základní skupiny - skupina A, 1. kolo
21.10.2020 18:55 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Salzburgu (© AFP)

Salzburg hned na úvod ztratil, s Lokomotivem jen remizoval

Oba týmy se na nějaký čas dostaly do vedení, nakonec však utkání skončilo nerozhodným výsledkem. Řeč je o střetu mezi Salzburgem a Lokomotivem Moskva. Hosté vedli po ráně Edera, skóre ale otočili Szoboszlai a Junuzović. Alespoň bod vystřelil celku z ruské metropole Lisakovič.

Trenér Marsch udělal v sestavě Salzburgu oproti sobotnímu vítězství v Sankt Pöltenu dvě změny. Okugawu s Onguenem nahradili Ramalho a Camara. Jeho protějšek Nikolić byl dokonce ještě konzervativnější, pouze Lyscova na pozici stopera vystřídal Vedran Ćorluka.

Lokomotiv vstoupil do utkání aktivně a už v sedmé minutě poprvé ohrozil Stankoviće. Ćorluka rozehrál přímý kop po zemi směrem k Cerqueirovi, následně měl příležitost Mirančuk, jenž ovšem ztroskotal na brankáři. Druhá šance už skončilo brankou. V devatenácté Ćorluka prodloužil rohový kop na zadní tyč, kde se nejvýše vyšplhal Éder, jenž přesnou hlavičkou otevřel gólový účet utkání.

Domácí dokázali vyrovnat ještě před odchodem do šaten. V poslední minutě hry našel Junuzović nakrátko rozehraným rohem na hranici vápna Dominika Szoboszlaie. Mladý maďarský křídelník si míč posunul na pravačku a výstavním technickým pokusem nedal Guilhermemu šanci vyniknout.

Jak první poločas skončil, tak také ten druhý začal. Ani ne po pěti minutách hry přihrál Daka Zlatku Junuzovićovi, jenž vypálil zpoza vápna. Rána to sice nebyla z těch nejpovedenějších, za přispění teče bránícího hráče se ovšem odrazila do gólmanova protipohybu a skončila za brankovou čarou.

Vzápětí mohlo být vedení Salzburgu dvojnásobné. Daka uspěl v osobním souboji, načež si přehodil míč na levačku a vypustil jej směrem na bránu. K jeho smůle orazítkoval jen tyč. I díky tomu mohli hosté patnáct minut před koncem vrátit skóre na vyrovnané. Živogljadov z pravé strany vyslal přetažený centr na zadní tyč. Tam číhal Vitalij Lisaković, jehož hlavičku nedokázal Stanković vyrazit mimo prostor tří tyčí.

V nastaveném čase pak mohl tři body pro svůj tým zachránit Daka. Řítil se totiž sám na Guilhermeho, v souboji tváří v tvář byl však úspěšnější vybíhající gólman Lokomotivu. Utkání tak skončilo nerozhodným výsledkem, přičemž zejména Salcburk si zkomplikoval potenciální šanci promluvit do postupových bojů mezi Bayernem a Atléticem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Bastaron

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

3:1

Reagovat
KingMaster13

3:1

Reagovat
Stannis Baratheon

Reagovat
KingMaster13

Píšu co si myslím, však o to taky jde. Máme na to každej jinej názor Tak co Stannisi jaký tam hodíš tip ty?

Reagovat
Stannis Baratheon

0:1

Reagovat
KingMaster13

Hodně odvážný tip

Reagovat
Stannis Baratheon

Proč myslíš?

Reagovat
KingMaster13

Lokomotiv hraje spíš na individuality, Salzburg je má taky ale jejich stylej je dost podobnej Slávii, takovej dost běhavej, svěží. Já si fakt neumím představit že by je měl Lokomotiv porazit. TO už oberou dle mě Atletiko jak Salzburg

Reagovat
Elmas

4:1

Reagovat
Stannis Baratheon

Kurz 10,8 na Loko, to se musí vyzkoušet.

Reagovat
smazaný uživatel

Neblbni Stando do vejplaty je daleko a šance mizerná... Nemá smysl takhle zbytečně riskovat.

Reagovat
Stannis Baratheon

Nemám vejplatu Vendo. A právě naopak, za tento kurz to není risk, nýbrž okrádání rodiny!

Reagovat
Seydou Doumbia

jako kurz solidní...a salzburg není žádný bayern

Reagovat
Stannis Baratheon

no vyšplhal nakonec až na 12 ten kurz. Ten hype Salzburgu nechápu.

Reagovat
Elliasson

Ach ano, Salzburg má v domácí lize letos krásné dresy a v jiných skupinách bych mu snad i přál postup. Ale zrovna v této skupině preferuji Lokomotiv a hlavně Atletico. Pojďme Loko - snad to nebude ze strany železničářů tak nudný fotbal jako prvních 50 minut Zenitu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Zenit si to včera pěkně zesral, no

Reagovat
berliner

Tip 2:1

Reagovat
Pharrell

4:2/4:1

Reagovat
Coutinho10

Lokomotiv celkem prekvapil v tom uvodu 2. polocas buden jeste hodne zajimavy diky golu Salzburgu do satny

Reagovat
Shevchenko

Ten kurz na Salcburk jak kdyby to měl být Bayern

Reagovat
Tomanatura

Reagovat
ratusek

Salzburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele