základní skupiny - skupina A, 6. kolo
09.12.2020 21:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Yannick Carrasco (© AFP)

Atlético v Rakousku vyhrálo a zahraje si v osmifinále

Vedoucí tým španělské LaLigy nebude v osmifinále Ligy mistrů chybět. Atlético zvítězilo na půdě nebezpečného Salzburgu 2:0 a v tabulce skončilo za vedoucím Bayernem na druhém postupovém místě. Rakušané si na jaře zahrají Evropskou ligu a i to je pro ně velký úspěch.

Výhru Atlética zařídili svými góly Hermoso a v závěru zápasu také Carrasco. Atlético potvrdilo roli favorita a jeho sezona se zatím vyvíjí mimořádně dobře. Vedle vedení v domácí lize si zajistilo postup do další fáze milionářské soutěže.

Red Bull na svého soupeře překvapivě vlétl a už po 120 sekundách vystrašil madridské příznivce Beriša, jehož jedovatá rána skončila na tyči. Po čtvrthodině hry spálil další více než slušnou šanci i Szoboszlai, jehož projektil vytěsnil Oblak a těchto dvou příležitostí později domácí litovali. Teprve až ve 24. minutě se Atlético konečně osmělilo a výsledkem byla taktéž nepřesná střela Marcose Llorenteho. Na nedostatek gólových příležitostí si ani jedna strana nemohla stěžovat a ještě v prvním poločase nakonec došlo ke změně skóre. Parádně zahraný rohový kop Carrasca dopravil do sítě hlavou Mario Hermoso a Atlético bylo na koni.

Pokud se Colchoneros v podobných zápasech dostanou do vedení, většinou to znamená jejich celkový úspěch. Proti Salzburgu to měli ideálně rozehrané, ale domácí se s tím nehodlali smířit. Ještě v prvním poločase si zkoušel vymodlit penaltu Daka, ale za pravdu mu nedal ani systém VAR.

Salzburg hrál s Atléticem otevřenou partii a na začátku druhého poločasu měl několikrát možnost srovnat a zápas ještě zdramatizovat. Aktivní Szoboszlai hrozil hned dvakrát. Nejprve zblízka trestuhodně zakončoval vedle brány a chvíli na to ani jemu nebyla odpískána penalta.

Domácí měli v tomto zápase i poměrně velkou porci smůly. Rána Mwepua skončila opět na brankové konstrukci a na druhé straně Félix protáhl brankáře Stankoviće. Salzburg už v závěru hodně otevíral hru a to byla pro Atlético příležitost definitivně rozhodnout. Průnikovou přihrávku od poloviny hřiště dostal Llorente, ten zavezl balón k vápnu odkud přihrál volnému Yannickovi Carrascovi, který střelou z první zvýšil na 2:0.

Red Bull rozhodně neodehrál špatný zápas, ale doplatil na neproměňování příležitostí, kdežto Atlético dokázalo dvakrát skórovat. Španělský celek nakonec z druhého místa doprovodí obhájce titulu Bayern.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, uefa.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:1

Reagovat
KingMaster13

1:1 ale Atletiko bude mít ještě hodně co dělat aby postoupilo

Reagovat
adam77

1-3

Reagovat
Heresy

3:2

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Elmas

Místo Koity bude spíš Daka

Reagovat
Pharrell

1-2

Reagovat
avicii

Poďme Salzburg

Reagovat
ttopi

Stále mindrák z Atletika?

Reagovat
avicii

Hm ani nie, aj keď si ich neželám..

Reagovat
smazaný uživatel

Carrasco do Číny...

Reagovat
smazaný uživatel

Máš štěstí, Yannicku..

Reagovat
RadekVonCZE

Reagovat
smazaný uživatel

Jeho statistiky z posledních zápasů mi přijdou zavádějící. Nehraje dobrý fotbal. Ztrácí míče, zadrhává se v kombinaci, je laxní... Ale možná je to jen můj bias, nebyl mi nikdy sympatický.

Reagovat
smazaný uživatel

What? Nejlepší hrac v zaloze/útoku po felixovi a to maká nahoru dolu, hráli byste bez něj el

Reagovat
smazaný uživatel

..najlepší je llorente ale ostatne súhlasím

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
Phillipinho

Coze? Carrasco se vratil z Ciny jako daleko lepsi hrac nez kdyz odchazel. Neskutecnej workhorse a je produktivni. Jeden z nejlepsich ofenzivnich hracu tymu.

Reagovat
smazaný uživatel

Haha. Malý vzorek disentu a nespolehlivé statistiky. Hypotézu si podržím. Doufám, že ji v průběhu sezóny budu moct zamítnout!

Reagovat
stas87

Skoda, herne to take zle nebolo od RB ale rozhodol zapas v Madride. Budu hrat EL a podla vsetkych zapasov v skupine zasluzene. Lokomotiv len branil remizu, predviedol toho ovela menej a nezahra si nic. V EL mozu zopakovat semifinale.

Reagovat
Elliasson

Výkon Red Bullu byl výborný. Klobouk dolů.

Reagovat
h8_sfatto

snažím se přát slabším, ale tady jsem obětí české malosti a rakouský neúspěch mě těší, ikdyž zrovna Rakousko přestalo být naším soupeřem, protože v koeficientu už míří mezi elitu a tudíž pár let pro nás nebude představovat problém, jen mindrák, že jednim Alabou to neskončilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele