čtvrtfinále - 1. zápasy
06.04.2021 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Realu Madrid (© AFP)

V Madridu řádil Vinícius, Real i díky němu přehrál Liverpool

Španělský gigant vstoupil tou správnou nohou do čtvrtfinálové bitvy Ligy mistrů a v domácím prostředí si dokázal poradit s vítězem z roku 2019 po výsledku 3:1. V prvním poločase jasně dominoval a vsítil hned dvě branky, svému rivalovi k tomu nedovolil jediný střelecký pokus za celých pětačtyřicet minut. Reds sice po změně stran přidali a snížili, avšak následně inkasovali třetí gól a v odvetě to budou mít velmi složité.

Svěřenci francouzského trenéra Zinédina Zidana vstoupili do tohoto úterního střetnutí s velkým odhodláním a od samého začátku vytvářeli na svého soupeře tlak. Úvodní větší možnost si vytvořili po necelé čtvrthodině hry, kdy se na levé straně objevil Mendy a odcentroval do předbrankového prostoru. Tam se propracoval k hlavičce pozdější hrdina Vinícius Júnior a protější konstrukci minul zhruba o půl metru.

Jeden z nejdůležitějších momentů se zrodil ve 27. minutě, "Bílý balet" se totiž dostal z ničeho nic do vedení. Naprosto fantastický centr z vlastní poloviny vymyslel Kroos, rozběhnutý Vinícius si parádně posunul míč směrem dopředu a mezi dvěma protihráče překonal brankáře Alisson přesnou střelou do levého spodního růžku. Domácí rozhodně nepolevovali ani v následujícím průběhu a svůj náskok mohli pojistit za dalších pět minut.

Benzema krásnou nahrávkou uvolnil Viníciuse, jenž se odhodlal ke střele z hranice šestnáctky, ale prostor tří tyčí tentokráte netrefil. Real si přeci jen vypracoval dvoubrankový náskok necelých deset minut před přestávkou. Další pas za obranu vymyslel aktivní Kroos, který se snažil najít Mendyho. Těsně před ním zasáhl hlavou vracející se Alexander-Arnold a hodně smolně poslal do stoprocentní možnosti Asensia.

Ten si sám před Alissonem věděl rady a nadvakrát bez potíží dopravil balón do sítě. Ani to však nemuselo být v podání madridského týmu všechno. Na levém křídle totiž naprosto selhal Kabak a míč snadno získal Asensio, jenomže z mírného úhlu si na hostujícího brankáře nepřišel. Liverpool v prvním poločase ani jednou výrazněji nezaměstnal gólmana Courtoise, nicméně do druhého poločasu vlétl jako vyměněný a v 51. minutě přeci jen snížil.

V pokutovém území protivníka vystřelil Diogo Jota a jeho sražená rána skončila na kopačce egyptského kanonýra Mohameda Salaha. Proti jeho střele zblízka sice zasáhl rukou Courtois, jenže balón se následně odrazil od spodního okraje břevna a zapadl do branky. Celou situaci ještě prověřoval VAR, ale o ofsajd se nakonec nejednalo. Salah tak vsítil na evropské scéně svůj čtvrtý gól v řadě a zvýšil šance Liverpoolu na postup do semifinále.

Real tento moment v žádném případě nepoložil a krátce po odehrané hodině si mohl vzít zpět dvougólové vedení, i kdy Kroosův nebezpečný projektil z patnácti metrů přeletěl horní tyčku o značný kus. Domácí pak nevyužili přečíslení dva na jednoho, ovšem po následném autovém vhazování odvedl výtečnou práci Benzema, jenž uvolnil chorvatského špílmachra Modriče a jeho finální pobídku využil Vinícius, neboť pokořil marně se natahujícího se Alissona nezištnou přízemní střelou z deseti metrů.

Tým vedený Jürgenem Kloppem se poté snažil skórovat podruhé, jenomže na pozornou defenzivu soupeře až do závěrečného hvizdu nevyzrál. Naopak zhruba dvacet minut před koncem mohl kapitulovat počtvrté, jelikož dělovku Benzemy z pravé strany likvidoval ve svých rukavicích až pozorný Alisson.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, o2tv.cz, soccerway.com

Komentáře (819)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele