32. kolo
27.04.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hannover 96 3:1

Hoffenheim opět vyhrál a posílil svou šanci na Ligu mistrů. Lví podíl na čtrnáctém tříbodovém zisku měl Andrej Kramarić, který vsítil hattrick. Hannover tak stále nemá Bundesligu jistou.

Že to s nějvětší pravděpodobností bude další večer TSG, naznačila už úvodní patnáctiminutovka, ve které to zkoušeli Kramarić, Demirbay a Kadeřábek, očividně navnaděný svou první bundesligovou trefou, kterou zaznamenal minulý týden proti Lipsku. Jeho spoluhráči se ovšem poprvé střelecky prosadili až v 16. minutě.

Salif Sané jakožto poslední instance před Tschaunerem dostal sám sebe do úzkých. A protože spoluhráč s něčím takovým vůbec nepočítal, ocitnuli se Gnabry s Kramarićem sami před gólmanem. První jmenovaný ve správný moment nahrál tomu druhému, který stál sám před odkrytou bránou a ještě se stihnul podívat na rozhodčího, jestli vše proběhlo v souladu s pravidly - 1:0.

Asistent se však okamžitě chytnul za pravé stehno a musel střídat. Na jeho místo přišel Steven Zuber. Tým z Dolního Saska se vrátil do zápasu ve čtyřiadvacáté minutě. Korb prostrčil u pravé postranní čáry na Schweglera, jenž doběhnul do vápna a po zemi naservíroval přesně před bránu na Kenana Karamana - 1:1.

Breitenreiterovi svěřenci ožili a začali aktivně napadat. Díky tomu si do konce úvodního poločasu vytvořili v kratičkém rozmezí jedné minuty dvě solidní šance. Karaman tentokrát na Baumanna nevyzrál. A hlavička Timo Hübera po rohovém kopu mezi tři tyče nezamířila. Při odchodu do šaten to tedy pro hosty vypadalo ještě dobře.

Jenže v 50. minutě se zase připomněl chorvatský útočník. A jakým způsobem! Demirbayův centr od rohového praporku k němu dopadnul na úroveň penalty, načež jej z voleje poslal nádherně do sítě - 2:1. Poté se zase hnal za skórováním Kadeřábek, ale neuspěl. A také Andrej Kramarić si musel na třetí trefu počkat déle než do 54. minuty.

Po centru Albornoze mohlo být znovu vyrovnáno. Füllkrug ovšem na pobídku nedosáhnul. Bakalorz pak Demirbayovi ošklivě pochroumal kotník, takže musel Julian Nagelsmann sáhnout pro druhé nucené střídání. Tentokráte poslal na hřiště Ermina Bičakčiće. V 84. minutě minul třetí střídající hráč Ádám Szalai jen o kousíček pravou tyč.

Za dvě minuty však přidal pojistku Kramarić. Nico Schulz mu adresoval dlouhý míč z vlastní poloviny. Šestadvacetiletý obránce u něj byl jako první, aby mohl efektním obloučkem přehodit Tschaunera a zaznamenat hattrick - 3:1. TSG příště zajíždí do Stuttgartu. Hannover se naopak bude snažit doma vyzrát na Herthu.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele