32. kolo
28.04.2018 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Schalke 04 - Borussia Mönchengladbach 1:1

Schalke bojuje s dalšími celky o účast v top 4, která od letoška poprvé zajišťuje jistotu účasti v Champions League bez nutnost hraní předkola. Proto by se týmu Domenica Tedesca tři body z domácího prostředí proti letos poměrně tápajícímu Gladbachu velice hodily. To by ovšem Königsblauen museli vstoupit do zápasu jinak, než jak učinili tentokrát. Už v osmé minutě mohl hosty dostat do vedení 1:0 Raffael, když Leon Goretzka, myšlenkami asi už v Bayernu, kam v zimě přestoupil, zbytečně ztratil míč.

Naštěstí pro Schalke ale brazilský forvard rychlý brejk neproměnil a branku Ralpha Fährmanna ve slušné šanci trestuhodně minul. Ještě větší minelu si ale domácí připravili na minutu dvanáctou. Postaral se o ni Nabil Bentaleb, jenž zcela zbytečně pošťuchoval Larse Stindla a za tento konflikt s hostujícím kapitánem obdržel kartu červené barvy. Domácí tak museli už od raného začátku zápasu hrát v oslabení.

To, že hrají v deseti, se samozřejmě projevilo a po dvaceti minutách přesilové hry Gladbach využil. Celou akci založil bratr hráče Chelsea Thorgan Hazard, jenž v pokutovém území výtečně našel Larse Stindal. Kápo Gladbachu pak míč přisunulo Raffaelovi a ten se v další velké příležitosti v zápase už tentokrát nemýlil.

Schalke se však překvapivě ještě do poločasu dočkalo vyrovnávacího gólu. Šlo přitom doslova o gól do šatny, padl totiž ve třetí nastavené minutě prvního dějství ve Veltins Areně. Daniel Caligiuri se totiž parádně trefil z přímého kopu a byť gólman Yann Sommer balon tečoval, jeho cestě do sítě nezabránil a bylo to 1:1:

Druhá půle pak žádné branky nenabídla a Schalke tak i přesto, že téměř celé utkání hrálo v deseti, uhrálo proti Borussii cenný bod.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele