o titul, 2. kolo
24.06.2020 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slavia přehrála Plzeň a slaví jubilejní dvacátý titul

Pražská Slavia může slavit. Ve druhém kole nadstavby porazila Viktorii Plzeň 1:0 po brance Ševčíka a zajistila si tak obhajobu ligového titulu. Tři kola před koncem mají sešívaní na druhou Viktorii náskok devíti bodů, což jim vzhledem k lepšímu postavení v tabulce po základní části stačí.

První obrovská šance domácích nastala v desáté minutě. Stanciu to udělal parádně, vlétl do pokutového území a vnějším nártem naprosto přesně našel Masopusta, který ovšem z malého vápna přestřelil branku.

Další možnost připravil Slavii mizernou přihrávkou dozadu Pavel Bucha. Křížná střela zcela volného Nicolaeho Stanciua o kousek minula plzeňskou levou tyč.

Po Hejdově faulu ve 42. minutě rozehrával přímý kop z ideální pozice Provod. Vystřelil nečekaně, Hrušku překvapil, jenže trefil pouze boční tyč.

Ondřej Kolář se zapojil do rozehrávky jako falešné libero a v 62. minutě mu zatrnulo, když se po srážce dvou slávistů vydal do brejku Milan Havel. S útokem šlo naložit mnohem lépe, ale i odražený míč letící těsně nad břevno slávistického brankáře dost vystrašil.

V 69. minutě Masopust vnikl přes Limberského zprava do pokutového území a jeho zpětnou přihrávku korunoval přízemní střelou do protipohybu brankáře Petr Ševčík. Plzeňských hráčů bylo ve vápně dost, ale jen v roli kuželů.

Slavia se poté zatáhla a otěže hry pomalu, ale jistě, začali přebírat hosté. Těm se přece jen podařilo prokombinovat do šance. Hořavův centr sklepával zpětnou hlavičkou zřejmě Brabec a z penaltové značky zakončil střídající Mihálik hlavou zbrkle a jen do brankáře.

Poslední desetiminutovka byla také ve znamení střídání. Slavia posilovala defenzivu, hosté se odhodlali k hodně ofenzivnímu pojetí hry a na hrot poslali k Beauguelovi stopera Romana Hubníka, který vystřídal Limberského.

V posledních minutách se Viktoria snažila ke gólu propracovat dlouhými balony na urostlé borce, jenže slávistická obrana odolávala. Domácí poté navíc vybojovali faul na útočné polovině a bylo rozhodnuto.

Domácí ihned po závěrečném hvizdu začali slavit, stejně tak fanoušci na stadionu i před ním. Medailový ceremoniál a předání poháru pro mistra ligy se uskuteční po posledním kole, tedy po derby se Spartou.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz, idnes.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
milan78

trapáku, rozhoduje se na hřišti....

Reagovat
Kocour Klapuška

3:0

Reagovat
Adhol

Titul zůstane v Edenu. 1:0

Reagovat
dejvikker

Reagovat
Petr325

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Plzen vypleni Eden 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Holeš, Stanciu)

Reagovat
John Obi Mikel

2:0 (2x Tecl), to by byl zisk v titulu ve velkém stylu.

Reagovat
M1ck0

0:0 a počkáme si ještě dvě kola..

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
boryland

0:1............Bogy............

Reagovat
FC Parma

0:2 (Brabec, Čermák)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele