32. kolo
29.04.2018 15:30 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
Opel Arena, Mainz

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - RB Lipsko 3:0

Lipsko si v příští sezoně Ligu mistrů s největší pravděpodobností nezahraje. Porážka 0:3 na půdě Mohuče znamená už pětibodovou ztrátu na čtvrtý Hoffenheim, přičemž do konce sezony zbývá odehrát dvě kola. Pro Mohuč má výhra velkou cenu, po třiadvaceti kolech se totiž vyhoupla mimo sestupové příčky! Boj o záchranu ale ještě není u konce.

Pro oba týmy to bylo velmi důležité utkání. Mohuč bojuje o holé přežití v Bundeslize, zatímco Lipsko se chtělo kvalifikovat do Ligy mistrů. Hosté byli v zápase favoritem, jenže domácí předvedli výborný výkon a nakonec nasázeli ambicióznímu celku tři branky.

Zápas přitom mohl dopadnout úplně jinak, stačilo, aby v 10. minutě proměnil obrovskou příležitost Yussuf Poulsen, který z jasné pozice trestuhodně netrefil prázdnou branku. Jen o minutu později zahodil další velkou tutovku Timo Werner a Mohuč se štěstím držela nerozhodný výsledek. Zahozené šance přišly Lipsko draho. Ve 28. minutě totiž došlo ke kontaktu Upamecana s Mutou a rozhodčí odpískal pokutový kop. Pablo De Blasis Gulácsiho propálil a Mohuč vedla 1:0.

Hosty vedoucí branka zaskočila a jejich ofenzíva najednou nebyla schopná reagovat. V 52. minutě se Lipsko dožadovalo penalty, ale sudí po přezkoumání u videa do píšťalky nefoukl. Lipsku se vůbec nedařilo a Mohuč důležité vedení bez problému držela. V závěru utkání pak zasadila východoněmeckému celku definitivní KO. Holtmannova střela se čtvrthodinu před koncem ještě neujala, ale Alexandru Maxim po přihrávce Muta z oblasti pokutového kopu nekompromisně zavěsil.

Poslední úder si Mohuč schovala do nastaveného času, Bote Baku si předhodil balón mezi dva stopery, uplatnil svojí rychlost a přízemní střelou uzavřel střelecký účet. Lipsko ještě přišlo o vyloučeného Nabyho Keïtu, který v páté minutě nastavení uviděl druhou žlutou kartu.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele