základní skupiny - skupina D, 2. kolo
28.09.2021 21:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Džasur Jachšibajev (© AFP)

Šok v Madridu! Tiraspol porazil i Real a má druhou výhru

Kdo by si před začátkem této sezony pomyslel, že Šeriff Tiraspol bude mít po dvou zápasech základní skupiny Ligy mistrů plný počet bodů? Moldavci po Šachtaru zaskočili i Real Madrid, na jehož půdě je poslali do vedení Jachšibojev a Sebastien Thill. Mezitím srovnával z penalty Benzema.

Carlo Ancelotti provedl oproti vítězství s Interem Milán v základní sestavě čtyři personální změny. Před Courtoisem se ale obrana poměrně přeskupila, na svém totiž zůstal jen Militão. Mimo hru zůstal zraněný Carvajal, na jehož pozici se ze stopera posunul Nacho a za toho zase alternoval minule levý bek Alaba, místo něhož se na lajně představil Guttiérez. Ve středu pole doplnil Casemira s Valverdem Camavinga namísto Modriće, v útočné trojici Benzemu s Viníciusem Hazard na úkor Vázqueze.

Naopak hosté neměli žádný důvod do sestavy sahat a tak ji ponechali úplně stejnou jako proti doněckému celku. Mezi třemi tyčemi stál Athanasiadis, před ním operovala jihoamerická čtveřice Constanza, Arboleda, Dulanto, Cristiano. Uprostřed hřiště naskočili Thill, Addo a Kolovos, na křídlech Traoré s Castañedou podporovali hroťáka Jachšibajeva.

Madridští byli od samého začátku aktivnějším celkem a vytvářeli si spoustu šancí, skórovat se jim však nedařilo. Benzemův pokus z přímého kopu likvidoval Athanasiadis, Valverde zase nedokázal sklopit mířidla. A tak přišlo překvapení. Obrana domácího mužstva zaspala, Cristianův centr z levé strany tak našel na zadní tyči zcela osamoceného Džasurbeka Jachšibojeva, jehož hlavička rozvlnila síť.

Bleskově mohla přijít další rána pro Real, Courtoisem špatně vyřešenou situaci ale Castañeda střelou zpoza vápna nepotrestal. Po návratu ze šaten se domácí hnali za vyrovnáním, Hazardův pokus úspěch neslavil. Až po hodině hry byl faulován Vinícius Júnior, za což sudí nařídil pokutový kop. Jeho exekuce se zhostil Karim Benzema, který nedal gólmanovi šanci a skóroval.

Nerozhodný stav nemusel trvat dlouho, o pár minut později totiž Tiraspol vstřelil branku, která ale pro ofsajd nemohla být uznána. Jinak stále tlačil "Bílý balet" a hosty držel zejména gólman, který zneškodnil i Militãovu ránu z první. Rodrygovu střelu pak jen kontroloval v cestě nad břevno.

Tlak se Realu stále nedařilo zužitkovat, za což přišel trest. V samotném závěru základní hrací doby autové vhazování vyústilo v souboj ve vápně, v rámci něhož Traoré sklepnul balón za vápno na Sebastiena Thilla. Ten se do balónu opřel a z voleje vsítil spektakulární branku, která Šeriffu vynesla další tři body.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (324)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele