čtvrtfinále - 1. zápasy
09.04.2024 21:00 CET
2 : 2
(1:2)

Reportáž

Kai Havertz odvrací míč v utkání s Bayernem (© AFP)

Arsenal nedokázal zahnat bavorské trauma, zlý muž Kane opět pálil na severu Londýna

Bayern remizoval v prvním čtvrtfinálovém duelu Ligy mistrů na hřišti Arsenalu 2:2. Bavoři cestovali na Emirates Stadium, na němž mu scházeli kvůli trestu za utkání s Laziem vlastní fanoušci, rozklíženi mizerným vývojem německé Bundesligy a jejich trápení ještě umocnil brzký gól Bukaya Saky. Pak však začala chybovat jindy velmi pevná defenziva Londýňanů, když po půlhodině hry dokonal obrat efektivních hostů Harry Kane, legendární útočník největšího rivala Kanonýrů, Tottenhamu. Konečné skóre ale určil v 76. minutě vyrovnávací trefou Leandro Trossard.

Arsenal měl ve svém prvním čtvrtfinále od roku 2010 možnost pomstít se Bayernu. Ten byl v éře Arséna Wengera osudovým soupeřem Londýňanů, když je v průběhu pěti ročníků hned třikrát vyřadil v osmifinále. Cesta k odplatě byla takřka dokonale umetená, domácí totiž hráli skvěle a vládli Premier League, zatímco bavorské strádání naposledy demonstrovala víkendová prohra v Heidenheimu.

Úvodní minuty se nesly jasně v režii Gunners, kteří způsobovali obraně Bayernu značné problémy. První varování přišlo v podobě žluté karty pro hostujícího Alphonsa Daviese, jenž si proto v odvetě nezahraje. Pasivní přístup mnichovské defenzivy potrestal hned ve 12. minutě Saka, který si na hranici vápna převzal míč a nechytatelně trefil levý dolní roh brány Manuela Neuera. O šest minut později už ovšem bylo vyrovnáno, když zmatků v obraně Kanonýrů využil po rychlém protiútoku Serge Gnabry. Další stěžejní moment přišel po půlhodině hry, kdy se po faulu na uzdraveného Leroye Saného nemýlil z pokutového kopu Kane.

Po přestávce byli diváci na Emirates Stadium svědky přesné kombinační hry ze strany Arsenalu, která však proti zformovanému bloku bavorského celku dlouho k ničemu nevedla. Bayern naopak i nadále hrozil z rychlých protiútoků a nechybělo mnoho, aby odskočil na rozdíl dvou gólů. V 76. minutě mu ovšem po kombinaci se střídajícím Gabrielem Jesusem zasadil ránu přízemní střelou Trossard. V závěru mohli ještě Die Roten uzmout vítězství pro sebe, Kingsley Coman ale trefil jen levou tyč.

Forma z domácích soutěží tak zůstala zapomenuta, remíza znamená o něco lepší výchozí pozici do odvety pro Bayern. Střetnutí na německé půdě je na programu 17. dubna.

Autor: Livesport.cz / Adam Vyhnálek

Komentáře (715)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele