základní skupiny - skupina E, 2. kolo
28.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Luuk de Jong (© AFP)

Sevilla díky jediné brance de Jonga skolila v Lize mistrů Rennes

Rennes na půdě evropskými poháry ostřílené Seville výsledkově nepřekvapilo. Ačkoli v uplynulých šesti zápasech se španělskými soupeři prohrálo jen v jednom jediném případě, na Estadio Ramón Sánchez Pizjuán mu pšenka nekvetla. Favorit tohoto souboje urval po remíze s Chelsea své první tři body, a to díky jedinému přesnému zásahu Luuka de Jonga.

Zdá se, že mužstvo z Bretaňského poloostrova v uplynulých týdnech ztratilo dech. Zkraje sezóny zaznamenalo dokonce čtyři ligová vítězství v řadě, jenže v říjnu se mu nedaří dle vlastních představ. Minulý pátek dokonce utrpělo svou první porážku v souboji se svým lokálním rivalem z Angers, v milionářské soutěži si přitom svou reputaci nenapravilo.

Domácí nyní jasně dominovali, ačkoli v LaLize naposledy nestačili trochu překvapivě na Eibar. Poprvé po čtyřech utkáních podali jaksi optimální výkon a konečně se radovali ze zisku tří bodů. Vyprodukovali hned třiadvacet střel na bránu oproti pouhým dvěma soupeřovým, daleko více drželi míč na svých kopačkách. Jen v koncovce mohli být určitě úspěšnější.

A hned od samého začátku se svěřenci trenéra Julena Lopeteguie hnali za brzkou vstřelenou brankou. Ve 4. minutě vyzkoušel svou mušku Ocampos, mezi tři tyče ovšem míč nenasměroval, o pár chvil později jeho spoluhráč Munir již přece zaměstnal napřímo gólmana Gomise, ten si každopádně s jeho pokusem poradil a zamezil nějaké průběžné změně skóre.

Ve 24. minutě se musel Gomis činit opětovně, tentokráte si na něj svou hlavičkou chtěl vyšlápnout Diego Carlos, avšak i v tomto případě hostující muž v rukavicích povedeně zasáhl. Ve 27. minutě se v koncovce znovu nedařilo Ocamposovi, jehož vychytal Gomis, ve 29. minutě pak zastavil merunu směřující do sítě po zakončení Koundého bránící Bourigeaud.

Svěřenci kouče Juliena Stéphana sice do přestávky udrželi čisté konto, deset minut po ní se však jejich obranná hráz nakonec protrhla. Acuňa svým centrem do šestnáctky našel de Jonga, jenž se poté z vyložené pozice v koncovce nezmýlil. SRFC mohlo srovnat snad jen v 70. minutě díky přímému volnému kopu Greniera, vyřešit situaci ale stačil brankář Bounou.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
John Obi Mikel

4:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sevilla může znovu počítat se službami Julese Koundého. Francouzský obránce se vyléčil z nákazy koronavirem a může být připravený zasáhnout do čtvrtečního utkání Evropské ligy se Stade Rennes. (lequipe.fr)

Opravte si expresku

Reagovat
Akinfeev

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
jmenujusehonza

3:1

Reagovat
Messiáš

Hezky Sevilla, Rennes k moc věcem nepustili. Ocampos by potřeboval dát branku, pak tu smůlu protrhne a bude sypat, do šancí se dostává

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
stas87

To bolo az nedostojne, co predviedli francuzi. Az ma napada, ze by nebolo od veci, im nechat len jedno priame miesto v CL pre PSG a jedno miesto do predkola. Oni okrem jazdy Lyonu v CL nikdy nic neuhraju, popakuju sa uz po skupinach, tym stastnejsim vyjde aspon EL. Marseille absolutne k smiechu, ti maju snad 0-0-12.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele