základní část, 29. kolo
21.04.2019 17:00 CET
3 : 2
(1:0)

Reportáž

Liberec po penaltové show vybojoval tři body nad Slováckem

Liberec v bláznivém utkání, kde branky padaly pouze ze standardních situací, přetlačil Slovácko a pojistil si klíčovou šestou pozici. Hosté naopak zůstávají ve skupině o udržení. Nevídaným hattrickem z penalt se blýskl útočník Slovanu Libor Kozák.

Kouč domácích Hornyák udělal v sestavě svého celku jedinou změnu, když záložníka Maru nahradil Pešek. Ve středu obrany Moravanů se místo Franiće objevil Krejčí, jinak zůstala základní jedenáctka kouče Svědíka bez obměny.

Úvod duelu mnoho šancí nepřinesl. Severočeši sice zpočátku oplývali aktivitou, ta se ale po čase přesunula na kopačky hostů, což dokumentoval Janošek tvrdou ranou ze čtrnácté minuty, která vyprášila rukavice gólmana Nguyena. Také brankář Slovácka Trmal se dostal do akce, když ve 22. minutě vyrazil pokus Malinského a za další minutu zlikvidoval hlavičku Kozáka.

Ve 35. minutě rozehrál Potočný trestný kop na hlavu Karafiáta, ten však přestřelil bránu Moravanů. Když už se stálo, že nudná první půle skončí bez branek, prosadili se v nastaveném čase hráči Slovanu. Autorem branky byl Kozák, jenž zkušeně proměnil nařízený pokutový kop po faulu Krejčího na Potočného. Útočník Liberce poslal Trmala na druhou stranu a míč uklidil do odkrytého koutu brány.

Hosté po změně stran nesložili zbraně a chtěli co nejdříve vyrovnat. Zajíce ale ve 48. minutě po pasu od Navrátila vychytal Nguyen a hlavička Harby o minutu později těsně přeletěla břevno. Domácí odpověděli šancí z 56. minuty. Centr Malinského propadl k Potočnému, jenž našel volného Breiteho, toho ovšem vychytal Trmal. Za dalších devět minut podnikl Breite výpad dopředu, na který před bránou těsně nedosáhl Malinský. Krátce na to se Trmal vytáhl proti pokusu Kozáka.

Vyrovnání se Slovácko dočkalo v 70. minutě. Harbovu hlavičku po přímém kopu ještě vytěsnil Nguyen na tyč, ovšem poté se míč odrazil ke Krejčímu, který jej dorazil do sítě. Také Severočeši dostali tři minuty po Krejčího trefě výhodu trestného kopu, ale proti Potočnému pokusu skvěle zasáhl Trmal. Mladý brankář si po následném rohovém kopu poradil i se střelou Mary z bezprostřední blízkosti.

Záhy však dostal Liberec podruhé v zápase možnost penalty. Malinského průnik totiž zastavila obrana Moravanů evidentním faulem a z penaltového puntíku se podruhé v zápase prosadil Kozák. Tentokrát ale vydrželo vedení domácím jen tři minuty. Zatímco Slovan těžil z pokutových kopů, hostům vycházeli standardní situace. Střídající Havlík našel naběhnuvšího Daníčka, který srovnal skóre.

Domácí však přece jen brali tři body, neboť v samotném závěru se prosadili - jak jinak - z penalty. Centr z pravé strany totiž trefil do ruky Havlíka. K exekuci pokutového kopu se opět postavil Kozák. Tentokrát pumlíč napálil pod břevno, zkompletoval hattrick a především zařídil Liberci důležité vítězství.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
kecipep

1:2 V Liberci nehráváme vůbec špatně a pokud zůstane vítězná sestava, věřím ve 3 body.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele