základní část, 1. kolo
14.07.2019 19:00 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

Slovácko přepsalo historii. Poprvé zvítězilo na hřišti Sparty

Premiéra Václava Jílka na lavičce Sparty se vůbec nevyvedla. Letenští sice přivítali oblíbené Slovácko, avšak soupeři překvapivě podlehli a dovolili mu radost z prvního vítězství na Letné v historii ligy. Spartě se nevyvedla především první půle. Po změně stran měla několik šancí, ale na obranu soupeře stejně nevyzrála.

Před utkáním fanoušci Pražanů spekulovali o tom, kdo se postaví do brány, nakonec dostal šanci Rumun Niţă. Z letních posil se představili záložník Kanga a útočník Kozák, jenž dokonce navlékl kapitánskou pásku. I na straně Slovácka se v základní jedenáctce objevili nově příchozí hráči, konkrétně křídelník Petržela a útočník Dvořák, který zastoupil zraněného Zajíce.

V úvodu hýřili aktivitou nejprve hosté, kteří vybojovali sérii rohových kopů. Ve třinácté minutě využil Kalabiška nedůrazu v obraně letenských a z otočky vypálil zajímavě, leč díky teči nepřesně. Sparta zničehonic zahrozila o pět minut později. Po levé straně pláchl Hanousek a poslal do pokutového území výborný centr, jenž našel hlavu Kozáka. Vytáhlý útočník ale nemířil přesně.

Minutu nato padla první branka, která zmrazila Letnou. Kanga ztratil ve středu hřiště balón a po rychlém přechodu Moravanů do protiútoku se přes Navrátila a Dvořáka dostal do šance Kalabiška. Ten využil zbrklého obranného skluzu Kayi, zasekl si balón a bodlem překonal Niţu mezi nohy. Svou chybu mohl Kanga napravit ve 25. minutě, kdy Kanga fantastickým pasem našel Kozáka, toho ale zaskočil vyběhnuvší brankář Trmal a tak opět nezakončil mezi tři tyče.

Ve 30. minutě se Sparta nevyvarovala další fatální minely. Tentokrát v souboji s Navrátilem přišel o balón Sáček, hráč Slovácka zisku míče využil a vyrazil dopředu s Daníčkem. Kapitán Moravanů obdržel přihrávku a zajistil hostům dvoubrankové vedení. Navrátil hrál velký zápas a sedm minut po Daníčkově zásahu si mohl připsat další asistenci. Jeho centr našel Havlíka, proti němuž skvěle zasáhl Niţă. Po následném rohovém kopu vypálil sám Navrátil z voleje jen těsně nad břevno. Zmar Pražanů mohl těsně před přestávkou zmírnit Sáček, jeho tvrdou ránu ale vyrazil Trmal.

Po změně stran se domácí zmátořili a převzali taktovku nad duelem, jenže žádné velké šance dlouho nepřicházely. Až v 62. minutě se k zajímavé střele z rohu pokutového území uvolnil střídající Plavsić a Trmal musel zasahovat. Po následném centru od rohového praporku hlavičkovala další čerstvá síla do útoku Tetteh, ovšem strážce hostující svatyně si opět poradil, jelikož pokus mířil přímo do jeho náruče. Ghanský útočník byl o pár chvil později opět v centru dění, když bídnou přihrávkou zazdil protiútok dvou na jednoho.

V 68. minutě byl blízko snížení Sáček, k němuž se pumlíč odrazil po centru Hanouska, avšak univerzál domácích napálil jen tyč. Později se dvakrát neprosadil Hložek a opět neuspěl Tetteh. V 86. minutě se zajímavě prosmýkl Sáček, jenže opět našel jen Trmalovy rukavice. Slovácko mohlo v závěru přidat dokonce třetí branku. Kalabiška si udělal z obránců slalomové tyče, avšak Sadílek v obrovské šanci nepochopitelně minul. Na chmury však na straně hostů nebyl prostor, stejně se totiž dočkali historického vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Filip236

2:0

Reagovat
boryland

1:1...……...

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
kecipep

1:3

Hložek - Dvořák, Petržela, Daníček

Reagovat
John Obi Mikel

0:1 (Daníček)

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo Petržela bude zarit

Reagovat
ondrasch77

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Opačně chlapci,železná Sparty nikdy nezraví,bo dostává pořádný nátěr.

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
Y.N.W.A

Dobry den, pry uz mate nejakou koncepci. Mate nejakou koncepci? A mohla bych ji vidět?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeste pred koncem polocasu jsem prepnul na finale Wimbledonu a parada co predvadeli Federer s Djokovicem a jeste po tolika hodinach ...na tu spartu se neda divat to je tragedie , k smichu...preplaceni drevaci , celou spartu predhodit prasatum.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele