osmé minutě mohl hosty dostat do vedení 1:0 Raffael, když Leon Goretzka, myšlenkami asi už v Bayernu, kam v zimě přestoupil, zbytečně ztratil míč.

Naštěstí pro Schalke ale brazilský forvard rychlý brejk neproměnil a branku Ralpha Fährmanna ve slušné šanci trestuhodně minul. Ještě větší minelu si ale domácí připravili na minutu dvanáctou. Postaral se o ni Nabil Bentaleb, jenž zcela zbytečně pošťuchoval Larse Stindla a za tento konflikt s hostujícím kapitánem obdržel kartu červené barvy. Domácí tak museli už od raného začátku zápasu hrát v oslabení.

To, že hrají v deseti, se samozřejmě projevilo a po dvaceti minutách přesilové hry Gladbach využil. Celou akci založil bratr hráče Chelsea Thorgan Hazard, jenž v pokutovém území výtečně našel Larse Stindal. Kápo Gladbachu pak míč přisunulo Raffaelovi a ten se v další velké příležitosti v zápase už tentokrát nemýlil.

Schalke se však překvapivě ještě do poločasu dočkalo vyrovnávacího gólu. Šlo přitom doslova o gól do šatny, padl totiž ve třetí nastavené minutě prvního dějství ve Veltins Areně. Daniel Caligiuri se totiž parádně trefil z přímého kopu a byť gólman Yann Sommer balon tečoval, jeho cestě do sítě nezabránil a bylo to 1:1:

Druhá půle pak žádné branky nenabídla a Schalke tak i přesto, že téměř celé utkání hrálo v deseti, uhrálo proti Borussii cenný bod.

Více informací k zápasu

VfL Wolfsburg - Hamburger SV 1:3

28.04.2018 15:30

Góly: 78. Josip Brekalo - 43. Bobby Wood (pen.), 45. Lewis Holtby, 90. Luca Waldschmidt

Hamburk se ze všech sil snaží utéct hrobníkovi z lopaty. A zatím to vychází. Třetí výhra v řadě, zvlášť nad přímým konkurentem, nechává celek z přístavního města pouhé dva body za baráží. Bude to ve zbývajících dvou kolech ještě hodně tuhá bitva.

Ta dnešní ve Volkswagen Areně začala v poměrně vysokém tempu, což už po dvanácti minutách odnesl zraněním Marcel Tisserand. Hned poté měl velice blízko ke gólu po Verhaeghově pobídce Renato Steffen. Při HSV stálo štěstí. Vzápětí to na opačné straně hřiště zkoušel Bobby Wood. Za Casteelse však zaskočil Uduokhai.
Už už to vypadalo na bezbrankový poločas, ale pak hosté hned dvakrát udeřili. Josuha Guilavogui zboural ve vápně o hlavu menšího Ita, který se šikovně snažil přelstít obranu. Rozhodčí nařídil penaltu, které se ujal Bobby Wood a vybral si správnou stranu - 0:1. S jednobrankovou ztrátou by se dalo ještě něco v následující pětačtyřicetiminutovce dělat, jenže domácí prakticky okamžitě po rozehrávce zaspali. Výborně hrající Tatsuya Ito nacentroval a jeho bochánek přizvednul zády k bráně stojící Lewis Holtby. Tady brankář neměl šanci - 0:2.

Před brankářem Hamburku Julianem Pollersbeckem bylo rušno až v 60. minutě. Blaszczykowskiho přímý kop minuli Arnold, Origi i Uduokhai, takže skončil kousek vedle branky. Hře domácích Vlků chyběla myšlenka, takže se Titzův tým při bránění ani příliš nezapotil. Pokus Guilavoguie nemohl muže v rukavicích vystrašit. Ovšem Labbadiovi svěřenci se přeci jen dočkali snížení. Brekalo rozehrával standardní situaci a rozehrál ji tak, že po zemi zacílil na bránu. Střela rozhodně nevypadala nijak nebezpečně a Kyriakos Papadopoulos jí ještě vcelku zvláštně udělal prostor místo toho, aby se pokusil balon odkopnout. Takhle mohl zapadnout za Pollersbeckova záda - 1:2.

V závěru měli dobré příležitosti ještě Bakery Jatta a Filip Kostić. Nicméně skóre se naposledy měnilo až v poslední minutě, když William fauloval do vápna pronikajícího Luku Waldschmidta. Kostić sice na Casteelse nevyzrál a nedostal se ani k dorážce, nicméně tím vlastně uklidil prostor právě pro Waldschmidta, který tak mohl zblízka nekompromisně dorážet - 1:3.

HSV by však stejně zápas vyhrál. Před sebou má nyní ještě dva náročné zápasy s Eintrachtem Frankfurt a Borussií Mönchengladbach, které rozhodnou o slavných hodinách na Volksparkstadionu. Wolfsburg má před sebou neméně náročné duely s RB Lipsko a s Kölnem.

Více informací k zápasu

TSG Hoffenheim - Hannover 96 3:1

27.04.2018 20:30

Góly: 16. Andrej Kramarić, 50. Andrej Kramarić, 86. Andrej Kramarić - 24. Kenan Karaman

Hoffenheim opět vyhrál a posílil svou šanci na Ligu mistrů. Lví podíl na čtrnáctém tříbodovém zisku měl Andrej Kramarić, který vsítil hattrick. Hannover tak stále nemá Bundesligu jistou.

Že to s nějvětší pravděpodobností bude další večer TSG, naznačila už úvodní patnáctiminutovka, ve které to zkoušeli Kramarić, Demirbay a Kadeřábek, očividně navnaděný svou první bundesligovou trefou, kterou zaznamenal minulý týden proti Lipsku. Jeho spoluhráči se ovšem poprvé střelecky prosadili až v 16. minutě.

Salif Sané jakožto poslední instance před Tschaunerem dostal sám sebe do úzkých. A protože spoluhráč s něčím takovým vůbec nepočítal, ocitnuli se Gnabry s Kramarićem sami před gólmanem. První jmenovaný ve správný moment nahrál tomu druhému, který stál sám před odkrytou bránou a ještě se stihnul podívat na rozhodčího, jestli vše proběhlo v souladu s pravidly - 1:0.

Asistent se však okamžitě chytnul za pravé stehno a musel střídat. Na jeho místo přišel Steven Zuber. Tým z Dolního Saska se vrátil do zápasu ve čtyřiadvacáté minutě. Korb prostrčil u pravé postranní čáry na Schweglera, jenž doběhnul do vápna a po zemi naservíroval přesně před bránu na Kenana Karamana - 1:1.

Breitenreiterovi svěřenci ožili a začali aktivně napadat. Díky tomu si do konce úvodního poločasu vytvořili v kratičkém rozmezí jedné minuty dvě solidní šance. Karaman tentokrát na Baumanna nevyzrál. A hlavička Timo Hübera po rohovém kopu mezi tři tyče nezamířila. Při odchodu do šaten to tedy pro hosty vypadalo ještě dobře.

Jenže v 50. minutě se zase připomněl chorvatský útočník. A jakým způsobem! Demirbayův centr od rohového praporku k němu dopadnul na úroveň penalty, načež jej z voleje poslal nádherně do sítě - 2:1. Poté se zase hnal za skórováním Kadeřábek, ale neuspěl. A také Andrej Kramarić si musel na třetí trefu počkat déle než do 54. minuty.

Po centru Albornoze mohlo být znovu vyrovnáno. Füllkrug ovšem na pobídku nedosáhnul. Bakalorz pak Demirbayovi ošklivě pochroumal kotník, takže musel Julian Nagelsmann sáhnout pro druhé nucené střídání. Tentokráte poslal na hřiště Ermina Bičakčiće. V 84. minutě minul třetí střídající hráč Ádám Szalai jen o kousíček pravou tyč.

Za dvě minuty však přidal pojistku Kramarić. Nico Schulz mu adresoval dlouhý míč z vlastní poloviny. Šestadvacetiletý obránce u něj byl jako první, aby mohl efektním obloučkem přehodit Tschaunera a zaznamenat hattrick - 3:1. TSG příště zajíždí do Stuttgartu. Hannover se naopak bude snažit doma vyzrát na Herthu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov32263388:2381
2.Schalke 0432169750:3657
3.Borussia Dortmund321510762:4255
4.TSG Hoffenheim321410863:4552
5.Bayer Leverkusen32149955:4251
6.RB Lipsko321381147:5047
7.Eintracht Frankfurt321371242:4446
8.VfB Stuttgart321361330:3545
9.Borussia Mönchengladbach321281243:4944
10.Hertha BSC321013940:3743
11.FC Augsburg3210111142:4241
12.Werder Brémy329111235:3938
13.Hannover 9632991439:5036
14.1. FSV Mainz 0532891535:4933
15.SC Freiburg327121329:5333
16.VfL Wolfsburg325151231:4330
17.Hamburger SV32771827:4928
18.1. FC Köln32572033:6322

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (35)

Přidat komentář
stas87

No tak sezona ide do finise a my hrame posledne kolo v Mainzi. Ak by sa to vyvinulo tak, ze vyhra FSV posle dole pristav, tak mi to nebude vadit. To by bolo dost epicke, poslat ich dole vlastnou prehrou v poslednom kole.

Reagovat
ladyboy arsenal

Reagovat
smazaný uživatel

Freiburg vyhrat nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

Naopak,ať jde radši dolu Wolfsburg nebo Mainz.

Reagovat
stas87

Ale bude to este sakra zaujimave. HSV ma vonku Gladbach a doma SGE. Este samozrejme ide aj o siedme miesto v lige, pretoze Pokal vyhra jeden z dvojice Bayern-Eintracht. A vo Frankfurte vedia, ze lahsie pre nich bude to, ked si podrzi siedme miesto v tabulke. Zreb maju tieto dva timy taky:

Gladbach-SCF a HSV-Gladbach

SGE-HSV a Schalke-SGE.

Papierovo lahsie to ma urcite Gladbach a pre Hamburg je dost velka skoda, ze narazi na superov, ktorym este o nieco pojde a nedostanu tak nic zadarmo. A to moze byt dost mozno dovod, preco to aj cez zlepsenu formu na konci ligy nedotiahnu ani na baraz.

Dalej tam mame Wolfsburg. Ti maju pred sebou vonkajsi zapas proti RB a tam asi nic neuhraju. Lenze v poslednom kole maju doma Köln a od kozlov necakam, ze by mali extra motivaciu. Neprekvapilo by ma, ak by v poslednom zapase v BL v tejto sezone hrali nahradnici. Navyse sa luci zapasom vonku.

FSV ma pred sebou teraz tri zapasy. Zajtra hra doma proti RB a povedal by som, ze zapasy kde je Mainz outsider a body sa od nich necakaju, tak su schopni remizovat ci vyhrat. V sezone napriklad obrali BSC o sest bodov, porazili doma Bayer ci remizovali prave v Leipzigu. Cestuju do Dortmundu v predposlednom kole a tam asi tiez prehra. Ale maju doma Werder a je fakt otazne, s cim pojde Werder do toho zapasu.

Este doplnim Freiburg, ten ide do Gladbachu ale v poslednom kole ma doma FCA. A bod im bude stacit si myslim, takze podla mna uz su v hre len HSV, FSV a Wolfsburg. Keby si HSV nehral na to, ze nikdy nespadli a maju tie svoje hodiny...tak by som im prial zachranu ci tu baraz. Ale za tu namachrovanost a to, ze stabilne hraju naprostu sracku takmer 30 zapasov a zachranuju to v poslednych styroch zapasoch, tak im ten pad prajem. Mne by v BL vlastne nechybal ani Mainz a ani Wolfsburg. Ja to teda vidim tak, ze s Kölnom pojde dole HSV a Wolfsburg si zahra baraz ale nespadne. Ako to vidite vy?

Reagovat
db18

Jestli to HSV zase nějak zvládne, tak doufám, že to bude na úkor Wolfsburgu...

Reagovat
ladyboy arsenal

Freiburg 36

Mainz 34

Wolfsburg 33

Hamburg 31

Koln 22

takže souhlas, aj s tím že se vw zachrání přes baráž

Reagovat
ladyboy arsenal

ale Mainz si hrozně koleduje, ti pujdou příští sezónu jestli s tím něco neudělaj

Reagovat
andrew96

Ideálně sestup Wolfsburg a Hamburk záchrana, jako zastánce tradic bych plesal. Ale hlavně ať se zachrání Freiburg.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rudnevs

Taktiež mám radšej tradičné kluby než tie koncernové, ale zas tak to nehrotím, žiadnu nenávisť k ním necítim, ale aby na úkor Wolfsburgu spadol Freiburg alebo HSV, tak to nie...

Navyše Wolfsburg by si facku zaslúžil i športovo, poslednú dobu to tam robia zle, nákupy sa absolútne nepodaril, príde mi, že tam nie je žiadna koncepcia... Ľúto by mi bolo akurát Bruna, u ktorého, hoci je to môj veľký obľúbenec, musím uznať, že zatiaľ sa mu v Autostadte fakt nedaril. Trebárs to však v tomto prípade nemusí byť len vina trénera. Ostatne na to doplatil už i Rebbe, jeho náhrada však nie je známa, pretože Heldt nakoniec ostáva. Pre Wolfsburg bude výber nového manažéra alfa a omega. Uvidíme či príde manažér typu Schmadtke, ktorý tomu tímu dá tvár a koncepciu, alebo ďalší manažér typu Rebbe...

Reagovat
andrew96

Po loňské trapné sezóně jsem nečekal, že se zase budou opakovat. Když nejsou schopni se poučit, tak ať jdou, líto mně jich nebude. Sice to samé jde říct o HSV, ale tam hraje roli právě tradice.

Reagovat
HSV1887

Popletl si to, mame venku SGE a pak doma Gladbach.

Reagovat
vladino10

C tím plný hráčov 4. ligy vs tím hrajúci o Európu.. Výsledok 4:1

Všetci vyzerajú byť z toho bayernu posrani, keď ide v bl hráč sám na ulreicha, tak dá gól snáď v jednom prípade z 5.. Hrôza..

Reagovat
smazaný uživatel

Nám chybělo též spoustu hráčů a neřekl bych že bayern měl na hřišti nějak slabý tým...i když spousta opor nebyla tak i tak má bayern kvalitu a my když nedáme vyloženy šance tak nemůžem vyhrát....dnes to byla opět bolest na oči ostatně jak poslední tři zápasy....nechci tu nic obhajovat ale od ty aféry kovac-bayern je něco špatně....ostatně i skóre 2:11 za tři zápasy...to sme nedostali snad za celej podzim tolik gólu....prostě at už jde a možná to pomůže oboum stranám

Reagovat
db18

Byly tam 4 nové tváře, přičemž Mai teda ve 4. lize odehrál jen 1 zápas...

...a dokud tam byl Shabani s Evinou, tak to bylo pořád jen 1:0, zlom nastal až potom - navíc Frankfurt po 2:0 už začal hrát vabank, vždyť před tím třetím gólem měli snad všechny hráče na půlce Bayernu.

Reagovat
castelL

Oh, aby tú LM Leverkusen vôbec hral? Pár dní dozadu sa na LM tešil jeden prestupujúci hráč.

Reagovat
Rudnevs

Tak teda Düsseldorf oficiálne postupuje do Bundesligy. A ja som bol pri tom dnes v DD osobne. Düsseldorfu som ten postup prial celú sezónu, ale vzhľadom na kombináciu toho, že mám Dynamo ešte o niečo radšej a že som sa nechal uniesť davom, som dnes fandil Dynamu. Neviem, či má zmysel písať nejaky súhrn, keďže tam väčšina z vás už x krát bola, ale ja to aj tak predsa skúsim...

Keďže som mal miesto v Blocku A1 (lístky som kupoval už v dobe, keď už nebolo veľa voľných miest), tak som si ten slávny K-Block moc neužil... Hneď vedľa nás v tom rohu bolo totiž (údajne) 3 000 fanúšikov Fortuny, ktorí sa nenechali zahanbiť a bolo cez nich z K-Blocku počuť len málo, prakticky len pár chorálov, počas ktorých sa pridával i zvyšok štadiónu. Plus teda bolo počuť fanúšikov Dynama ešte v dobách, keď mali fanúšikovia F95 menšiu “prestávku”, to ale tiež nebolo často...

Každopádne bolo zaujímavé sledovať, ako si kotol Düsseldorfu liezol na nervy s tými fanúšikmi Dynama z Blocku A1... Navzájom sa provokovali, ukazovali si prostredníky, fanúšikovia Fortuny spievali chorály ako “Scheiß Dynamo!” a “Wir steigen auf und ihr steigt ab!”, fanúšikovia Dynama zasa spievali chorály Fortuny, ale text si menili na “Scheiß Fortuna!”... Po góloch samozrejme ihneď nasledoval výsmech pre tú stranu, ktorá ho obdržala... Občas mi prišlo, že to tam funguje na podobnom princípe, ako keď sa dvaja blázni naháňajú na diaľnici a ani jeden si od druhého nič nenechá, prose si škaredo povedané dokazovali “kto má väčšieho”...

Štadión celkom pekný, naživo pôsobí oveľa väčší než na snímkach (to ostatne každý štadión), je to síce taká klasická kocka, ale interiér sa mi páči, možno si všimnúť zaujímavé detaily, ako trebárs rozpísané mená hráčov nad vstupmi alebo tú galériu čestných kapitánov... Exteriér vyzerá dobre v tej časti, kde je tá sklenená fasáda, na ostatných tribúnach je to taký priemer. Taktiež som si všimol, že za tým K-Blockom si ponechali z toho starého oválneho štadióna s žirafami asi na pamiatku starú ukazovaciu tabuľu, to som trebárs ani nevedel. Navštívil som i Dynamo - Fanshop, kúpil som si jednu mikinu, inak som tam moc času nestrávil, lebo tam bola veľká tlačenica, ale pozeral som, že tam mali rôzny sortiment, treárs i CDčko “Wir sind der zwölfte man” s pesničkami Dynama alebo rôzne knihy o histórii Dynama, dokonca tam bola i kniha Torstena Matthuschku.

Každopádne na záver by som len dodal, že bola fantastická atmosféra, a že sa mi veľmi páči ako Nemci berú futbal - takmer vždy plno, grafiti už pri diaľnici, ľudia v meste v dresoch, ešte i predavačka na benzínke sa ma pýtala, či vyhralo Dynamo... Inak po návrate som si pozrel Sportschau na ARD a pozerám, že Fortuna to oslávila ako sa patrí, v kabíne si púšťali DTH - Tage wie diese (kapela z Düsseldorfu, majú ich pesničky ako Torhymne a istú dobu boli i hlavný sponzor Fortuny...) a oblievali sa Altbierom, na tlačovej konferencii to schytal i Funkel. Mimochodom, Friedhelm Funkel po šiestykrát postupuje do Bundesligy, naozaj klobúk dole. Ešte si pamätám, ako sa tu po jeho príchode písalo, že Fortuna spravila jeho angažovaním obrovskú chybu...

Reagovat
smazaný uživatel

Musel to být zážitek,i ta oslava postupu Fortuny! Já mám ještě schovanou na památku Dynamokarte,na které mi zbylo pár euro,ale už časově propadla Celkově ten fotbal tam je jiný svět,i v nižších soutěžích,proto to rád sleduju. Jsem zvědav,co napíše HSV1887 po dnešním zápase...

Reagovat
Rudnevs

Dynamo-Karte už ani nemajú, tuším od zápasu s Bielefeldom, lebo tá firma, čo to robila, skrachovala. Ale ja som si zasa na pamiatku nechal ten téglik od Feldschlößchenu...

Ja som taktiež zvedavý... Včera som ten zápas HSV videl v zostrihu na ARD, prirovnávali to tam k situácii Freiburgu zo sezóny 93/94 - tam mali taktiež nejaku veľkú stratu, vtedajší prezident Achim Stocker už zahlásil, že sú bez šance, ale následne senzačne porazili Stuttgart 0:4 na ich štadióne, doma porazili VfB Leipzig, a rozhodovalo sa na starom Wedaustadione, kde SCF taktiež vyhral. Samozrejme k tomu potrebovali priaznivé ostatné výsledky, ale nakoniec sa o skóre zachránili...

Inak keď už spomínaš tie nižšie ligy, tak dnes si môže TSV 1860 München proti Bayernu ll zaistiť výhru v RL Bayern... V baráži na nich následne čaká Saarbrücken.

Reagovat
smazaný uživatel

Na ten finiš Freiburku si vzpomínám,Lautern hrál v té sezóně do posledního kola s Bayernem o titul... Ale ty záběry,jak tam stojí fans s tranzistorákama u ucha a poslouchají,jak dopadnou ostatní zápasy,to nemá chybu! V dnešní době už pravěk

No a pokud 1860 postoupí,o čemž nepochybuju,tak se opět potkají s FCK,myslím že tam je i nějaká družba fanoušků,nebo kdysi byla...

Reagovat
Rudnevs

Ja som to vtedy žiaľ nepozeral, ale malo to svoje čaro! Na YouTube som našiel dokonca reláciu ran, ktorá vtedy chodila na Sat.1, špeciálne k tomu kolu, keď sa Freiburg zachránil a Lautern prišiel o titul >> https://youtu.be/pj94h1zBpUc

Ten Bayern dlhú dobu nebol úplne suverénny, stačilo aby Anderbrügge trafil presnejšie a mohlo to dopadnúť inak, na to sa však nehrá... Nakoniec to prelomil kapitán Lothar Matthäus svojou individuálnou kvalitou. Ten musel byť so svojou vtedajšou manželkou (jednou z piatich) Traumpaar bundesligy, ten komentátor ju tam x krát spomínal.

V poslednom zápase za Stuttgart dával hetrik Fritz Walter, ten mal vtedy už 34 rokov a nedohodol sa s vedením na novej zmluve (on chcel ešte dva roky, ponúkali mu však už len jeden) a po sezóne zamieril do Bielefeldu, kde sa ešte ako 36-ročný stal najlepší strelec 2. BL. S lauternskou legendou je len menovec, nemajú žiaden rodinný vzťah, ale poznali sa a vychádzali spolu výborne, starý Walter nad ním držal ochrannú ruku a výrazne mu pomohol v kariére...

Dynamo ešte hrávalo BL a ešte s tým zeleným logom (to sa mi mimochodom páči viac, než to terajšie), ktoré si dali po páde berlínskeho múru... Neskôr sa na žiadosť fanúšikov premenovali naspäť a dali si i staré červené logo. Ďaľší Ostklub VfB Leipzig hrával na tom mega štadióne, kde bolo počuť, čo si hráči kričia na ihrisku a kde na tribúne boli reklamné panely, pretože bolo problém ten štadión naplniť a vždy bol poloprádzny...

Späť do roku 2018 - TSV 1860 München bohužiaľ dnes prehrali s rezervou Bayernu a zatiaľ teda RL Bayern nevyhrali. Podľa mňa si to už ale nenechajú vziať, taktiež tá baráž so Saarbrückenom by nemusela byť taká nepriechodná, snáď postúpia. Taktiež ma napadlo, že by sa mohli opäť stretnúť s Lauternom (áno, máš pravdu, tie kluby sú spriateľené)... Lautern plus 1860 by mohla byť budúci rok ideálna dvojica na postup. Sechzig však, podobne ako Lautern, stále majú pár dôležitých otáznikov ohľadom budúcnosti. Stále sa tam drží Ismaik a taktiež majú problém so štadiónom, pretože na momentálnom Grünwalder Stadione môžu hrať maximálne tretiu ligu.

Reagovat
smazaný uživatel

tak na toto si ja pamatam. v hlbkokych rokoch 90-tych som pravidelne v sobotu a nedelu pozeral na SAT1 ranissimo))))

Reagovat
Rudnevs

Jj, už som tu od teba čítal pár zaujímavých komentárov o tej dobe. Tuším, že si písal, že si fandil Wattenscheidu, nie?

To Ranissimo, to je to, čo som sem dával v tom mojom včerajšom komentári? Inak niekde som čítal, že ten taliansky názov (Ranissimo) pramenil z toho, že vtedy hrávalo dosť nemeckých hviezd v Serii A - napr. Häßler, Möller alebo trojica z Interu Brehme - Matthäus - Klinsmann.

Reagovat
stas87

Z Ascacibara bude casom Top hrac na svojom poste a poobzerat by sa po nom mali uz teraz kluby, ktore hraju o prvu stvorku. Uz som ho tu hypoval na jesen a on svoju kvalitu potvrdzuje kolo co kolo. Na to, ze je mu 20 rokov, nema skusenosti s europskym stylom futbalu a nikdy v europe nebol, tak VfB urcite nemusi litovat ani jeden jediny cent co za neho Estudiantes zaplatili. On ma skvelu postavu, je maly a podsadity, takze ho super nepretlaci. Tie zweikämpfe vyhladava a je v nich pomerne uspesny, poybuje sa nad hranicou 50%. Tvorca hry to nie je ale dokaze pod tlakom rozohrat, zalozi akciu kratkou prihravkou alebo nakopom. A pod tlakom nepanikari, to sa mi na nom paci asi najviac. Navyse toho vela obeha, takze pohyb s loptou aj bez lopty mu nerobi problem. Uz pred prichodom do Stuttgartu ho chcel Spartak a hlavne Zenit. No ja si myslim, ze ak ostane este jeden rok vo VfB a bude hrat konstantne dobre, tak za tych 20+ pojde. Uz teraz si ho viem predstavit v BVB aj Schalke. Podla mna hrac jeho typu Dortmundu chyba a on by im mohol pomoct.

Strasne si prajem, aby do VfB zamieril Juno. Mal by som dalsi dovod k tomu, ten klub viac sledovat. Tym ze je Stuttgart velke mesto a v podstate lezi aj v priaznivom kute Nemecka pre sponzorov, tak toho snad casom vyuziju a budu bojovat o europu.

Reagovat
HSV1887

Zaslouzena vyhra vcera, libova atmosfera, ta podpora fanousku pred, behem a po zapase je neskutecna. Ultras Wolfsburgu maj stejny pocity jako my pred par tydny, jsem videl, jak tam u nich na Nordtribüne stal po zapase dole dav cerne odennych typku, taky si to asi chteli s hracema "vyrikat". Je dobry, ze jsme furt ve hre, ale furt jsme nic nedosahli, furt tam jsou 2 body, pokud porazime Frankfurt a Gladbach, tak min. baraz dame. Ale nepredbihat, Wolfsburg byl nase ctvrtfinale, v sobotu ve Frankfurtu semifinale a pak uvidime. NUR DER HSV !!!

Reagovat
db18

RBL

Reagovat
Jeňa

jsme strašně trapní poslední zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

Aký klub..Také výsledky

Reagovat
db18

Reagovat
ratusek

Lipsko nedá ani poháry a bublina splaskne, bude výprodej a další rok boj o záchranu

Reagovat
ladyboy arsenal

Pavlenka si začapal

Reagovat
stas87

Tak sa BVB ospravedlnujem. Za druhy polcas si zasluzili brat tri body. Nastastie nas vyrazne podrzal brankar a vdaka nemu mame aspon ten bod a istotu, ze budeme hrat BL aj v buducej sezone. Ale cca 20. minut druhej polky BVB nebolo na nasej polke, to skor my sme zatlacili ich na vlastnu polku. Od tej 65. minuty ale oni hrozili ovela viac. Nepochopim ten skrat Veljkovica. Cela obrana vonku aby ich vystavili do ofsajdu a on sa tam zabudne. Aspon ze stale drzime neporazitelnost na Weseru, Uz 11 zapasov. Posledna prehra je z konca oktobra proti FCA a vtedy prisiel Kohfeldt a skoncil Nouri.

Reagovat
Euphael

nemas pls nejake vetsi sestrih z toho dneska?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele