základní skupiny - skupina D, 6. kolo
01.11.2022 21:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Slavící Randal Kolo Muani (© AFP)

Lvi v klíčovém zápase na Orly nestačili, o postupu Frankfurtu rozhodl Muani

Skupina D slibovala velmi zajímavé duely, všechny čtyři týmy totiž ještě před posledním střetnutím měly šanci na postup do vyřazovací fáze. V zápase domácího Sportingu Lisabon s německým Frankfurtem se nakonec radovali hosté, kteří po gólu Gomese kontrovali trefami Kamady a Muaniho, což pro ně znamená konečné druhé místo. Naopak Leões se musejí spokojit s pádem o soutěž níž.

Oba celky již před zápasem věděly, že se v případě prohry s Ligou mistrů pro letošní rok rozloučí. A o něco lépe začali domácí v tradičně bílo-zelené kombinaci. V osmé minutě Trappovu pozornost vyzkoušel Edwars, brankář Eintrachtu si ale s jeho zakončením dokázal poradit.

Na druhé straně zahrávali Orli nepříjemný rohový kop, po němž se ke střele dostal Tuta, Antonio Adán ji ale zneškodnil skvělým zákrokem. Sporting se v dalším průběhu prvního poločasu prezentoval spíše pasivnějším pojetím, přesto se dočkal úvodního gólu zápasu. O ten se postaral Brazilec Arthur Gomes, kterého na zadní tyči se štěstím našel Ugarte, jeho centr totiž ještě přizvedl jeden z bránících hráčů. Gomes střelou z první dokázal prostřelit Trappa, který však k úspěšnému zákroku neměl daleko.

Druhý poločas začal jednoznačným snažením Frankfurtu o vyrovnávací branku. Té dosáhl v šedesáté druhé minutě Kamada, a to z pokutového kopu. Ta byla nařízena po ruce Coatese a japonský středopolař si s ní dokázal poradit nadmíru přesvědčivě. Vyrovnávací gól vyburcoval Glasnerovy svěřence k ještě většímu úsilí, věděl totiž, že aby se probojoval do další fáze Ligy mistrů, potřeboval bezpodmínečně vyhrát.

To se mu nakonec díky brance Muaniho podařilo. Krásným pasem za obranu Lvů jej našel Ansgar Knauff, francouzský útočník hrudí parádně zpracoval a následnou střelou na zadní tyč nedal šanci brankáři Adánovi.

I přes obrat ve skóre se domácí k výraznějšímu tlaku nedostali a jen díky pomoci Tottenhamu, který porazil v souběžně hraném zápase Marseille, se nakonec probojovali alespoň do Evropské ligy. Naopak její loňští vítězové si nyní letos vyzkouší vyřazovací fázi o patro výše, tedy v milionářské soutěži, kam se probojovali z druhého místa nejzamotanější skupiny D.

Autor: Filip Vítek / https://www.livesport.cz/

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

1:2

Reagovat
Byleth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:0

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
EverlastD

2:2

Reagovat
STR

0:2

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Müllered

Reagovat
DidusIneptus

Frankfurt jede!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele