14. kolo
23.12.2020 15:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Boleslav jako první vedla, přesto nestačila ani na Slovácko

Hrůzný podzim ukončila Mladá Boleslav symbolicky porážkou. Středočeši v předvečer Štědrého dne nestačili doma na Slovácko, přestože šli jako první do vedení. Moravané však prokázali, že se nacházejí v herní pohodě a do Uherského Hradiště vezou tři body, po nichž vystoupali na šesté místo v tabulce. Boleslavští naopak zůstávají hluboko v poli poražených.

První střelecký pokus přišel až v 18. minutě z kopačky Kohúta, který před hranicí pokutového území Boleslavi pálil nad břevno. Na druhé straně se za další dvě minuty zničehonic měnilo skóre. Domácí rozjeli rychlý brejk, Budínský přihrál doprava na Mareše, jehož centr uklidil za záda gólmana Nemravu Jiří Klíma.

Nedlouho poté si Moravané málem vstřelili vlastní gól, když Budínského pas ze standardní situace nebezpečně tečoval bránící Hofmann, ve výsledku však Středočeši kopali pouze rohový kop. Místo navýšení náskoku Boleslavi přišlo po půlhodině hry vyrovnání. Kliment si prsy parádně zpracoval dlouhý míč do běhu, načež využil chybného vyběhnutí brankáře domácích Mikulce, jehož překonal jemným lobem.

Další zajímavé momenty přišly až v poslední dvacetiminutovce střetnutí. Nejprve si v 75. minutě naskočil na Sadílkův bochánek Juračka, který hlavou otočil skóre ve prospěch Moravanů. Za další tři minuty navíc střídajícího Tomiče podrazil ve vlastní šestnáctce Mikulec a Slovácko dostalo výhodu pokutového kopu. Penaltu pak střelou doprostřed po zemi proměnil bez větších problémů tradiční exekutor Daníček - 2:2.

Středočeši ještě nezabalili zbraně. Škoda v 86. minutě usměrnil Budínského centr z rohového kopu za Nemravova záda a vykřesal pro Boleslav naději. Hosté se nicméně ve zbývajících minutách bez větších potíží ubránili.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
kecipep

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele