základní část, 24. kolo
06.03.2022 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Derby patří Slavii. Sešívaní oplatili Spartě předešlé porážky

Třetí derby v sezoně již Spartě nevyšlo. Letenští ve 24. kole nestačili na odvěkého rivala a sen o mistrovském titulu se jim vzdaluje. To Slavia po výhře 2:0 zůstává plně ve hře o ligový primát, když opět zdárně odrazila nápor Plzně a v tabulce zůstává první.

V Edenu se odehrálo již tradiční derby. Spíš než oslava tuzemské kopané, kterou by šlo následně vyvážet a propagovat za hranicemi, probíhal ve Vršovicích nelítostný boj plný tvrdých soubojů a slovních přestřelek. Herně se však přece jen vedlo lépe Slavii, která si v první půli vypracovala těsný náskok. Sparta po změně stran marně hledala recept na obranu soupeře a v závěru nakonec inkasovala ještě jednou.

Že se nedělní střetnutí nebude lišit od nedávných duelů mezi pražskými "S", demonstroval již ve 13. minutě Krejčí mladší. Středopolař hostů surově přišlápl Sora a mohl být rád, že od polského arbitra Marciniaka viděl jen žlutou kartu. O čtyři minuty později se Letenští prezentovali v lepším světle. Pavelka využil zaváhání stopera domácích Hovorky a po postupu dopředu předal míč na pravou stranu Haraslínovi. Slovenský křídelník ale prováhal ideální moment k zakončení, takže výslednou střelu zablokoval bránící Jurásek.

Poté již převzali otěže slávisté. Hvězdný moment sešívaných mohl přijít po půlhodině hry. Bah centrem vyhledal hlavu Sora, proti němuž ovšem zasáhl sparŤanský brankář Holec, který o několik sekund později vytěsnil ránu Juráska na tyč. Ve 41. minutě už však většina Edenu vybuchla nadšením. Bah opět dostal prostor ke své oblíbené činnosti, tedy hledání spoluhráčů v pokutovém území. Tentokrát se adresátem pobídky od dánského beka stal Lingr, který potvrdil pověst perfektního hledače správného místa ve vápně a hlavou dostal míč za Holcova záda - 1:0.

Po přestávce se chvilku zdálo, že by se Letenští mohli opět dostat do zápasu. Ve 49. minutě propadl pas od Hancka až na zadní tyč, odkud z úhlu prověřil gólmana Koláře pálící Pešek. Šlo ovšem jen o ojedinělý výkřik. V dalších minutách souhra sparťanů vázla, načež byli hráči obou mužstev aktivní zejména při různých strkanicích. Činili se zejména domácí Traoré s Holešem, na straně hostů pak vedle tradičního provokatéra Krejčího mladšího zlobil střídající Karabec.

Sešívaní sice ve druhém poločase tolik nedrželi míč, zato se ale snažili hrozit z rychlých přechodů do útoku. V 67. minutě nabídl Slavii šanci chybující Holec, své zaváhání nicméně rychle napravil a zakončení Sora ukryl do rukavic. Osm minut nato se kolem Wiesnera prohnal Jurásek, který vyhledal Tecla, avšak Holec opět držel akcie Sparty nad vodou.

Kvůli táboráku v sektoru hostujících fanoušků se koncovka zápasu protáhla. Poté, co sudí Marciniak dovolil hráčům pokračovat v utkání, pálil po standardní situaci z voleje Panák, avšak přesně do míst, v nichž operoval pozorný Kolář. Další příležitost už si sparťané nevytvořili, naopak sešívaní se radovali ještě jednou. Na začátku nastaveného času vyslal Tecl Schranze, jenž si obhodil Holce a zakončením do okryté svatyně definitivně rozhodl.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 (2x Sor, Lingr, Holeš)

Reagovat
Filip236

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3. Stačí okopírovat taktiku z pohárového zápasu, na kterou Slavia nemá protihru + přidat lepší produktivitu.

Reagovat
smazaný uživatel

Po zveřejnění sestav měním tip na 0:6.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Slavia bude opět brečet

Reagovat
smazaný uživatel

jedinej kdo bude břečet budeš ty a fanoušci sparty

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2,96-3,48. Výhra Slavie o 2 a více-přesně o jeden . Tak to zatím vidí opisovač z naší jedničky.

Reagovat
smazaný uživatel

3,51-3,56. Je vidět, že tomu bookmaker rozumí- k jeho škodě . Na výhru domácího týmu o 2 a více vypsal nižší kurz než na jeho výhru přesně o jeden gol.

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Alan

0-0

Reagovat
smazaný uživatel

3:12 na červené/žluté karty

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
DidusIneptus

3:3

Reagovat
John Obi Mikel

Tip 1:1, přání 7:1,

Reagovat
willdonor

vysvetlete mi nekdo proc vrba v osmdesatyPaty minute nevystridal panaka za sacka... a nestahnul pavelku na stopera????? mohl predejit druhymu golu a rvat se o remizu... nebo byl nejakej duvod nevyuzit pateho stridani???????

...

Reagovat
willdonor

respekive slavia stridala 5x a sparta jen 4x

Reagovat
smazaný uživatel

Důvod nevyužití 5. střídání se jmenuje pravidla fotbalu. Střídat můžeš 5x, ale musí ti na to stačit 3 přerušení hry. 5. hráče tam mohl poslat jen spolu s Dočkalem, pak už ne.

Reagovat
smazaný uživatel

tak za prvé tohle je otázka na pana vrbu a za druhé to by vubec nic nezmenilo protože slavie byla lepší

Reagovat
willdonor

jablonec byl taky lepsi

Reagovat
vanGomm

Další příležitost už si sparťané nevytvořili,naopak sešívaní se radovali ještě jednou.Pokud autor toho článku napiše sparťané,tak na druhou stranu měl v rámci objektivity napsat místo sešívaní slávisté.Nebo když už přece jen použije sešívání,tak zase místo spaťané mělo být rudí.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele