předkola - 4. předkolo - mistrovská část - 1. zápasy
22.09.2020 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Nepříliš záživné utkání v Edenu skončilo bezgólovou remízou

Kdo čekal od duelu čtvrtého předkola Ligy mistrů mezi Slavií a Midtjyllandem atraktivní bitvu a gólové hody, ten musel být zklamán. Zápas skončil remízou 0:0, a to i díky gólmanu Kolářovi, který zneškodnil několik zajímavých situací hostujícího celku.

Spousta postů byla ve slávistické sestavě prakticky jasná. Málokdo asi pochyboval, že v bráně nastoupí Kolář, kraje obrany budou pilovat Coufal s Bořilem, tvorby hry se ujmou Stanciu se Ševčíkem a na pravé straně se ukáže Masopust. Jiné pozice ale tak očekávané nebyly. Ve stoperské dvojici se představili Zima s Hovorkou, před nimi uklízel míče Holeš, na levém křídle naskočil Olayinka a jako útočník dostal důvěru Tecl.

Trenér Priske udělal v sestavě oproti utkání 3. předkola s Bernem jen jednu změnu, když Kraeva ve středu pole nahradil Evander. V bráně jinak nastoupil Hansen, obranu tvořili Joel Andersson, Sviatchenko, Scholz a Paulinho, dalšími střeďáky byli Cajuste a Onyeka. V útoku se představili Dreyer, Kaba a Mabil.

Samotný úvod utkání se nesl v opatrném duchu, hrálo se však spíše na obranné polovině Slavie. Sešívaní ale také nakonec byli těmi, kteří jako první dokázali zahrozit. Bohužel pro ně v obou zajímavých příležitostech mířili přesně do míst, kde stál připravený Hansen. Nejprve takto vypálil levačkou z vápna Masopust, o pár chvil později na něj po skvělé individuální akci Olayinky navázal Bořil. Domácím pak ještě nevyšel signál z rohu, Stanciu ze zajímavé pozice pálil z voleje vysoko nad.

Nacvičenou standardku pak zkusili rozehrát i Dánové, ani jim ale nevynesla více než rohový kop. Velkým neštěstím pak mohli pro červenobílé být protiútoky Midtjyllandu. Při jednom z nich ale zachytil na poslední chvíli přihrávku Bořil, ten druhý zastavil dobrým návratem Stanciu. Zmíněný Bořil měl obecně velkou zásluhu na zastavování nebezpečných situací v prvním poločase.

V pětatřicáté minutě dostala Slavie možnost přímého kopu ze solidní pozice. Jeho exekutor Stanciu zkoušel kroutit míč na zadní tyč, o pár desítek centimetrů ovšem zamířil nepřesně. Rumunský záložník si nedlouho před pauzou navedl míč na střed, ani svou skákavou ranou však reparát nesložil. Do šaten se tudíž odcházelo za bezbrankového stavu.

Po přestávce jako první výrazněji ohrozili soupeře hosté. Kaba ale zajímavé situace nedokázal využít a Kolář mohl zůstat v klidu. Na opačném konci hřiště předvedl svou tradiční herní situaci Stanciu, jeho přízemní pokus zpoza vápna však kryl připravený Hansen. I když se slávisté dostávali do zakončení častěji, měl Midtjylland po necelé hodině hry dosud největší příležitost utkání. Po Dreyerově přímáku musel Kolář vytáhnou proti Kabovi famózní zákrok, následnou dorážku poslal Mabil mimo.

Nebezpečně vypadal i jeden z obvykle dlouhých autů celku z Herningu, naštěstí pro Slavii Dreyerovi volej z vápna nesedl. Hodně nebezpečně vypadala po sedmdesáti minutách útočná akce sešívaných vedená po pravé straně, Ševčík se ale nepohodl s Holešem a ukopl mu míč těsně před zakončením.

Právě Ševčík se později hrnul do protiútoku, hostující obrana ale na poslední chvíli odehrála balón do zámezí. Následně se neujala ani Coufalova přihrávka pod sebe. Tuto nepovedenou ofenzivní akci brzy Coufal napravil vzadu. Zastavil totiž nebezpečnou akci dvou na jednoho, při které asi všem slávistickým příznivcům pořádně zatrnulo. Vzápětí po zmatcích propadl míč k Sviatchenkovi, jehož prudkou ránu vyrazil Kolář nad břevno.

Krátce před koncem základní hrací doby zkusili sešívaní využít osvědčenou taktiku - nacvičený signál z rohového kopu. Coufal z prvního doteku vypálil podstatně lépe než v první půli Stanciu, gólu ale i tak nedocílil. V závěru domácí bombardovali soupeře standardními situacemi. Ševčíkův trestňák rezultoval jen v rohový kop, po němž přišel velký závar v pokutovém území. Další rozehrávka od rohového kopu znamenala Coufalovu zblokovanou ránu a další nepovedená zakončení Musy a Olayinky.

A jelikož červenobílí přežili i závěrečnou akci Midtjyllandu, skončilo utkání remízou 0:0. Odveta je na programu příští středu v dánském Herningu.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (832)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele