32. kolo
28.04.2018 15:30 CET
2 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - FC Augsburg 2:2

Zápas, v němž to přes osmdesát minut vypadá na jasnou výhru jednoho z celků a pak to všechno začne. Kdo přenos předčasně vypnul, ten se nestačí divit. Přesně takovou zábavu nabídlo sobotní utkání mezi Herthou a Augsburgem, které hostil olympijský stadion v hlavním městě Německa. Až do 83. minuty byl totiž stav zápasu 0:2, diváci se nedočkali ani žádných větších gólových šancí domácího mužstva. Schylovalo se k tomu, že si Augsburg v pohodě odveze všechny body. Pak ovšem ze hřiště odešel český středopolař Jan Morávek a nahradil ho Christoph Janker. A začaly se dít věci.

Předtím šel ale Augsburg poměrně v pohodě do vedená. Nejdříve ve 32. minutě otevřel skóre Michael Gregoritsch, který se krásně trefil z dálky a potěšil kotel hostujících fanoušků. Tento hráč pak hřiště zhruba po hodině hry odešel a nahradil ho Sergio Córdova, a jako by mu první jmenovaný předal jakýsi gólový prach. Córdova totiž po pár minutkách na trávníku skvěle poslal míč do sítě po přihrávce Caiubyho a FCA vedlo už 2:0. Pak ale přišlo to zmíněné střídání.

Janker ani ne po minutě pobytu na hřišti zfauloval ve vápně hostů Davieho Selkeho a rozhodčí nemilosrdně ukázal na značku pokutového kopu. Penalty se ujal kapitán Vedad Ibiševič a potvrdil pověst nemilosrdného střelce. Byť gólman Luthe směr jeho střely odhadl, proti dobře umístěné střele Ibiševiče neměl šanci a domácí slavili snížení na 1:2.

O pár minut později pak přišel druhý úder. Vladimír Darida poslal míč do vápna, tam Ibiševič přiťuknul míč k Selkemu a aktivní mladý forvard vyrovnal na 2:2. Pak měli ještě berlínští možnost několikaminutové přesilové hry, když se ze hřiště po červené kartě pakoval Heller. Další gól už ale nepřidali a zápas tak skončil výsledkem 2:2.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele