základní skupiny - skupina D, 2. kolo
03.10.2023 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Staří známí si gólové hody nezopakovali. Obrana Benfiky na San Siru propustila jediný gól

Fotbalisté Interu porazili ve druhém kole skupiny D Ligy mistrů na domácí půdě Benfiku 1:0. Duel dvou týmů, jejichž loňské čtvrtfinále nabídlo ve dvou zápasech hned osm branek, byl tentokrát na góly chudší. Jedinou přesnou trefu zápasu obstaral v 62. minutě Marcus Thuram, jemuž míč naservíroval Denzel Dumfries, jenž po celý zápas podporoval místy skomírající útok Nerazzurri. Prohru portugalského celku neodvrátil ani David Jurásek, který nastoupil na plac v 80. minutě.

Suverénní Inter přibrzdilo v předminulém kole Serie A Sassuolo, které se stalo první týmem, jenž Nerazzurri dokázal v letošní sezoně porazit. Svěřenci Simoneho Inzaghiho se ovšem z prohry rychle oklepali a o víkendu sestřelili Salernitanu 4:0. Tentokrát doma přivítali Benfiku, se kterou potřebovali získat tři body, jelikož ve vyrovnané skupině v minulém kole pouze remizovali s Realem Sociedad. I tým z Lisabonu ovšem musel zvítězit, jelikož naposledy překvapivě padl se Salzburgem. Dobře se naladil o víkendu, kdy v kontroverzním derby porazil rivala z Porta.

Po vlažném začátku si v 11. minutě Dumfries naběhl na měkoučký centr, ale hlavičku z nadějné pozice poslal daleko od branky. Následně se dlouhým autem předvedl Alexander Bah, jenž našel za milánskou obranou Fredrika Aursnese, ale norského záložníka vychytal na bližší tyči Yann Sommer. Další gólovou šanci si připravil až krátce před pauzou Juan Bernat, jehož projektil na vzdálenější tyč vychytal Sommer. Z následující akce zahrozili i Nerazzurri, na hranici velkého vápna se uvolnil Nicoló Barella, Anatolij Trubin se však úspěšně natáhnul po míči a vyrazil ho do zámezí.

Milánští fotbalisté vstoupili lépe i do druhého poločasu. V 53. minutě se nejdříve k nadějné hlavičce dostal Dumfries, jenže nezamířil přesně. Následně Henrikh Mkhitaryan přihrávkou z levé strany našel nikým nehlídaného Lautara Martíneze, jenže argentinský kanonýr z dobré pozice orazítkoval pouze břevno. K dorážce se dostal arménský záložník, jeho však skvělým přesunem k pravé tyči vychytal Trubin. Nerazzurri se nakonec dočkali až po hodině hry. Dumfries si naběhl na průnikovou přihrávku za obranu a nizozemský krajní obránce našel ve vápně Thurama, který střelou z první rozhodl o vítězi utkání. V závěru zápasu se do mnoha šancí dostal Martínez, ale většinu z nich brankář Trubin zneškodnil skvělými zákroky.

Inter tak potvrdil skvělou formu a doma získal první tři body ve skupině. Další duel v rámci Ligy mistrů odehrají oba celky 24. října. Orli změří síly s Realem Sociedad, Inter vyzve Salzburg.

Autor: Livesport.cz / Michal Novotný

Komentáře (24)

Přidat komentář
PISTOLERO

Borci kde to budete sledovat? Jde koupit nějaká zahraniční tv, která to vysilá aby to fungovalo i v Čechách?

Reagovat
Rudy

Nejaky rusky stream v super kvalite to urcite bude.

Reagovat
Benfica

vždy sa dá nájsť stream..

Reagovat
Seydou Doumbia

3-1

Reagovat
Dalibor Sladky

2:0

Reagovat
Truffaldino

Já jsem normálně zastánce Dumfriese, ale dneska už zazdil třetí tutovku. A Lautaro se hned musel přidat ... ale jinak je to od Interu vcelku dobré.

Reagovat
Nuno čomes

Masakr. Mělo být už dávno 5:0. Lautaro mohl mít dnes na pohodu hattrick Škoda, že se vystřílel o víkendu.

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
snuff24

Reagovat
Truffaldino

Skončit to 5:2, tak napíšu, jak byl především Inter neefektivní. Barella Trubin Makkelie

Reagovat
Seydou Doumbia

Palec nahorů pro rozhodčího? To se tu moc nevidí.

Reagovat
cresposuper

Wtf to co bolo to mohlo skoncit tak 7:1

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Interista_4ever

Chudák Lautaro, dneska měl extrémní smůlu.. , do toho Makkelie ukázal, jaký je kokot..

Ten zmrd Neres neměl dohrát

Ale spravedlnost zavládla!

FORZA INTER!!

Reagovat
Truffaldino

Makkelie kokot? Vždyť to bylo úplně nechtěný ...

Reagovat
cresposuper

Reagovat
Interista_4ever

Rozumím tvému argumentu, ale ten záměr od Nerese tam byl..věděl, co dělá

Reagovat
Tomanatura

Trubin mel sice extra motivaci, ale vazne nechapu, jak toto mohlo skoncit jen 1:0. ale fantasticky vykon

Reagovat
Nuno čomes

Jak nás znám, to skóre bude na konci mrzet

Reagovat
cresposuper

Inak teda Pavard je v tej trojclennej obrane skvely, paradny nakup.

Reagovat
snuff24

Reagovat
Interista_4ever

Reagovat
Nuno čomes

Oproti Skriniarovi pěkný update.

Reagovat
FC Porto FC

Tohle byla těžká bída ze strany Benfici

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele