základní skupiny - skupina E, 5. kolo
25.10.2022 21:00 CET
0 : 4
(0:1)
Stadión:
Maksimir, Záhřeb

Reportáž

Rafael Leão (© AFP)

AC Milán vyhrál vysoko v Záhřebu a posunul se na druhé místo

Klíčový duel o setrvání v evropských pohárech se odehrál na Maksimiru v Záhřebu. AC Milán porazil Dinamo i ve druhém zápase a poskočil na druhou příčku. Zároveň to znamená, že italskému celku bude stačit k postupu do osmifinále uhrát na San Siru alespoň bod proti Salzburgu. Za AC skórovali sváteční střelec Matteo Gabbia i obvyklí kanonýři Rafael Leão s Olivierem Giroudem.

Milánští vstoupili do utkání opatrněji, snažili se kontrolovat hru a vyčkávat na svojí příležitost. To se jim vlastně dařilo. Dinamo mělo z italského soupeře až příliš velký respekt a možná že i důležitost utkání svazovala domácím nohy.

První větší šance se na Maksimiru zrodila až po půlhodině hry, když centr Kalulua zasáhl hlavou Giroud a Livaković předvedl dobrý zákrok. AC postupně získávalo převahu na svojí stranu a ve 39. minutě se dočkalo gólu. Tonali rozehrál standardku centrem do vápna a Matteo Gabbia hlavou zařídil milánské vedení.

Ante Čačić ani Stefano Pioli o přestávce nestřídali a na trávník vyběhly stejné jedenáctky. Rossoneri si nechtěli utkání komplikovat a krátce po změně stran zvýšili na 2:0. Rafael Leão prošel obranou Záhřebu jako nůž máslem a před Livakovićem chladnokrevně zakončil placírkou k tyči.

Definitivně pak hosté rozhodli v 59. minutě, když Rebić poslal patičkou balón na Tonaliho a toho v pokutovém území stáhl k zemi Ljubičić. Nařízenou penaltu Olivier Giroud suverénně proměnil a zvýšil na 3:0.

AC nemělo kam spěchat a to ještě byla příležitost pro domácí vstřelit alespoň čestnou branku. Po pěkné akci střílel po zemi Ivanušec a Tătărușanu jeho pokus vyrazil. Na druhé straně zase Giroud promarnil velkou šanci, když jeho těžký kop vytěsnil Livaković a stejně dopadla i jeho hlavička o chvíli později.

Dinamo si v zápase vybralo i velkou porci smůly. Po přihrávce Leãa promáchl Giroud, nicméně vracející se Ljubičić si srazil balón do vlastní sítě. Čtyřbrankový rozdíl byl pro Chorvaty až příliš krutý. Změnit to ještě mohl Oršićův krásný obstřel, který se mezi tři tyče nevešel. Dinamo zase uchránil před pátým inkasovaným gólem Pobegy ofsajd i výtečný Livaković, když vytěsnil samostatný únik Kruniće. AC Milán zvítězil jasně 4:0, ale o postup bude muset bojovat ještě v posledním zápase se Salzburgem.

Autor: Ondřej Linhart / o2tv.com, uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
Bastaron

1:1

Reagovat
Championship

0:1

Reagovat
Pharrell

1-3

Reagovat
John Obi Mikel

0:3

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
ACSeRw!n

2:1

Reagovat
Shevchenko

gool

Reagovat
GEGE

MATTEO!!!!!

Reagovat
FORZAMILAN

goooooooooooooooooooooooooooooooooooooooool

Reagovat
Ronaldo.com

Reagovat
Shevchenko

No tak to nám pěkně ulehčili

Reagovat
FORZAMILAN

LEEEEEEEAAAAAAAAAAAOOOOOOOOO !!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
GEGE

Nádhera

Reagovat
Shevchenko

Až je mi jich normálně líto co v tom druhém poločase dostávají za góly

Reagovat
FORZAMILAN

Chudák si dá ještě vlastňák Ale jinak dobrá hlavička

Reagovat
GEGE

Konečně dobrý výkon v LM ale příští týden to musíme potvrdit proti Salzburgu.

Reagovat
maras93

Paráda. Nohy v suchu a příští týden je to jen na nás

Reagovat
FORZAMILAN

Reagovat
FORZAMILAN

Tak ve finále pohodová výhra, příští týden doma neprohrát a jdeme dál. FORZA RAGAZZI

Reagovat
Kaka14

Reagovat
Svatej

Krásná práce

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele