základní skupiny - skupina F, 6. kolo
08.12.2020 18:55 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Axel Witsel a jeho spoluhráči slaví (© AFP)

Dortmund otočil vývoj se Zenitem a do osmifinále postupuje z prvního místa

Dortmund i bez svého norského kanonýra Erlinga Hålanda zvládl závěrečný zápas skupinové fáze na půdě ruského Zenitu a díky obrátce ve druhém poločase zvítězil po výsledku 2:1. Díky úternímu úspěchu si zajistil první místo se třinácti body a v Rusku by mu nakonec stačil i bod, neboť italské Lazio pouze remizovalo s belgickými Bruggami (2:2). Naopak petrohradský klub skončil beznadějně poslední s jediným bodem na kontě.

Svěřenci trenéra Sergeje Semaka přitom začali skvěle a hned svou první možnost krátce po odehrané čtvrthodině přetavili ve vedoucí gól. Sutormin si na pravém křídle parádně narazil balón s Malcolmem a pak zpětnou nahrávkou vyzval ke skórování nabíhajícího Sebastiána Driussiho, který z deseti metrů zakončil k přední tyči do protipohybu bezmocného brankáře Hitze. Borussia od tohoto okamžiku zabrala a mohla bleskově vyrovnat.

Z patnácti metrů totiž vystřelil Hazard a mířil k bližší konstrukci, ale pozorný gólman Keržakov skvěle odvrátil balón na rohový kop. Domácím se povedlo podruhé rozvlnit síť ve 32. minutě, jenomže trefa Azmouna po skvostné kolmici od Malcolma nakonec neplatila kvůli těsnému ofsajdu íránského útočníka. Hosté postupem času zvyšovali svůj tlak a v samém závěru úvodního dějství si vytvořili dvě nadějné příležitosti.

Nejprve po centru z levého křídla hlavičkoval o kousek nad břevno Bellingham, následně se z hranice pokutového území opřel do balónu Reus a jeho výtečná křižná rána orazítkovala vzdálenější konstrukci. Zenit se po změně stran osmělil a ve 47. minutě byl hodně blízko k navýšení náskoku, avšak Kuzjajev ve vyložené šanci selhal a po střele ze středu šestnáctky nechal vyniknout famózního Hitze.

Dortmund začal s přibývajícím časem riskovat a po hodině hry toho chtěl využít Azmoun, nicméně napoprvé byl zablokován a pak po jeho centru pálil těsně vedle pravé tyče Douglas Santos. Dortmund se dočkal kýženého srovnání přesně v polovině druhé půle. Střílenou přihrávku Hazarda zastavil Reus pro Hummelse a jeho přízemní pokus neudržel Keržakov ve svých rukavicích, dorážející Łukasz Piszczek již měl snadnou úlohu.

Za dalších deset minut rozhodl o osudu tohoto duelu Axel Witsel, jenž v Zenitu dlouhodobě působil mezi lety 2012 - 2017. Jednatřicetiletý belgický záložník zkusil štěstí z osmnácti metrů a jeho nenápadná skákavá střela zapadla přímo do pravého spodního růžku, Keržakov tentokráte reagoval až příliš pozdě. Asi deset minut před závěrečným hvizdem chtěl svému týmu přisoudit alespoň bod střídající exsparťan Karavajev, nicméně po jeho chytrém přiťuknutí a projektilu Krugovoje bravurně zasáhl Hitz.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
Heresy

0:2

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Rich

0-3

Reagovat
Elmas

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra domacích

Reagovat
Kincl

Bez Haalanda docela průměráci

Reagovat
Gazdo

Strasne pomaly futbal zo strany BVB ale tak uhrali co potrebovali. Strasne rad by som videl ako by hrali ti hraci keby tam bol Nagelsman

Reagovat
andrew96

Brandt hrozně stagnuje. Do jisté míry je to Favreho chyba, jenž není schopen pro Brandta najít pevné a vhodné místo. Ale i tak jsou jeho nepřesné přihrávky šokující, vůbec si nevěří něco dovolit. Když přišel Reyna — nebe a dudy.

Lukasz A pořád si svoje odehraje. Bude chybět.

Reagovat
kecipep

Hloupý dotaz - neměla být LM bez diváků?

Reagovat
Heresy

rusko je jina realita ..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele