čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2024 21:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Jude Bellingham, v pozadí Manuel Akanji (© AFP)

Remízový duel posledních šampionů Ligy mistrů nabídl spektakulární gólovou podívanou

Manchester City v úvodním utkání čtvrtfinále Ligy mistrů remizoval na půdě Realu Madrid 3:3. Gólovou rozbušku zapálil jako první Bernardo Silva, jenž už ve druhé minutě nachytal z přímého kopu Andrije Lunina. Vítěz milionářské soutěže z ročníku 2021/2022 ale prokázal mentální sílu, když využil dvou tečovaných ran z rozmezí 12. a 14. minuty k obratu. Nadějný stav si Bílý balet přinesl i do druhého poločasu, jenže v tom dominoval úřadující držitel ušatého poháru a výstavními trefami opět otočil skóre na svou stranu. Podobným způsobem ovšem stihl odpovědět i Federico Valverde, čímž odvrátil prohru kouče Carla Ancelottiho, jenž odtrénoval svůj 200. zápas v soutěži.

Renomovaní evropští giganti již měli vzájemnou historii, když se v posledních dvou letech potkali dvakrát v semifinále. Předloni se po pohádkovém comebacku radoval z postupu Bílý balet, v minulém roce ale s přehledem slavili Citizens. Obě mužstva navíc v letošní sezoně válela, Los Blancos padli pouze dvakrát a světlemodří táhli sérii 25 duelů v řadě bez porážky. Kvůli nevolnosti však v základní sestavě hostů nefiguroval Kevin De Bruyne.

Svižný úvod zápasu odstartoval ve druhé minutě Silva, jenž skákavou ranou z přímého kopu na bližší tyč dokonale zaskočil brankáře Lunina. Real odpověděl slepenými brankami, když se ve 12. minutě i díky výrazné teči Rubéna Diase ujal pokus Eduarda Camavingy ze střední vzdálenosti a vzápětí zakončil svůj únik Rodrygo chytrou střelou, kterou rovněž otřel o jednoho z bránících hráčů Citizens. Ofenzivní fotbal se hrál i poté, avšak do poločasové přestávky nedošlo k dalšímu gólovému vyjádření.

V 53. minutě se dostal svým pohybem do velké šance Jude Bellingham, ale pálil vedle tyče. Na druhé straně se blýskl Lunin, když vystavil stopku pokusu Silvy, jenž zamířil do levého horního rohu branky. Mnohem přesvědčivější střelu do stejného místa zakroutil v 66. minutě Phil Foden, a zařídil tak vyrovnání. Za dalších pět minut na něj navázal Joško Gvardiol, který křižnou ranou zpoza vápna překonal bezmocného Lunina. I tentokrát však přišla reakce, když třetí trefu domácích přidal z voleje Valverde, jehož centrem našel Vinícius Júnior.

Manchester City tak na Santiagu Bernabéu uhrálo velmi důležitou remízu do odvety. Ta se uskuteční za týden 17. dubna na Etihad Stadium.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (655)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele