základní skupiny - skupina C, 1. kolo
15.09.2021 18:45 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Jude Bellingham a Erling Håland (© AFP)

Borussia Dortmund dobyla Istanbul, Beşiktaş porazila 2:1

Velmi dobře začala skupinovou fázi Ligy mistrů Borussia Dortmund. Na horké půdě tureckého Beşiktaşe zvítězila 2:1. Úřadoval norský kanonýr Erling Håland, ale skóre otevřel už po dvaceti minutách jeho týmový parťák Jude Bellingham. Beşiktaş snížil až ve čtvrté minutě nastavení, ale tím vykřesal jen malou jiskřičku naděje.

Turecko-německé soupeření na fotbalovém poli má vždycky velký ohlas a stadion v Istanbulu byl na příjezd Borussie pořádně natěšený. Několik hráčů domácích vyrůstalo v Německu a naopak spousta hráčů německého národního týmu má kořeny v Turecku.

Beşiktaş začal dobře a první velkou práci měl Kobel, když musel likvidovat jedovatý pokus belgického šikuly Batshuayie. Za domácí nastoupila i posila z Barcelony Miralem Pjanić a ta po dvaceti minutách sledovala první zásah Dortmundu. Meunier u postranní čáry z první poslal balón do šestnáctky a tam nabíhající Jude Bellingham propálil brankáře Destanoglua! Borussia se mohla vedoucí brankou uklidnit a dál podnikala nebezpečné útoky.

Ve 27. minutě spálil obrovskou šanci Håland, když před ním zívala prázdná branka a jen dobře postavený obránce. Hned vzápětí hosté znovu kombinovali a Destanoglu zblízka vychytal Reuse. Obrana Beşiktaşe v ten moment vůbec nestíhala. Domácí horko těžko zastavovali rychlé kontry soupeře a ten před koncem prvního poločasu zvýšil na rozdíl dvou branek. Guerreirův aut zužitkoval Bellingham pro průnik do vápna a zpětnou přihrávkou namazal na jistý gól Erlingu Hålandovi.

O přestávce vymyslel první střídání překvapivě Marco Rose, zatímco domácí trenér ponechal stejnou sestavu. Borussia už nikam nespěchala, vědoma si pohodlného náskoku kontrolovala hru. Beşiktaş nebyl dlouho nebezpečný. Teprve dvacet minut před koncem se dral do samostatného úniku Batshuayi a Kobel ho výborně vystopoval.

Čas pak domácím velmi rychle ubíhal a oživit hru se nedařilo ani střídáním. Borussia si kráčela pro tři body a ve třetí minutě nastavení odmítla definitivní pojistku. Po rychlém kontru orazítkoval břevno před prázdnou brankou Knauff.

Turci dostali o minutu později možnost zahrávat standardní situaci a na Pjaničův vynikající centr do šestnáctky si naskočil Francisco Javier Montero a hlavou snížil na 1:2. Vykřesal tím opravdu malou jiskřičku naděje, protože sudí ještě nechal necelé čtyři minuty hru pokračovat. Fanoušci hnali Beşiktaş za vyrovnáním, ale Dortmund už náskok nepustil a z Istanbulu veze všechny body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (32)

Přidat komentář
berliner

Jedeme Dortmund Tip 1:1

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
John Obi Mikel

3:4 Batshuayi hattrick - Haaland hattrick

Reagovat
Akinfeev

0:3

Reagovat
Elmas

2:1

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
blaugrana

Pjanic MotM a hned po zapase sa vysmeje Koemanovi.

Reagovat
JackBlack

Bellingham

Reagovat
ACSeRw!n

ta Bellingenoma oslava.. dobrej curacek

Reagovat
Seydou Doumbia

co zrobil?

Reagovat
smazaný uživatel

Letos Sancho, příští rok Haaland a další rok půjde za velký prachy Bellingham. Dobrý business model

Reagovat
O.Giroud

este ked sa chyti Malen ci ten Moukoko

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Moukoko má potenciál jít z úplný nesmysl

Reagovat
Mass

Ten půjde do Bayernu za 200M

Reagovat
blaugrana

co som pocul, tak Sancho hra zatial tak dobre ako Dembele

Reagovat
Radin

Ten mladej tým si sedí a vyhoví směrem dopředu. Pak mají přijít jinam sami za sebe a jsou poloviční. Haland bude po dlouhé době výjimka nejspíš

Reagovat
dominios

a tak potom preco BvB nedokaze nikdy nic vyhrat.... koncepcia = 0, ked uz to vyzera dobre, vsetko hned rozpredat, skor, nez by nahodou naozaj nieco vyhrali

Reagovat
Remt

Kluci na cem koukate? ma nekdo dobry stream?

Reagovat
Mönchengladbach

Jude

Reagovat
O.Giroud

come to Liverpool

Reagovat
smazaný uživatel

Keby sme nemali majiteľa škroba tak možno

Reagovat
blaugrana

no room for racism

Reagovat
ACSeRw!n

Slavie

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
RadekVonCZE

Zvonícíšunka

Reagovat
Stannis Baratheon

Slavyje

Reagovat
REPLIKATOR

Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím proč se otevírají diskuze až týden před. Oba zápasy skupiny C vypadají na hcs -1,5 pro Dortmund a Ajax.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele