základní skupiny - skupina E, 6. kolo
08.12.2020 21:00 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Yousef En Nesyri (© AFP)

Rennes končí bez výhry, nestačilo ani na Sevillu

Jediný bod ze šesti zápasů v základní skupině Ligy mistrů nakonec vytěžilo Rennes. Doma nestačilo na Sevillu 1:3, když jeho jediným gólem korigoval skóre Rutter. Předtím se za hosty prosadili Koundé a dvakrát En Nesyri.

Realizační tým Rennes udělal oproti porážce v Krasnodaru pět změn. V obranné čtveřici namísto Nyamsiho a Trufferta nastoupili Soppy a Maouassa, v záložní řadě dostali příležitost Grenier s Dalbertem, a nikoliv Siliki s Bourigeaudem. Doku se přesunul do útoku, kde doplnil Nianga. Jen na lavičce tak tentokráte zůstal Hunou.

Čtyřikrát sáhl do sestavy Julen Lopetegui. Na pravém kraji obrany dostal příležitost Koundé na úkor Navase, ve středu zálohy doplnil Gudelje s Rakitićem Torres, což odnesl Óscar. Namísto Vázqueze pak v útočné trojici nastoupil Suso.

Domácí tým přitom mohl hned v úvodních minutách do vedení, Niang ovšem přihrávky pod sebe nezužitkoval a poslal míč mimo prostor tří tyčí. Tentýž hráč to zkoušel i po necelé půlhodině, tentokrát mu ale v cestě stál skvělý Bono.

A tak se do vedení dostala Sevilla. Na hranici pokutového území předal Idrissi balón Julesovi Koundému, jehož šajtle zapadla mimo dosah gólmana a rozvlnila síť. Nedlouho před pauzou mohl skóre navýšit Susou, proti jehož pod břevno letící ráně se vyšvihl Salin.

Co se nepovedlo jemu, to dokázal Youssef En Nesyri. Ten využil pobídky Torrese a velmi vydařenou hlavičkou přinutil Salina podruhé v utkání kapitulovat. Typickým gólem do šatny tak podstatně snížil šance Rennes.

Druhý poločas začal ve značně pozvolnějším tempu, na jeho první vzrušující momenty jsme si museli počkat téměř půl hodiny. To totiž začal vystrkovat růžky střídající Rutter, který nejprve překonal brankáře, jenže nedokázal přesně zamířit. Následně vypálil přesněji, tentokráte se ale dalším skvělým zákrokem blýsknul Bono.

Po osmdesáti minutách hry se namísto snížení dočkala třetí a zjevně pojišťovací branky Sevilla. Opět u toho byl Youssef En Nesyri, který po přihrávce Óscara dokázal udržet bránícího hráče za zády a zároveň zakončit přízemní střelou přesně na zadní tyč.

Jen o pár okamžiků později nařídil sudí volný přímý kop za faul na domácího hráče, na popud videorozhodčího si však šel prohlédnout opakovaný záznam a usoudil, že prohřešek se stal v pokutovém území. Udělené penalty se ujal Georginio Rutter, jenž dokázal rozvlnit síť přesto, že Bono vystihl směr.

Skupinu tak Sevilla zakončila na druhém místě s těsnou ztrátou na vítěze Chelsea, Rennes naopak skončilo jednoznačně poslední, dokonce i za ruským Krasnodarem.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
KingMaster13

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Elmas

3:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele