základní skupiny - skupina C, 5. kolo
01.12.2020 21:00 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Dimitri Payet (© AFP)

Marseille v Lize mistrů konečně zabrala, doma skolila Olympiakos

Rekordní třináctizápasová série porážek napříč Ligou mistrů je u konce. Marseille otočila nepříznivě se vyvíjející mač proti Olympiakosu, Dimitri Payet skóroval po přestávce dvakrát, zareagoval tak na úvodní trefu Madyho Camary a udržel šance francouzského klubu na zisk třetí příčky ve skupině. V posledním kole ovšem bude muset uhrát více bodů než řecký sok.

Jelikož se Thrylos podařilo vsítit venku jednu branku a OM naopak v říjnu v Řecku žádnou, mají aktuálně lepší vzájemnou bilanci právě oni. Ačkoli jsou tedy obě mužstva na stejné bodové úrovni, Marseille potřebuje v závěrečném klání na půdě Manchesteru City uspět a doufat, že naopak Olympiakos při svém posledním vystoupení s Portem nějak nezazáří.

V Ligue 1 ještě Olympique nějakým způsobem drží krok, jenže na evropské scéně se mu až do této chvíle vážně hodně nedařilo. Pokud započítáme do statistik i roky 2012 a 2013, radoval se z nějakého prospěšného rezultátu naposledy před skoro devíti lety v souboji s milánským Interem. V aktuálním ročníku se aspoň dopracoval k prvním přesným zásahům.

Úvodní příležitost střetnutí měli na starosti hosté, konkrétně El-Arabi, který ve 13. minutě slušně ohrozil brankáře Mandandu, ten si však s jeho střelou poradil. Olympique se poprvé osmělil na sklonku hodiny hry prostřednictvím Rongiera, který vypálil svou pravačkou, avšak gólman José Sá nakonec napřímo zasahovat nemusel, poněvadž letící míč skončil v zámezí.

Ve 33. minutě se poprvé měnilo skóre. Mužstvo trenéra Pedra Martinse se mohlo zaveselit poté, co Vrousai z šestnáctky předložil balón za vápno, tam si ho jeho spoluhráč Camara narovnal na svou levačku a nasměroval ho nekompromisně do šibenice. Les Phocéens se každopádně po přestávce vzpamatovali. A urvali nakonec tříbodový rezultát na svou stranu.

Ke srovnání stavu došlo v 55. minutě. Podnikající Thauvin pronikl na hranici pokutového území, tam ho lehce podrazil bránící Cissé, a sudí Jesús Gil nařídil penaltu. Payet se jakožto exekutor nezmýlil, měl navíc o to snadnější pozici rozvlnit brankovou síť k tyči, neboť José Sá se rozhodl skočit právě na opačnou stranu, než kam mířilo finální sokovo zakončení.

A čtvrthodinku před koncem se svěřenci kouče Andrého Villase-Boase dočkali klíčového momentu tohoto měření sil. Rongier ostře vypálil, trefil přitom ve vápně ruku nešťastníka Rafinhy, a kopal se tak další pokutový kop. A ačkoli José Sá tentokráte vystihl směr Payetovy střely, nezabránil tomuto inkasování, které znamenalo konečnou porážku Olympiakosu.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz, lequipe.fr

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Elmas

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

OM 0:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
olymp

0:1

Reagovat
KingMaster13

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Chceme teď vyhrát, minimálně aspoň poprvé skórovat

to sou cile v patym zapase jak nejakejch moldovanu

Reagovat
Pharrell

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tvl sardinky dali gol

Reagovat
smazaný uživatel

VARseille

Reagovat
cr7sux

Reagovat
ignor24

Reagovat
Elliasson

Pozitivní je, že kdyby Marseille nebodovalo příští týden se City, tak stejně nepostoupí. Ufff!

Reagovat
olymp

viva Le VAR France

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele