základní skupiny - skupina E, 4. kolo
02.11.2021 21:00 CET
5 : 2
(2:1)

Reportáž

Robert Lewandowski (© AFP)

Bayern rozmetal Benficu i doma a zajistil si postup

V osmifinále Ligy mistrů nebude chybět Bayern Mnichov, který doma porazil Benficu vysoko 5:2. Vidět byl zejména fenomenální útočník Robert Lewandowski, autor hattricku i neproměněné penalty. Bavorský gigant zvítězil naprosto zaslouženě a potvrdil svojí dominanci ve skupině E.

V Lisabonu se Bayern prosadil čtyřikrát a v domácí Allianz Aréně nastřílel ještě o jeden gól více a ačkoliv Benfica (zejména v prvním poločase) nesehrála špatný zápas, odjíždí z Mnichova s výpraskem.

Benfica začala nebojácně, ale úvodní šanci měl Bayern. Po zpětné přihrávce zakončoval doprostřed branky Gnabry a Vlachodimos si připsal první zásah. Hosté se rozhodli, že si to v Allianz Aréně rozdají s domácími na férovku a v 15. minutě byli blízko vedoucímu gólu. Benfica výborně rozehrála rohový kop, ale prodloužený balón na zadní tyč směřoval do centimetrového ofsajdu, a tak trefa nebyla ke smůle hostů uznána.

Německý mistr kontroval pokusem kanadského krajního obránce Daviese, jeho dalekonosná rána skončila na skvělém zákroku Vlachodimose. Řecký brankář si na nedostatek práce rozhodně nemohl stěžovat. Bayern zatápěl pod kotlem a první gól na sebe nenechal dlouho čekat. Coman se individuálně uvolnil a načechral balón na zadní tyč, kde Lewandowski hlavičkou do prázdné branky otevřel střelecký účet utkání.

Že má Lewandowski fantastikou formu potvrdil i záhy, když připravil druhý gól pro Serge Gnabryho. Ve 32. minutě si polský útočník zpracoval balón, přihrávkou pod sebe našel Gnabryho a ten efektivní patičkou zvýšil na 2:0.

Benfica se ani za tohoto stavu sympaticky nevzdávala a vrátila se do utkání kontaktní brankou. Vynikajicí centr Grimalda doplachtil na hlavu Morata a Neuer nestačil zareagovat. Bayern si do konce prvního poločasu mohl vzít dvoubrankové vedení zpátky. Goretzkovu střelu evidentně zastavil rukou Veríssimo, ale nařízenou penaltu kopl Lewandowski nečekaně bídně. Vlachodimos si počkal na pohyb a Polákovu nedůraznou a nepřesnou střelu lapil.

Benfica se v prvním poločase celkem držela, ale Bavoři si pro ní po přichystali další góly. Ve 49. minutě sklepl Kimmichův centr Davies pro Saného a Bayern díky jeho trefě zase vedl o dva góly.

Bayern se brankou na 3:1 uklidnil a povzbudil zároveň a rozjel pořádný kolotoč. Sané načasoval přihrávku na Lewandowskiho, ten zrychlil a před Vlachodimosem míč lobem poslal do branky - 4:1. Benfica přestala stíhat a před Vlachodimosem bylo následně pořádně horko. Bayern měl spoustu šancí skóre ještě navýšit, ale hosté odolávali a pak z jedinečné šance vstřelili svojí druhou branku. V 74. minutě vysunul Joao Mário na ofsajdové hranici Darwina Núňeze, který prostřelil Neuera.

Domácí měli utkání plně pod svojí kontrolou a šest minut před koncem se Lewandowski dočkal hattricku. Opět předvedl ukázkové zpracování a i když nebyl jeho lob dokonalý, skončil za zády vyběhnutého Vlachodimose.

Utkání se mohlo dohrávat, ale oba týmy ještě chtěly přidat nějaký gól. Zejména Bayern nehodlal závěr vypustit. Zkorigovat výsledek mohl Rafa Silva, ale Neuer mu jeho šanci zlikvidoval. Sudí neměl důvod příliš nastavovat a tři minuty byly tak akorát. Bayern Mnichov zvítězil nad Benficou i ve druhém utkání a stal se prvním postupujícím ze skupiny E. Kdo ho do osmifinále doprovodí?

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (34)

Přidat komentář
Rich

Povinné vítězství doma. 4-0

Reagovat
Bastaron

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Heresy

3:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
KingMaster13

3:0

Reagovat
Müllered

Nianzou Mohl dát ještě Bambiho.

Reagovat
Jardman

Upa stojí na zvejkacce?

Reagovat
DieFohlenBMG

to je jasná penalta, co vymýšlí?

Reagovat
Heresy

Tvl to kopl desne tu pecku

Reagovat
Benfica

Lewa si myslel ze v brane je De Gea?

Reagovat
DieFohlenBMG

blbec Lewa, to bylo hrozný

Reagovat
Heresy

Kisel ve studiu rekl o lewovi cituju .. ale takyto kanonyr si rekne mam to v pici a idem na pulku

Reagovat
p-e-t-k-o

Ten Leroy ma proste baví.

Reagovat
Ferragamo7

Ja som pokojný,rozvážny a úplne pohodový človek,ktorého máločo dokáže rozhodiť,ale včera pri striedaní Leroya v 70 min. ma to emočne zmohlo a tak ako diváci v Alianz arene, som vstal z gauča a hlasným potleskom ho odmenil za brutálne výkony nielen proti Benfice,ale aj za zápasy proti Leverkusenu,Hoffenheimu a Unionu.Bolo to síce teatrálne,ale ako som už písal v niektorom inom komente,takto ako hrá momentálna Sané,to keď zavriem oči,tak vidím Lea Messiho v jeho najlepších časoch.Neskutočný MOTOR celej hry Bayernu,ten jeho ťah smerom dopredu,to musí každého pravého fanúšika doslova hriať pri srdci.Zápas som sledoval až dnes,nakoľko som bol včera v práci a viackrát som si pozel 51.min.kde Leroy pred vlastnou šestnásktou,prudkou otočkou do protismeru oklamal naraz 3 hráčov ,založil rýchly protiútok a ešte stihol aj túto akciu zakončiť,škoda že sa mu nepodarilo prelobovať brankára,ktorý včas vybehol.To je rozdiel medzi ,,tuctovým hráčom" ktorý by v tejto situácii volil malú domov brankárovi a 50 mega hráčom,ktorý má brutálne sebavedomie.Som veľmi rád,že tento hráč prestúpil k nám.

Na druhej strane Upamecano-no štve ma každým zápasom viac a viac.Bol som rád,že sme sa po dlhých rokoch konečne zbavili ťažkopádneho a nemotorného Boatenga,no ale Upamecano sa začína na neho čoraz viac podobať.Dúfam,že sa z tohto oklepe,lebo od zápasu s Borusiou v DFB Pokali je veľmi neistý,miestami až tragický.

Reagovat
DieFohlenBMG

Fantastický Lewa a Sané dobře taky

Reagovat
DieFohlenBMG

Po té penaltě jsem věřil, že dá ještě pár gólů

Reagovat
Müllered

Díky Benfice za pěkný zápas, zaslouží si postoupit.

Leroye je radost sledovat, když je v pohodě. Lewa musí vyhrát bez debat...

Reagovat
Rich

Krásný zápas.. Lewa, Sané, Davies dost dobrý byl i Nianzou.. Doufám v postup Benficy, radost sledovat takový zápas.

Reagovat
p-e-t-k-o

Škoda dvoch inkasovaných gólov, tá nula tam pekne svietila.

Reagovat
Rich

To možná jo, ale koukni na tu statistiku, ta je doslova smrtící... 4 zápasy, 4 výhry, 12 bodů, 17 nastřílených gólů, z toho 2 obdržené a bonbonkem je to, že Lewa vede tabulku střelců a dal hattrick. Který tým má takové statistiky?

Reagovat
Mönchengladbach

Lewa ve čtyřech zápasech LM osm gólů. A Zlatý míč dostane Messi.

Reagovat
Benfica

nedostane v PSG nič nehrá.. Lewa musí..

Reagovat
Mönchengladbach

Leoš ale přece s nároďákem vyhrál nějaký srandapohár, kde je jediným soupeřem Brazílie.

Reagovat
Benfica

že mu to pomôže veria snáď len jeho fans.. uvidíme, ale za mňa Lewa alebo Jorginho.. Lewa hrá viac, Jorginho vyhral viac..

Reagovat
Kily

vítězství Jorginha by mělo mít za následek zbavení svéprávnosti všech, kteří mu dali hlas a zároveň zrušení celé ankety

Reagovat
Bayern +

To by už naozaj radšej mal vyhrať Barella, ktorý taktiež vyhral Euro, namiesto LM vyhral ligu a je to lepší hrac než Jorginho. Bohužiaľ nie je ani v nominácii.

Reagovat
Rich

Je třeba na to kouknout ze dvou pohledů... Lewa dokazuje, že má konzistentní výsledky už nějaký ty roky... Messi hraje to svoje a vyhrál to mistroství, kde dominoval... Rozhodne se mezi nimi... Lewa byl jasný vítěz, když vyhrál LM a pod Flickem získal, co mohl... Ale nutno zmínit, že minulou sezonu překonal Lewa rekord Gerda Mullera a zlomil několik další rekordů... Ono i ty statistiky, co má Lewa, tak se mu Messi momentálně nemůže měřit...Ale zkus to vysvětlit lidem, kteří nesnáší Bayern nebo těm, kteří fandí Messimu a nebo jiným... Počkal bych na finální rozhodnutí... Uvidí se...

Reagovat
20fredy20

Je to individualna cena, cize ziadne ohlady na timove uspechy ( cize Jorginho moze skoncit 78. ). A individualne ma Lewa ziskat 2 zlate lopty bez debat.

Reagovat
Kily

individuální cena, při které se až zbytečně moc velký důraz klade právě na ty týmové úspěchy...

Reagovat
herbage

Messi je pro mě bůh, ale Lewa poslední dva roky jasný GB

Reagovat
smetos

Lewa už měl mít alespoň jeden zlatý míč na poličce. Letos nemá konkurenci

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele