základní skupiny - skupina E, 3. kolo
20.10.2021 21:00 CET
0 : 4
(0:0)

Reportáž

Leroy Sané (© AFP)

Bayern zase plenil. Benfice venku během čtrnácti minut nasázel čtyři branky

Ještě dvacet minut před koncem byl stav prvních dvou celků skupiny E nerozhodný. Jenomže k finální remíze nakonec opravdu nedošlo. Benfica dlouho německému velikánovi odolávala, ten se však nadechl k famóznímu ofenzivnímu představení a zvítězil v Lisabonu hned o čtyři branky. Plný bodový zisk, žádný inkasovaný gól, to je současný sumář Bayernu v Lize mistrů.

Není pochyb o tom, že mnichovský výběr znovu prokázal, že patří mezi ty největší favority na triumf v milionářské soutěži. Po přesvědčivé výhře na půdě Barcelony a ještě snadnější proti Dynamu si poradil rovněž na půdě Benficy. Dohromady si za dvě stě sedmdesát minut zapsal na své konto už dvanáct vstřelených gólů a vážně suverénně kráčí za postupem do osmifinále.

Už minulou sobotu Bayern v rámci Bundesligy v Leverkusenu pálil těmi nejostřejšími náboji, tam dokonce skóroval čtyřikrát během pouhých sedmi minut. Tentokráte potřeboval na stejný počet přesných zásahů trochu více času, i tak je každopádně jeho počin více než úctyhodný. Lisabonský klub nikdy na evropském poli tohoto soka neskolil a ani teď se úspěchu nedočkal.

Nutno říci, že k němu měl vlastně hodně daleko. Hosté byli hned od začátku nebezpečnějším týmem, a nebýt také dvou rozhodnutí VAR, který byl proti regulérnosti dalších dvou pokusů o rozvlnění sítě, možná by bylo o vítězství Stern des Südens rozhodnuto už dříve. Mnohokrát se svěřencům kouče Juliana Nagelsmanna nedařilo v koncovce, zabrali ale nakonec v pravý čas.

Už v 5. minutě mohl poslat Bayern do vedení Sané, jenž se ocitl ve vápně docela nestrážený, avšak svou přízemní střelu usměrnil jen těsně vedle vzdálenější tyče. O čtyři minuty později se zjevil v ještě lepší pozici jeho spoluhráč Lewandowski, jeho hlavičku každopádně bravurně zastavil gólman Vlachodimos. Toho překonat následně nedokázal ani ve 29. minutě Coman.

Taktéž domácí uměli v prvním dějství zahrozit, ne že ne, nicméně Jaremčuk ve 13. minutě neusměrnil hlavou balón do potřebných míst, ve 33. minutě již prověřil schopnosti brankáře Neuera svou pravačkou Núňez, avšak ani on změnu skóre neupachtil. Těsně před obrátkou se povedlo Lewandowskému přelstít Vlachodimose, jenže proti pravidlům fotbalu vlastní rukou.

Stejně jako v předchozím případě i na startu druhého poločasu museli do akce videorozhodčí, neboť Müllerova trefa nemohla být uznána pro ofsajd Comana, do něhož se Francouz dostal předtím. V 55. minutě se znovu ozvali domácí, Diogo Goncalves se snažil zakončit technicky do šibenice, Neuer ovšem vytáhl svou rukavici zavčasu a merunu efektivně vyrazil do zámezí.

Všechny klíčové okamžiky byly zaznamenány v poslední dvacetiminutovce. Mužstvo trenéra Jorgeho Jesuse doplatilo na um Saného, který se postavil k rozehrání standardní situace, balón poslal přes připravenou zeď, a jeho nepříjemně plachtící dělovka zaplula nekompromisně za Vlachodimose. Deset minut na to Bayern úřadoval gólově znovu, a to díky vlastenci soupeře.

Gnabry zprava vlétl do šestnáctky, snažil se zpětným pasem vybídnout své kolegy a vracející se Éverton ve snaze zabránit neštěstí zachytil míč tak nešikovně, že ho zacílil pouze za záda svého druha Vlachodimose. V 82. minutě se uvedl na střeleckou listinu Lewandowski velmi snadno po pobídce Saného a v 84. minutě sám Sané též lehce skóroval po nahrávce Stanišiče.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hcs Bayern-2,5.

Reagovat
smazaný uživatel

Nepodáno. FERO 2 ty jsi taková pííííča. Stejný případ jako u zápasu v Leverkusenu. 4,78 krát 4,61. Není volný financ, vo tom to je.

Reagovat
Bastaron

1:3

Reagovat
Rich

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na tento zápas plus hcsky a rozdíly golu by neměl bookmaker vyhazovat . 4. 12. se mu budou hodit.

Reagovat
smazaný uživatel

Bude kurevsky nižší. Bookmaker si zase honil kládu.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Benfica

2:1

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
stas87

Tesne to nevyslo, mozno v odvete.

Reagovat
KingMaster13

1:3

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
Heresy

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Nepsali tady náhodou, že 19.10.2021 má Lukáš Hernandéz nastoupit do vězení v Madridu za porušení zákazu přiblížení k manželce? Z toho je krásně vidět, jakou hodnotu mají ty novinářské zprávy. Jinak jsem samozřejmě rád, že to byla jen kachna.

Reagovat
FC Porto

Kachna to není, myslím že do 10 dnů musí nastoupit..

Reagovat
Kily

hehe

Reagovat
Dalibor Sladky

Keby tak 3:3 realita ale 1:3

Reagovat
ACSeRw!n

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Poprosím stabilný stream, reddit pravidene sekne po pár minútach, vďaka.

Reagovat
John Obi Mikel

Tak do třetice už bude platit?

Reagovat
Heresy

Tohle uz bude

Reagovat
20fredy20

Lerooooy

Reagovat
20fredy20

Este som cakal ze budu aj pri tomto plakat o Var

Reagovat
Bastaron

Coman po zranění vypadá skvěle, zatímco i Sule je lepší než Pavard na bekovi.

Reagovat
20fredy20

Som dlho nevidel hrat tak paradne Comana ako dnes, no Sane a Gnabry tiez neskutocni.

Reagovat
20fredy20

Neuer ale famozne zakroky, opat ukazal ze je najlepsi brankar sveta o parnik.

Reagovat
Benfica

zachránil zápas

Reagovat
Benfica

*ter Stegen mu ani po päty nesiaha..

Reagovat
Ferragamo7

O tom je škoda aj polemizovať.Nikdy nedosiahne ten level a tie úspechy čo Neuer,aj keby chytal do 50-tky

Reagovat
Mönchengladbach

Bayern si v té skupině dělá, co chce.

Reagovat
Benfica

Tak na psychike ešte treba popracovať.. dobrý zápas to bol až do druhého golu, potom to nejak vypli.. škoda lebo do toho gólu bola Benfica to bol vyrovnaný zápas, kde občas hlavne v prvom polčase mala navrch Benfica.. škoda toho vlastného gólu, výsledok mohol byť úplne iný..

Reagovat
Rich

Neskutečně dobře se dal tento zápas sledovat... Sané neskutečně dobrý a přijde mi, že zápas od zápasu se zvedá... Coman taky skvělý, po zranění a hraje mnohem lépe... Sule, Upamecano, taky skvělý... Lewa, Muller... Prostě nádherný zápas s nádherným výsledkem... Ta statistika je smrtící. 3 výhry, 9 bodů, 12 nastřelených gólů a 0 obdržených.

Reagovat
p-e-t-k-o

Smrteľné skóre. Smrteľná forma. Konkurencia, tras sa.

Reagovat
Bastaron

Počkej až se nám před čtvrtfinále klasicky zraní 2-3 klíčoví hráči.

Reagovat
p-e-t-k-o

Neni som vzor fanúšika vyhovárajúceho sa na zranenia. Z minulosti vieme, že podobne dobre hrajúci Bayern útočí na najvyššie priečky.

Reagovat
Kolarik12

Tak tento zápas lahodil diváckému oku. Bylo to nahoru dolů z obou stran, parádní zákroky brankářů na obou stranách a krásné góly Bayernu. Sané, Coman, Süle famózní. Stanisic by měl trvale nahradit Pavarda v sestave, protože ten jedinej byl na hřišti naprosto otřesnej a je to dlouhodobej problém.

Reagovat
p-e-t-k-o

Pavard si zahrá to “svoje”.

Reagovat
Benfica

Reagovat
Rich

Problém s Pavardem je ten, že on se snaží i dopředu, ale je to bída no... Četl jsem, že by rád hrál spíše na pozici CB, kde je momentálně dost hráčů... Čili buď Stanišič do základu nebo přivést někoho nového... Já bych Stanišičovi dal šanci... Ale problém je, že od začátku kdyby hrál, tak působí dosti nervózně... Přišel už za vedení Bayernu. Čili za mě teď Pavard asi na tuto pozici, ale nejsem z něho nadšený.

Reagovat
Kolarik12

Jediné, co Pavarda zdobilo v tom útoku byl přesnej centr do vápna, kde někdo zakončoval, ale to už dávno nemá. Naopak se mně zdá, že po dvaceti minutách hry je naprosto bez energie, nestíhá se vracet a ta naše pravá strana pak hoří. Ofenzivní krajní obránce musí mít nejlepší fyzičku v týmu, aby ten post efektivně zvládal, a to on prostě nemá. Stanisic je na tom kraji o třídu lepší. Nebál bych se ho permanentně do základu zařadit a v přestupáku Pavarda se Sarrem pustit a dotahnout Bakua z Wolfsburgu.

Reagovat
Rich

Já měl za to, že Baku hraje na křídle a ne na bekovi. Ale jako Sarr je jasný, ač když nastoupí do nějakého zápasu, tak není tak strašný, patrně Nagelsmann se mu taky věnoval, aby ho zlepšil. Pavard nevím, když přišel, počítalo se s ním na pravou stranu a jako on má svoje slabší a silnější chvilky.. Prostě nezavrhoval bych ho úplně, ale pokud Bayern počítá se Stanišičem do budoucna, což asi ano, vzhledem k tomu, že prodloužil, tak by měl asi dostávat více prostoru na zlepšení..

Reagovat
Jardman

Robertek už leze nahoru peletonem střelců, to je proste frajer

Reagovat
Ferragamo7

Coman má 2 fatálne nedostatky1.často je zranený 2. Jeho zakončenie je žalostné.Ale ten ťah na bránku a technika vo veľkej rýchlosti,to je niečo neskutočné.No a k Sanému ani netreba nič písať-to čo včera predviedol to som videl len u Messiho v jeho najlepších rokoch! Toto bol brutálny výkon,myslel som,že lepšie ako v zápase s Leverkusenom už hrať nemôže,ale toto bolo ešte o level vyššie To bola lahôdka sledovať tú techniku a rýchlosť v jeho podaní.No keď mu takáto forma vydrží,súperi sa majú na čo tešiť Ale aj Benfica si zaslúži pochvalu,za ten nebojácny výkon,len už na konci ten brutálny tlak Bayernu nevydržala.No keď si porovnám ich výkon s výkonom Barcelony,tak naozaj nemajú dôvod na obavy,myslím,že druhé postupové miesto si v pohodke uhrajú.Viacerí tu píšete že Pavard bol slabý,ale pre mňa osobne to bol Sabitzer,ten ako keby ani v tomto zápase nehral,prakticky neviditeľný.

Reagovat
Rich

Sabitzer se dostane do formy, defakto ano něco tam kazil, ale pořád makal... Pavard opravdu budí zvláštní dojem, že nemůže... Jinak musím s tebou ve všem souhlasit... Těším se na zápas těchto dvou celků v Mnichově. A hlavně pak na poslední zápas s Barcelonou.

Jinak Barcelona je tragická, zázrak bude, aby skončila na třetím místě... Benficu nedají ani omylem... Benfika má neskutečně protiútoky a umí i dobře kombinovat... Co z toho má Barca? Nic...

Reagovat
smazaný uživatel

Jen konstatování, ne pochvala. Ze 16 zápasu neprohrál ani jeden favorit. My nejsme schopni to od nich ani opsat. 4 kolo by mohlo být výmrdové.

Reagovat
smazaný uživatel

Ve 4. kole nám Bayern zahraje DIVADLO. Počet golu Bayernu a tím i golový rozdíl bude nižší než ve 3. kole. Tip 2:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele