základní skupiny - skupina D, 1. kolo
07.09.2022 18:45 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Nuno Santos (© AFP)

Efektivní Sporting v Lize mistrů setnul Eintracht třemi brankami ve druhé půli

Loňský vítěz Evropské ligy se při své podzimní účasti v milionářské soutěži neprezentoval ve vůbec zářném světle. Ještě do poločasu byl stav mezi oběma celky vyrovnaný, když se ovšem Sporting prvně gólově uvedl, misky vah se začaly přehupovat v neprospěch Eintrachtu. Ona poslední třetina duelu prostě německému celku hrubě nevyšla, sypal se jako domeček z karet.

Přitom domácí vstoupili do utkání aktivně, lépe řečeno kdyby proměnili šanci, kterou mu jako na zlatém podnose nabídl soupeř, možná by jejich cesta nebyla nikterak trnitá. Ugarte od levé lajny vyslal zpětnou přihrávku, jenže ta doputovala pouze k nohám číhajícího Kola Muaniho, jenž se najednou zjevil zcela sám před brankářem Adánem, ten však zakročil bravurně svou nohou a tutovku rivala vychytal. Obecně pak první poločas žádnou ofenzivní přetahovanou nenabídl, o všem klíčovém se rozhodlo až po obrátce. Zprvu ale situace spěla spíše k plichtě.

Frankfurt opětovně narukoval na lisabonského velikána zostra, důrazný Götze vydoloval míč od bránícího Coatese, k zakončení ze slušného postavení se tedy mohl propracovat Kamada, a jen včasný zásah skluzujícího Luíse Carlose ušetřil Adána od nějaké dřiny. Až v 57. minutě se vlastně poprvé osmělil také Sporting, avšak Pedro Porro směroval dělovku pouze k boční síti.

V 65. minutě se každopádně přece skóre měnilo. Pote prostrčil balón na levé straně Moritovi, jeho nahrávka propadla ve vápně až k Edwardsovi, ten si stačil merunu vsunout do správného postavení a umístil ji, i s pomocí teče vracejícího se Ebimbeho, tam, kam potřeboval. A o pár chvil později bylo Die Adler ještě více úzko, tentokráte totiž Edwards chytře přibrzdil rychlou akci, pobídl lépe využitelného Trincaa, který v koncovce nezaváhal. V 82. minutě Leoes navíc vítězství pojistili třetí trefou, Nuno Santos nepohrdl skórováním po přesném pasu Pedra Porra.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
ratusek

Těsně a jako jediný si věřil hostům

Reagovat
ladyboy arsenal

2:2

Reagovat
Elmas

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
oli9

2:1

Reagovat
vladino10

Auf gehts

Reagovat
vladino10

Hrozný zápas - sporting totálne mimo, mizerni dopredu, mizerni dozadu.

Eintracht totálna nekvalita smerom vpred - napriek tomu mohli dat 2 góly, lebo sporting nedokaze pod pressingom rozohrať a pár krát už daroval loptu frankfuetu do veľmi dobrej pozície. Horor, jeden horší ako druhý.

Reagovat
Rustin Spencer Cohle

Viděl jsem druhý poločas a nechápu pasivitu Frankfurtu do prvního gólu. Oni na něj v podstatě čekali. A když Sporting přidal druhý, tak se sesypali úplně. Ale jak říkáš, moc kvalitní utkání to nebylo.

Reagovat
vladino10

No ja som ten koment pisal.po prvom polčase. Už vtedy som bol parádne znechuteny.

No a po prvom góle už bolo vymaľované, tam nemal ani jeden tím kvalitu na to aby prípadne nejako zvrátil nepriaznivý stav.

Reagovat
REPLIKATOR

Obrana Frankfurtu Jakič při druhým gólu

Reagovat
JackBlack

Nechápu co tam pořád dělá ten traged s devítkou, ten neudělal nic dobře, všechny útoky zajebal...

Reagovat
vladino10

Glasner ho neskoro striedal, ale tam z tej ofenzívy všetci vyzerali, že absolútne nemajú futbalové myslenie. Kamada vyzeral ako absolútne futbalovo hlúpy hráč, čo zavrie oči a napali loptu do prázdna, Jakic všetko centroval úplne do riti, na toto sa nedalo pozerať. Sporting tiež absolútne nulový, akurát využil svoju jednu šancu a potom to už bolo jednoznačné, eintracht všetko narval dopredu, ale nemal kvalitu ani na to nech podrží loptu. Zapas kde si obaja zaslúžili 0 bodov ..

Reagovat
ladyboy arsenal

scheiß

Reagovat
ladyboy arsenal

scheiß

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele