osmifinále - odvety
07.03.2023 21:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Oslavující Goncalo Ramos (© AFP)

Benfica přejela Bruggy rozdílem třídy a postupuje do čtvrtfinále Ligy mistrů

V odvetném utkání osmifinále Ligy mistrů se střetla portugalská Benfica s Clubem Bruggy. Portugalský celek si odvezl z Belgie dvoubrankový náskok a v druhém utkání na domácím hřišti naprosto dominoval. V utkání padlo šest branek, po výhře 5:1 si Benfica zajistila postup do čtvrtfinále milionářské soutěže.

Do zápasu vstoupili daleko aktivněji As Águias a už po několika desítkách sekund se radovali z první branky. Po krásné kombinaci na kraji hřiště vyslal přízemní centr do vápna Alexander Bah a našel přesně Joãa Mária. Ten efektní patičkou překvapil Mignoleta a rozvlnil soupeřící síť. Branka však nebyla pro těsný ofsajd Gonçala Ramose uznána.

Po čtvrthodině hry měl na noze další velkou šanci Florentino, jeho střela však nemířila mezi tři tyče. Portugalský tým nadále svého soupeře přehrával, ve 20. minutě musel zachraňovat svůj tým Meijer, když na brankové čáře vykopnul střelecký pokus Joãa Mária.

První velká příležitost hostů byla k vidění až ve 30. minutě, kdy zahrávali přímý kop z nebezpečného prostoru, Vanaken však trefil jen jednoho z bránících hráčů. Když už to vypadalo, že Bruggy udrží nerozhodný stav až do poločasové přestávky, Benfica z protiútoku skórovala. Ramos našel ve vápně přesným centrem Rafu Silvu, který si pohrál se stopery hostů a nakonec zakončil přesně k tyči - 1:0.

V závěru poločasu přidal ještě další gól sám nahrávající Gonçalo Ramos, jenž prokličkoval mezi třemi bránícími hráči a přesně umístěnou střelou překonal Mignoleta.

Druhá půle se již odehrávala v poklidnějším tempu, o postupujícím totiž již bylo téměř rozhodnuto. Benfica odskočila na rozdíl tří branek v 57. minutě a opět to byl skvěle hrající Gonçalo Ramos. Domácí v soupeřově šestnáctce byli v přečíslení a po přesné přihrávce Grimalda doklepl mladý útočník míč do branky.

V 70. minutě si došel pro penaltu střídající pravý obránce Benficy Gilberto, kterého nepochopitelně na samém okraji pokutového území dojel Abakar Sylla. K penaltovému puntíku si stoupnul João Mário, jenž poslal Mignoleta na opačnou stranu, než kam střílel, a zvýšil už na 4:0.

Na Estádio da Luz nemuseli domácí fanoušci na další trefu v síti belgického celku čekat příliš dlouho. O šest minut později se totiž prosadil také David Neres, když střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci. Přesný zásah nebyl zprvu pro ofsajd uznán, po kontrole VAR však rozhodčí Meler pátou změnu skóre přece potvrdil.

V 87. minutě se přeci dočkali alespoň čestného úspěchu také hosté. K balónu se na hranici šestnáctky dostal mladý nizozemský levý obránce Bjorn Meijer a svou levou nohou ho poslal přesně do vzdálenější šibenice, brankář Vlachodimos byl zkrátka na jeho pokus krátký.

Autor: Jakub Müller

Komentáře (12)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
ACSeRw!n

5:0

Reagovat
Seydou Doumbia

rád bych koukal, snad bude trochu drama a benfica je hned od počátku neroznese

Reagovat
Pharrell

3:0

Reagovat
Rizek

Benfica

Reagovat
andkoo

Benfica bude neprijemny super v dalsom kole, som zvedavy kto to schyta

Reagovat
Pospovič

Při dobrém načasování forem, bych se ani nedivil, kdyby to vyhráli celé

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Benfica

Najblizie chcem Chelsea nech si Enzo s tymi ££ moze slzy utierat

Reagovat
Pospovič

souhlasím a odveta za finále EL

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele