základní skupiny - skupina E, 5. kolo
23.11.2021 18:45 CET
1 : 2
(0:2)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern uválčil v mrazivém Kyjevě očekávané vítězství, Dynamo mu statečně odolávalo

Bayern se na své páté vítězství v hlavní fázi Ligy mistrů nadřel. Ačkoli se už během prvního poločasu propracoval ke dvěma brankám, sympaticky působící Dynamo nebylo úplně daleko od zisku nějakého cenného rezultátu. Rozhodně se za svůj výkon nemusí stydět, faktem ale je, že s jedním bodem na kontě už prakticky nemůže pomýšlet na zásadní úspěch ve skupině E.

Když se ve 14. minutě Bayern ujal vedení, možná se očekávalo, že v dalších pasážích zápasu si uzmutí tří bodů bude bez obtíží hlídat. Dynamo mu však kladlo velký odpor. Vlastně nijak ho psychicky nenahlodal pohledný gól Lewandowského. K tomu se odrazil míč poté, co ho předtím napálil Pavard do bránícího Zabarného, a následnými nůžkami cílil do brankové sítě.

Ve 29. minutě se kyjevský výběr, určitě trochu nevědomky, dostal ke své první vyloženější šanci tohoto klání. Pořád aktivní Cyhankov se prodíral po pravé straně, před ním zakročil včas vracející se Goretzka, který balón jaksi přihrál ke gólmanovi Neuerovi, jenže ten na nerovném terénu hrubě chyboval, promáchl a najednou se meruna došourala až do jeho vzdálenější tyče.

Domácí tenhle moment dost povzbudil. Jako by zjistili, že německý klub může být zranitelný. Ve 35. minutě se pokoušel Cyhankov přelstít Neuera, avšak ten si s jeho střelou, tečovanou obráncem Nianzouem, poradil. Ve 39. minutě přišel na řadu sporný moment, Bujalského ve vápně přišlápl stoper Hernández, nicméně sudí Meler penaltu ve prospěch Dynama nenařídil.

O tři minuty později naopak hosté náskok navýšili a dostali se do ještě optimálnější pohody. Tolisso vyslal ze středu pole centr do šestnáctky, Müller míč chtěně nezachytil, přenechal ho chytře Comanovi, který měl dostatek času si balón zpracovat a usměrnit ho do šibenice. A ten se odrazil od brankové konstrukce natolik, že shodil sníh napadaný na horní části břevna.

Ani za tohoto stavu se domácí nevzdali a dočkali se své zaslouženě odměny. Ve 47. minutě musel být v pohotovosti Neuer, jenž likvidoval pokus Šaparenka, jehož směr měnil zasahující Nianzou, a pak si poradil i s následnou dorážkou ukrajinského záložníka. Dvacet minut před koncem již Dynamo přece úspěšně udeřilo a ve skupině Ligy mistrů vůbec poprvé skórovalo.

Mykolenko přetáhl pas zleva na hranici šestnáctky, odtud Cyhankov kolmicí uvolnil Harmaše, a ten před Neuerem v koncovce nezaváhal. Ukrajinský celek si vytvářel i nadále příležitosti k vyrovnání stavu, těžko hlídatelný byl neustále Cyhankov, každopádně v 79. minutě se mezi tři tyče netrefil, v 89. minutě ho zastavil skluzem Goretzka a v nastavení z dálky napálil jen tyč.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de, whoscored.com, uefa.com

Komentáře (26)

Přidat komentář
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

0:3

Reagovat
Rich

0-5

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
bayern987

Süle i Upamecano jsou mimo hru, takže na stoperu asi Nianzou Čekám nějakou přestřelku třeba 3:4.

Reagovat
Rich

Nianzou je lepší varianta, já doufám, že Nagelsmanovi nemrdne v hlavě a nedá na post stopera Pavarda. Každopádně bude sestava vypadat asi takhle: Neuer, Davies, Hernandez, Nianzou, Pavard, Goretzka, Sabitzer (asi bych dal příležítost Tolissovi), Sané, Muller, Coman a Lewa.

Reagovat
Bayern +

Nianzou je v pohode, horšie to bude s Tolissom.

Reagovat
Shevchenko

Dynamo nedalo v LM ani gól a vám dá hned 3 jo?

Reagovat
rominhoFCB

Bratr Messiho potvrdil že Leo vyhraje Zlatý míč, kurz už 1.65 ze včerejších 2.70

Reagovat
smazaný uživatel

V tom prípade to dostane len za svoje meno. Od leta ani nevieme, či ešte hrá futbal

Lewa by to mal dostať aj s prihliadnutím za minulý rok

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Rich

Reagovat
Seydou Doumbia

řešit tyto komerční a mediální individuální ocenění asi nemá smysl

Reagovat
Bayern +

Reagovat
Rich

Nechutné, Messi nemá vůbec žádné výsledky od léta, je marný v PSG a dostane zlatý míč? Protekce jako prase.

Reagovat
smazaný uživatel

Lewa musí vyhrať Zlatú loptu. Ak ju dajú Messimu, bude to neskutočný fail od France Football.

Reagovat
vilp

Jak tohle není penalta? Nemožný.

Reagovat
Heresy

Okradl je ..

Reagovat
Bayern +

Lewa nádherný gól, Comanov tiež skvelý.

Vzhladom na absencie celkom fajn výkon, Lucas snáď nič vážne, obrana pred víkendom so Sarrom v základe už bude celkom hardcore...

Reagovat
Kolarik12

Pavard, Tolisso a Sarr jsou totálně otřesní. Nechápu, co dělají v Bayernu. Ti nemají ani na Arsenal.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak u Sarra to bylo více než jisté, on byl průměrný i v té L1. Nevím kdo jím ho tedy vyskautoval a doporučil.

Reagovat
HullCity

Nechci tu fňukat, ale sakra k čemu je VAR pokud se nekope jasná penalta????

Reagovat
Jardman

Lukáš běžel a on mu dal do cesty nohu, To nemůže být faul bro

Reagovat
Thimpu25

ba naopak, může, bro... a co je nejhorší, v tomhle případě to dle dostupných záběrů faul rozhodně byl

Reagovat
Jardman

Né ba naopak, dal tu nohu úplně mimo jeho pohyb, do přirozeného pohybu Lukáše, tohle bych se hodně čertil, kdyby pískl. A to nechcete

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele