základní skupiny - skupina C, 4. kolo
03.11.2021 21:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Pedro Gonçalves (© AFP)

Sporting znovu nadělovat, Beşiktaş podruhé inkasoval čtyři branky

Beşiktaş je otloukánkem skupiny C a v tuto chvíli má jenom minimální šanci na to, že přežije pohárový podzim. Turecký klub podruhé v průběhu dvou týdnů schytal výprask od lisabonského Sportungu, portugalský klub tentokráte vedle čtyřech nastřílených branek ani jednou neinkasoval a je zpět v boji o postup.

Sportingu nahrál i výsledek souběžně hraného utkání v Dortmundu, Borussia ztratila vedení a s Ajaxem nakonec prohrála 1:2. BVB má stejně jako Sporting šest bodů a už nyní je jisté, že si to oba týmy v předposledním kole rozdají o postup.

Estádio José Alvalade viděl zápas plný šancí a první doslova zazdil Paulinho, který v deváté minutě zakončil přečíslení dva na jednoho jen ranou do břevna. Hostující obraně toto varování nestačilo a o několik desítek vteřin později přišlo další - do vápna znovu přiletěl pas z levé strany a Paulinha tentokráte vychytal Destanoğlu.

Na druhé straně hřiště se o rozruch staral Cyle Larin. Ve čtrnácté minutě se dostal před Adána a zamířil jen do rukavic připraveného španělského brankáře. Ve 28. minutě si oba tento souboj zopakovali, Larin gólmana sice překonal, ale jeho zakončení zamířilo vedle.

Zajímavá podívaná pokračovala i nadále a po půlhodině začaly padat i góly. Nešťastníkem první brankové situace byl Rıdvan Yılmaz, který fauloval Pedra Gonçalvese a sám postižený bezpečně proměnil nařízenou penaltu - 1:0.

Pedro Gonçalves tím neřekl poslední slovo, za dalších sedm minut se snadno uvolnil uvnitř pokutového území a Destanoğlu byl proti přesnému zakončení opět bez šance - 2:0.

A to z prvního poločasu stále nebylo všechno, Beşiktaş se sesypal jako domeček z karet a ve 41. minutě ho definitivně srazil do kolen Paulinho. Destanoğlu v tomto případě čisté svědomí neměl, nezaujal totiž nejideálnější postavení a rána navíc nebyla z nejrazantnějších. Sporting rozhodl už v první půli a mrzet ho mohla jenom jedna záležitost, vinou zranění musel střídat Pedro Porro.

Po změně stran se řešila už jenom výše skóre. Krátce po návratu z kabin poslal míč do vápna Sarabia a jeho centr se snesl na břevno. V 56. minutě už hosté tolik štěstí neměli, po levé straně utekl Matheus Reis, jeden z obránců jeho přihrávku odvrátil jenom k připravenému Sarabiovi a španělský reprezentant neměl problém uklidit balón do sítě - 4:0.

Zmar Beşiktaşe ideálně dokumentovala situace ze 70. minuty. Přetažený centr z pravé strany vrátil hlavou do ohně Bozdoğan a před Ghezzalem zívala prázdná brána, alžírský reprezentant ovšem selhal a ze tří metrů hlavičkoval nepochopitelně nad.

Příležitosti zahazovali i domácí. Nejprve spálil tutovku Daniel Bragança a pět minut před koncem vyřešil přečíslení nepřesnou střelou Nuno Santos. Skóre se nakonec už nezměnilo, k jedné změně ale došlo - v samém závěru fauloval Josef a po druhé žluté kartě musel pod sprchy o chvíli dříve, než jeho spoluhráči.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (15)

Přidat komentář
Bastaron

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Rudnevs

Nevidíš to na výhru “vašich”?

Reagovat
smazaný uživatel

Po posledních výkonech moc ne. Ale rád se budu mýlit.

Reagovat
Benfica

Si sa pomylil?

Reagovat
smazaný uživatel

uvidíme.

Reagovat
Benfica

Remizku si nechajte do ligy

Reagovat
smazaný uživatel

V lize letos jedeme styl 1:0 a bohatě to stačí

Reagovat
Benfica

Az dojdeme my.. ale uz je 3:0.. Besiktas slaby

Reagovat
smazaný uživatel

v lize jdeme za obhajobou. LM se klidně obětuje

Reagovat
Benfica

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele