základní skupiny - skupina C, 3. kolo
19.10.2021 18:45 CET
1 : 4
(1:3)

Reportáž

Sebastián Coates (© AFP)

Beşiktaş podlehl Sportingu, rozhodla první půle

Úřadující turecký šampion Beşiktaş JK doma nestačil na portugalského mistra z Lisabonu a po třech kolech je v základní skupině Ligy mistrů bez bodu. Vše podstatné se událo v průběhu prvního poločasu, kdy na chlup stejné góly vstřelil po rohovém kopu hlavou kapitán Sebastián Coates. Beşiktaş dokázal na jeho první trefu odpovědět, ale pak už se prosazovali jen hráči Sportingu, jmenovitě Pablo Sarabia a Paulinho.

Utkání v Istanbulu nabídlo divákům zajímavý začátek a vlastně celý průběh prvního poločasu byl hodně divoký. Už ve 2. minutě mohl Sporting otevřít skóre, ale proti Gonçalvesovi stihl vyběhnout brankář Ersin Destanoğlu. V obraně Beşiktaşe to povážlivě zaskřípalo a jak ukázaly další události, nešlo o náhodu. Každopádně i domácí byli směrem dopředu aktivní a o nebezpečně zakončení se pokusil Ghezzal.

Po čtvrthodině hry pak začaly konečně padat góly. Po přihrávce Porra ještě nepřekonal Destanoğlua Sarabia, ale následný rohový kop už změnu skóre přinesl. Inácio prodloužil rohový kop a kapitán Sebastián Coates poslal Sporting do vedení! Portugalci byli v přechodech do útoku hodně nebezpeční a obrana Beşiktaşe se ocitala v problémech. Nicméně ve 24. minutě se domácí dočkali odpovědi a bylo to také po rohovém kopu. Pjanićův centr zasáhl hlavou Cyle Larin a Adán nestačil zareagovat.

Nerozhodný stav měl jepičí život. O tři minuty později zahrával Sporting další rohový kop a jako přes kopírák vstřelil svojí druhou branku Sebastián Coates. Opět přišel centr na přední tyč, kde prodloužil balón Paulinho a nehlídaný Coates trestal.

Po půlhodině se Turci marně dožadovali penalty a tu slovinský sudí Vinčić odpískal až několik minut před přestávkou ve prospěch hostů. Než se tak stalo, trefil ve velké šanci tyčku Batshuayi. A pak to přišlo. Chorvatský stoper Domagoj Vida zahrál v pokutovém území nešťastně rukou a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Pablo Sarabia. Publikum ve Vodafone Aréně bylo jako opařené. Náladu mohl fanouškům Beşiktaşe zvednout Teixeira, který sice poslal balón za Adánova záda, ale veškerou radost mu překazil VAR.

Sporting vedl po prvním poločase o dva góly a byl na nejlepší cestě získat důležité tři body. Druhý poločase se nesl v klidnějším duchu a hosté mohli v 67. minutě definitivně rozhodnout. Po centru Porra orazítkoval tyčku i Palhinha! Na druhé straně zase neproměnil velkou šanci Batshuayi, ten už se dokázal zbavit Adána, ale pak branku vůbec netrefil.

Branková konstrukce se ozvala i čtvrthodinu před koncem po střele Palhinhy. Sporting vyčkával na protiútoky a v nich byl tradičně nebezpečný. Beşiktaş celkem logicky otevíral hru a Sporting toho využil v 89. minutě. Paulinho předvedl výbornou kopací techniku a skvělým obstřelem dal na konečných 4:1. Sporting získal první tři body do tabulky a oživil své šance na postup, zatímco turecký šampión zůstává bez bodu.

Autor: Ondřej Linhart / uefa.com, o2tv.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
Bastaron

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

1:0

Reagovat
ACSeRw!n

3:1

Reagovat
Rothbard

Jak moc musí být obrana, které dá Coates dva góly v jednom zápase?

Reagovat
Coutinho10

zatim slusny zapas a i dost golu

Reagovat
ACSeRw!n

tomu rikam zapas

Reagovat
AjaxFans

Krásný kurz, díky.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele