základní skupiny - skupina C, 4. kolo
08.11.2023 18:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

David Datro Fofana (© AFP)

Německý benjamínek obral mistra Itálie. Union pod Vesuvem odmítl 13. prohru v řadě

Nováček soutěže Union Berlín remizoval ve čtvrtém kole skupiny C Ligy mistrů s Neapolí 1:1 a zaznamenal v ní historicky vůbec první bodový zisk. Německý celek hrál o udržení postupových šancí, avšak proti Partenopei výrazně ztrácel. Na konci první půle se navíc šťastně prosadil Matteo Politano. Die Eisernen se ale nevzdali a ve druhé půli dotáhli utkání k vyrovnání, které znamenalo alespoň malý úspěch po 12 soutěžních prohrách v řadě. Nástup Alexe Krále v 70. minutě už rozhodnutí nepřinesl.

Fotbalisté Neapole mohli v případě vítězství udělat mílový krok k postupu do další fáze soutěže. V cestě jim i tentokrát stál Union Berlín, který však prožíval naprosto strašidelné období. V součtu s domácí ligou a pohárem prohrál tým z německého hlavního města 12 utkání v řadě. Pod Vesuvem se tak Die Eisernen chtěli vyvarovat dalšímu výbuchu, jenž by zpečetil jejich osud mezi evropskou smetánkou.

Strach z definitivní ztráty šance postoupit vybudil už ve čtvrté minutě k zakončení Sheralda Beckera. Brankář Alex Meret si pokus pohlídal a lapil jej. Po úvodním tlaku hostujícího celku iniciativu převzali Neapolitánci. Krátce po čtvrthodině hry si na povedený pas naběhl Piotr Zieliňski, avšak proti jeho střele se vytáhl Frederik Rönnow. Vzápětí tohoto gólmana zachránila tyč po hlavičce Natana.

Při následující šanci se italský mistr již radoval, s doražením balonu do odkryté brány neměl problém Frank Anguissa, ovšem kvůli ofsajdu sudí gól odvolal. Vedení se tak domácí ujali až v 39. minutě, kdy se od Politana šťastně odrazil centrovaný míč až do sítě. V nastavení první půle mohl srovnat Josip Jovanovič, nicméně jeho projektil z přímého kopu orazítkoval pouze tyč.

Na začátku druhého poločasu se ukázal Khvicha Kvaratskhelia, jenž ve vápně obešel několik soupeřů a naservíroval míč Politanovi. Střelec prvního gólu další zásah nepřidal, protože trefil pouze bránící blok. Hráčům Unionu se poté naskytl rychlý protiútok, který zakončoval Becker. Útočníka ze Surinamu vychytal Meret, následně ovšem neměl nárok na dorážku Davida Datra Fofany a bylo vyrovnáno.

V 69. minutě se italský brankář vyznamenal proti pumelici Christophera Trimmela. V závěru mohl na druhé straně rozhodnout Giovanni Simeone, ale jeho prudká hlavička proletěla těsně nad břevnem.

Neapol tak nebohému Unionu 13. soutěžní porážku v řadě neuštědřila. Další duel Partenopei sehrají 29. listopadu na půdě Realu Madrid, Berlíňané zamíří ve stejný den do Bragy.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (18)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Fikus19

Jo

Reagovat
Fikus19

2:0

Reagovat
mastakillah

Anguiss

Reagovat
KnoxXx

Reagovat
mastakillah

Matteo

Reagovat
mastakillah

Co tohle bylo zas za výkon? García vůbec nedokáže reagovat na vývoj zápasu. První střídání až v 77. minutě, za stavu 1:1 a to s hrou akorát tak na uspávání hadů … tohle je katastrofa. Nejhorší je to, že ho teď ADL neodvolá a budeme tuhle srajdu sledovat minimálně do konce roku …

Reagovat
Truffaldino

Asi jsem ztratil měřítko, ale tahle srajda je pořád lepší než 95 % zápasů AS.

Reagovat
mastakillah

Vše bylo strašně pomalý. Zbytečně zdlouhavé držení míče u jednotlivců, nepřesnost a nekvalita ve finální fázi. A do toho všeho ta naivita v bránění. Mít Berlín větší kvalitu z tom rychlém přechodu do útoku, tak jsme klidně mohli i prohrát

Řím je na tom špatně, to se musí nechat … s Mourkem ani líp nebude

Reagovat
Truffaldino

Vzadu jste to hráli docela na riziko, ale zase se pak snadněji dostanete ke kontrole míče, vůbec přechod přes střed hřiště se mi líbil, pak je to o tom, aby hráči zbytečně míč netahali a nestahovali jej za soupeře. Ale ve výsledku vás body stála mizerná střelba nebo to, že z právé strany dával první prudkou přihrávku za stopery až Lindstrem.

Reagovat
smazaný uživatel

Já za první Rudiho sezónu odpouštím vše co bylo potom, i když ta squadra veteránů se asi koučovala sama.

Reagovat
DelPiero137

V tomto smere ma calcio nikdy neprestane fascinovat. Dobre namazany stroj ako bol/je? Neapol, tak ho rozbime trenerom kde sa od zaciatku vedelo ze to bude flop. Nepochopim tuto strelbu do vlastnych radov.

Reagovat
Salfovic

Bóže, to jsou saláti. 18 rohů a hovno z toho je slušnej výkon.

Reagovat
Truffaldino

Stihl jsem až druhou půli, po vápno super, ale střelba z úrovně vápna měla příšernou kvalitu a některá Politanova rozhodnutí byla opravdu fascinující, kdy obejde dva protihráče a následně namaže soupeři. K tomu tutovka Zielinského, následná Politánova šance, která rovněž měla skončit gólem, a je z toho brejk a vyrovnání skóre. Střídání přišla pozdě. Jinak po AC další pěkný zápas.

Reagovat
Furia Ceca

Jak může Neapol neporazit Union? S debilem Bonuccim v základu?

Reagovat
Shevchenko

No jo, to by bylo asi moc, aby 4 týmy calcia vyhrály

Reagovat
DelPiero137

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele