základní skupiny - skupina F, 5. kolo
25.10.2022 21:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Loňský král Ligy mistrů padl, Real venku nestačil na Lipsko

Lipsko podniklo zásadní krok k postupu do osmifinále Ligy mistrů. Obhájci prvenství v této soutěži připravilo jeho první porážku, která ztenčila jeho náskok na čele tabulky na rozdíl jen jednoho bodu. Real zaspal především začátek utkání a z nepříjemných lapálií se pak k sukcesu propracovat neuměl. Domácí mimochodem díky své výhře hůře než třetí ve skupině neskončí.

Opravdu hodně mizerný start do tohoto zápasu prožíval Bílý balet. Neuběhlo totiž ani dvacet minut a už prohrával o dva góly. Domácí vlétli na madridského giganta se vší parádou a záhy mu jasně vzkázali, že si hodlají minimálně pojistit své průběžné druhé místo v tabulce. Ve 13. minutě ještě gólman Courtois dokázal likvidovat hlavičku Andrého Silvy, jenomže pouze tím způsobem, že míč vyrážel před sebe, a číhající Gvardiol tak následně mohl pohotově dorážet.

O dalších pět minut později Die Roten Bullen pohnuli skórem směrem kupředu také podruhé. Přitom už v 18. minutě se snažil Courtoise přelstít Haidara, na svého konkurenta v bráně však nevyzrál, pak ovšem jeho spoluhráč Nkunku ano. Raumovi se sice nepovedlo prostrčit balón do šestnáctky na francouzského forvarda podle vlastních představ, od Tchouaméniho se však přece odrazil do kýženého prostoru, a odtud pak ofenzivní strůjce Lipska zacílil pod břevno.

V podstatě až v poslední desetiminutovce prvního poločasu se začínal osmělovat rovněž Real. A jestliže dělovku Rodryga ještě zastavoval brankář Blaswich, pak ve 44. minutě se již musel sklonit před Viníciusem Júniorem. Asensio totiž po pravé straně podniknul odvážný výpad do šestnáctky, pobídl poté centrem brazilského útočníka, jenž pak hlavičku namířil přesně k tyči.

Druhý poločas nebyl již tak zajímavý jako ten první. Německý soubor se soustředil především na uhájení svého těsného náskoku a hosté směrem dopředu nepůsobili úplně nejlépe, čili se do šancí s velkou pravidelností nedostávali. Přesto byly k vidění ještě další dva přesné zásahy. A o ten rozdílový se zasadil v 81. minutě Werner. Kdyby přitom v 79. minutě přetavil v branku svou solidní příležitost Vinícius Júnior, jenž z blízkosti tečoval balón pouze do zámezí, možná by se španělská družina dostala k bodovému úspěchu. Pak jí však zasadil úder jeho soupeř, to když Simakanovu pobídku zprava využíval bez zásadních problémů jeho kolega ze střídačky.

Ještě se ovšem přece konala jedna změna skóre, ta nicméně neměla již žádný vliv na primární fakt, že tříbodový výsledek na své konto uzmulo Lipsko. Bránící Nkunku ve vlastním vápně podrazil nešikovně Rodryga, rozhodčí Orsato nařizoval pokutový kop, k němu se postavil sám faulovaný a jakožto exekutor se nezmýlil v koncovce. Pohotově zkrátka překonal Blaswiche.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (61)

Přidat komentář
Bastaron

2:1

Reagovat
Championship

1:3

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:1

Reagovat
Selänne

Tyhle velký kurzy na Real

Reagovat
Kily

hrát jeden z dvojice Benzema - Modrić, tak jo, bez obou to bude mít Real mnohem složitější

Reagovat
ciernyribiz

nemyslim si, Benzema hral dobre posledne tak 2 zapasy, inak hral podpriemerne oproti minulej sezone. Rodrygo na hrote hra obstojne, najvacsia strata je Valverde ale aj tak lepsie nech je fit na ligu, tento zapas nie je az tak dolezity z pohladu bodov. Zaloha Tchou, Kroos a cama je dostatocne kvalitna. Ja osobne by som dal asensia do zalohy ako tam svojho casu hral Di Maria ale na kridlo nie je vela moznosti mozno tam skusim od zaciatku Arribasa za predpokladu ze hazard asi nebude zase hrat

Reagovat
Tomik111

Na zálohu je Asensio až moc lenošnej fotbalista.

Reagovat
Ranoth

za kolko si nalozil ?

Reagovat
Pony Slaystation

Reagovat
Selänne

Podle sestav radši nic

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
misinho7

Dnes cakam skor remizku.

Reagovat
ciernyribiz

2:2 ale remiza nam zabezpeci 1.miesto takze za mna ok

Reagovat
Pharrell

Jj

Bod stačí no

Reagovat
smazaný uživatel

přání - 7:0

tip - 1:1

Reagovat
Mishko

ty musíš mať strašne smutný život ak potrebuješ vypisovať takéto sprostosti

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
zasranej malíř

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
zasranej malíř

Courtois;Lucas,Rudiger,Militao,Nacho,Tchouameni,Camavinga,Kroos,Vini Jr;Rodrygo,Asensio

Reagovat
Raul=Real

snad dostane apson 30min aj Eden a chlapci z béčka tiež niečo

Reagovat
ciernyribiz

Ale najlepšie namiesto viniho nalavo

Reagovat
REPLIKATOR

2:2

Reagovat
zasranej malíř

No dobře nám dávají

Reagovat
misinho7

nasi hraci asi zatial su hlavou este v satni abo neviem..ale zatial velka bieda..hlavne udrzat takto nech nam nedaju este dalsi lebo to uz bude pruser

Reagovat
misinho7

tak nic

Reagovat
Madio Sané

Natierajú si vás na chlebík. Dnes vám natrhnú prdel

Reagovat
smazaný uživatel

Goooool, Lipsko do utokuuu, ukažte mishkovi zač je toho prdel!!!

Reagovat
zasranej malíř

Reagovat
misinho7

No po tom zaspatom uvode prislo zlepsenie, sance a nakoniec gol. Ale Lipsko je z tych protiutokov dost nebezpecne a tam to stale bude smrdiet golom...snad aspon vyrovname.

Reagovat
Mateo16

Celkom vtip kolko minut dostava Camavinga pri tych jeho vykonoch. Rodrygo aspon robi progres ale Cama vobec.

Reagovat
Israha

Se šetříme na Gironu nebo co?

Reagovat
Mateo16

Hazard on este zije

Reagovat
vilp

A ještě se tam rozběhnul jednou s balonem na noze mezi tři protihráče, to jsem taky čuměl.

Reagovat
Raul=Real

Ježiš nemehla, aspoň remizu mohli uhrať

Reagovat
madridcan

Prečo to má mrzieť v zbytočnom zápase, prehre o gol, ktorá určite ukáže viac ako Šachťar vo vyraďovačke? Si myslel, že neprehráme?

Reagovat
Raul=Real

Ano, mrzí seria bez prehry a tiez x2 na tikete

Reagovat
Israha

Nefandíme nějakému druhořadému týmu, abychom se utěšovali tím, že "o nic nešlo". To platilo třeba loni v lize na Atléticu, tady pořád jde o první místo ve skupině a výhodnější los, navíc ta zmíněná série.

Reagovat
madridcan

S takýmto názorom si bol predpokladám najviac so srdcom na dlani pri Carlovej prvej zástavke u nás

Real si po Ligu Majstrov dokráčal aj keď pred nimi skončili Dortmund alebo Tottenham...toto nehrá žiadnu rolu.

Ale tak, čo tebe vysvetľovať? Ty dáš ako príklad ,,o nič neišlo" k derby s Atleticom, tak ty si si už to všetko vysvetlil

Reagovat
Israha

No, na osobní úrovni mě ta loňská porážka v derby srala, protože jednou fandím historicky nejlepšímu klubu na světě a jsem proto náročný, nespokojím se s ničím jiným, než s výhrou. Ale to je můj osobní pohled, objektivně tam v tom zápase skutečně o nic nešlo, jen o prestiž. Dnes krom prestiže šlo o první místo ve skupině a možnost mít poslední zápas LM před MS "volnější"...což by při aktuálním nabitém kalendáři přišlo vhod. Takže mě to sere dvojnásob. Kor když vidím, jak k tomu zápasu přistoupili hráči širšího kádru, kteří by měli ukázat nějakou nadstavbu ve snaze poprat se o základ.

Reagovat
madridcan

Ešte raz si prečitaj, čo som písal. Prečitaj svoje ,,jen o prestiž" a uvedom sa. Debatu o Carlovej prvek zástavke u nás si takticky vynechal...takže si na dobrej ceste

Reagovat
Israha

Ty, já ti nejsem povinen v debatě o aktuální sezoně vysvětlovat, jak jsem se stavěl ke Carlově prvnímu angažmá v Realu. To nijak nesouvisí se včerejším odchozeným zápasem, protože ten zápas odchodili jiní hráči (na které jsem nasraný primárně, protože takhle se o základ nebojuje a takhle se při absenci veteránů tým netáhne) a odkoučoval jiným způsobem trénující Carlo, než tomu bylo v letech 2013-2015.

A přečetl jsem si tolik, že na zápase v LM, ve kterém jde o první místo ve skupině a možnost prorotovat a odlehčit v následujícím utkání, sejde méně než na derby s Atléticem v lize v době, kdy je liga tutově vyhraná. Píšeš totiž, že nechápeš, proč mě sere včerejší prohra s Lipskem a pak se na druhou stranu divíš, že mě méně srala loňská prohra s Atléticem. To je subjektivní záležitost a já úplně nemám ten postoj á la "žádnou soutěž jsme nevyhráli, ale pojďme se tlapkat po ramenou, protože jsme rivala rozbili v derby". Což je taky poslední, co ti k tomu napíšu, protože se sice chci bavit o fotbale, ale opravdu nemám potřebu se obhajovat před nějakým rádobyvtipným sarkastickým chytrákem, jestli je můj způsob fandění správný, nebo není.

Reagovat
madridcan

Prečítal som prvých sedem slov, opticky videl slohovku a rozhodol som sa ďalej žiť svoj život

Reagovat
Israha

Dobře děláš. Příště se tímto řiď i ve chvílích, kdy budeš zase mít potřebu být arbitrem správného fanouškovství pro lidi, které jsi v životě neviděl.

Reagovat
madridcan

Načo mám vidieť človeka, ktorý by sedel pri derby so mnou za jedným stolom a ja by som vyskočil pri derby pri stole a ty by si mi hovoril, že o nič dnes neide? Ďakujem pekne, viem, že dobre robím

Reagovat
Israha

Běž si přesvědčovat někoho jiného, jak moc jsi nad věcí a jak si všechny natíráš na chleba. Mě zajímá fotbal.

Reagovat
madridcan

Nemusím

Reagovat
madridcan

2.41, že dajú dva goly ti nestačilo?

Reagovat
misinho7

Tak neporazitelnost zlomena. Toto asi mrzi najviac. Prve miesto si postrazime doma s Celticom.

Reagovat
ciernyribiz

Mne osobne su tieto serie neporazitelnosti uplne ukradnute. Pamatam ked tu bol Carlo 1.krat tak isto sme mali jesen famoznu neviem ako dlho ta seria trvalo 24 zapasov? A nakoniec z toho nebola ziadna trofej. Tak isto ako aj ciste konta, cim sa tu ohanaju kolegovia od mora. Hlavne su vzdy 3 body nic viac a trofeje.

Reagovat
r3

Reagovat
CHONG

No jo no, jednou ta prohra přijít musela, tak aspoň že je to v zápase, ve kterém o nic nejde...

Reagovat
zasranej malíř

Nic se neděje, jednou to přijít muselo

Reagovat
Kejza

a tak to začíná..

Reagovat
Israha

Trapné, takhle to odchodit a zahodit sérii bez porážky. Ale uškodili jsme jen sobě, tím pádem budem muset hrát na výhru s Celticem, takže o zápas víc, ve kterém nebude možné pošetřit síly. Nevím vlastně, koho pochválit...ani toho Vincka ne, sice jeden kvalitní gól dal, ale čtyřikrát za sebou neobehrát 1 na 1 Orbána, to je taky ostuda.

Reagovat
ciernyribiz

Chyba nam hlbka v utoku, Vinicius posobi unaveno, nemoze hrat uplne vsetko to iste Rodrygo. Aj ked Hazard nehra bohvie ako ale musi hrat viac, rotovat s Viniciusom. Velmi chybal Valverde a jeho dynamika. Camavinga velmi slabo, Tchou stracal lopty a toto nie je zapas pre Kroosa. Velmi zle rozhodnutie ked prvych asi 20 minut hral Rudiger laveho obrancu. Nacho bohuzial uz tiez na krajoch obrany nestiha, platnejsi je ako stoper. Hraci co sa mali ukazat hlavne asensio a camavinga sklamali. Do zimneho prestupoveho obdobia mame este 5 zapasov, ktore treba vyhrat a cez zimu kupit utocnika aj ked dochodcu na pol roka a v lete niekoho mladsieho. Cez leto som chcel Dzeka, mohli sme ist po Cavanim ale teraz mi napada jedine tak Ronaldo co by mohol byt dostupny. Rolu nahradnika uz ma vyskusanu tak preco nie

Reagovat
Israha

Yep, souhlas. Jak píšeš, nejvíc jsem nasraný na hráče z lavičky, kteří se měli ukázat a byli ve výsledku jedni z nejhorších na hřišti (Nacho, Camavinga, Vazquéz, Asensio, včera bohužel i Rodrygo) a na Vincka, který k zápasu sice v hlavě přistoupil dobře, ale téměř nic se mu včera nedařilo.

Reagovat
vladino10

Prvá trofej Barcelony je tu

Reagovat
ttopi

Šachtar ta 100% šance

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele