základní skupiny - skupina C, 2. kolo
27.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Ferrán Torres (© AFP)

Manchester City si pojistil první místo, venku snadno skolil Marseille

Po porážce v prvním kole hlavní fáze Ligy mistrů si fotbalisté Marseille připsali také další bezbodový neúspěch, protože v utkání s favorizovaným Manchesterem City jednoznačně tahala za kratší konec. Anglický celek vsítil na jihu Francie celkem tři branky, zaznamenal na své konto již své druhé vítězství a i nadále se stoprocentní bilancí vévodí tabulce skupiny C.

Svým netradičním rozestavením 5-3-2, možná lépe řečeno 3-4-3, se domácí stratég André Villas-Boas snažil překvapit svého soka. Na hřiště navíc poslal mladíky Michaëla Cuisanceho či Leonarda Balerdiho, mnohdy těžkopádný Hiroki Sakai plnil jakousi roli křídla, a to přitom zkušenější Darío Benedetto nebo tvůrce hry Dimitri Payet přišli na plac až jako náhradníci.

Hostující lodivod Pep Guardiola sice nemohl stále počítat s Gabrielem Jesusem, Nathanem Akém, Fernandinhem a Benjaminem Mendym, přičemž se mu nedávno zranil taktéž útočník Sergio Agüero, přesto i v okleštěné sestavě slavil na Stade Vélodrome zisk tří bodů. Postupně se trefili Ferrán Torres a ve druhé půli jeho spoluhráči Ilkay Gündogan a Raheem Sterling.

Olympique sice minulou sobotu v rámci Ligue 1 skolil nováčka nejvyšší francouzské soutěže Lorient, nicméně nynější protivník pro něj představoval pochopitelně daleko těžší kalibr. A se zápasem se nevypořádal úplně nejlépe. The Citizens drželi daleko více míč na svých kopačkách, střelecky byli více jak čtyřikrát aktivnější a radovali se zaslouženě z finální výhry.

Za celých devadesát minut OM vyprodukovalo dohromady jen dva střelecké pokusy na bránu, alespoň však oba zamířily mezi tři tyče, čili musel své rukavice využít gólman Ederson Moraes. Nejprve ve 42. minutě vyřešil bez větších obtíží příležitost Radonjiče, v 55. minutě se na něj snažil vyzrát taktéž Thauvin, avšak jeho střelu Brazilec stačil vyrazit do zámezí.

Jinak však hosté, kteří nemuseli na hrací ploše předvést vyloženě nejlepší, suverénní výkon, samotnému klání vládli. V 18. minutě nemohli v Marseille pochválit Rongiera, jenž v blízkosti vlastní šestnáctky strašidelně přihrál Čaletovi-Carovi, míče se tak chopil soupeř De Bruyne, který bleskově přihrál Ferranovi Torres, a ten snadno překonal brankáře Mandandu.

Ve 35. minutě hodlal náskok The Sky Blues navýšit Zinčenko, ale jeho zakončení skončilo těsně mimo kýžený a chtěný prostor brány. Další gól zkrátka přišel na řadu až ve druhém dějství. V 76. minutě unikl po levé straně Foden, jehož následný pas v poutovém území sklepl Sterling pro Gündogana, jemuž pak nedělalo potíže z vyložené pozice přesně zamířit.

Les Phocéens působili na trávníku neustále mdlým a zaskočeným dojmem. Vyburcovat k lepšímu vystoupení je nedokázal v podstatě žádný moment, a poněvadž mužstvo z Manchesteru bylo směrem dopředu také nesmírně produktivní, dočkalo se ještě jedné vstřelené branky, to když De Bruyneho přihrávku zužitkoval zcela nikým nehlídaný Sterling.

Připomeňme jen, že Les Olympiens se do Ligy mistrů vrátili po necelých sedmi letech a pořád v ní svou bilanci nevylepšili k pozitivnímu. Když se totiž naposledy radovali z jakéhokoli slušného počinu, psal se únor roku 2012. Tehdy skolili doma milánský Inter, od té doby však v jedenácti po sobě jdoucích zápasech, včetně tohoto, prožili pouze pocity toho poraženého.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, livesport.cz

Komentáře (43)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
KingMaster13

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Akinfeev

1:6

Reagovat
Seydou Doumbia

0-4

Reagovat
John Obi Mikel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
eder

Nespraví. Jasná 1

Reagovat
El Fáňos

OM vůbec nehrají na 3 obránce, tahle sestava by mě hodně překvapila, AVB preferuje 4-3-3 a je to nejpravdědobnější sestava na zápas, v lize proti Bordeaux a Lorientu jsme hráli 4-3-1-2, ale také bych byl hodně překvapený. Také nechápu, proč se všude píše, že OM v lize paběrkuje, remíza s Lille není špatný výsledek a v Lyonu v 10 lidech je 1:1 taky skvělý výsledek, jediná ztráta je domácí remíza s Metz. V LM ta prohra v Řecku dost mrzí, protože to bylo v 90+ minutě a kdybychom dali dříve gola, tak to asi vyhrajeme. Jinak zápas se city můžeme jen překvapit a ohromně budou chybět fanoušci, doufám v dobrý výkon a vyrovnaný zápas

Reagovat
Seydou Doumbia

Pro City by to měla být povinná výhra. Pro domácí by byl po závěrečném hvizdu termín vyrovnaný zápas velký úspěch. Soudím podle zápasu s Olympiakosem, který je nejslabší pro OM ve skupině.

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda čekám příděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Ide o tu hru. Ta je naozaj otrasná a nevedia si dať 3 prihrávky po sebe. Príde mi tam že sa všetkým stratila technika. Pozeral som cez víkend zápas Dunajska - Slovan a prisaham že to bol kvalitnejší futbal.

Reagovat
John Obi Mikel

Ta sestava s 5 vzadu skutečně nastoupila.

Reagovat
El Fáňos

koukal jsem a dopředu sestava k ničemu, možná chtěli napodobit WHU, ale ti mají Antonia... naprosto zasloužená prohra, víc k tomu není co

Reagovat
John Obi Mikel

Ono by to mohlo být lepší,, kdyby Rongier neudělal to, co udělal To jsem snad dlouho na takové úrovni neviděl.

Reagovat
smazaný uživatel

Sardinky jsou v LM nulové a opět neprekvapili.Jen kurvi koeficient co nasbíral QSG a Lyon

Reagovat
El Fáňos

Do LM patří! S Olympiakosem to byla hloupá ztráta s potentním útokem by to byla výhra, proti City šanci nemají a s Portem budou také jasní outsidři, ale trochu doufám, že AVB bude mít na Porto speciální recept

Reagovat
Israha

Mu nemá smysl odepisovat. Pamatuju si ho, jak nikdy nepsal nic konstruktivního k fotbalu a jen trollil, teď mu pro neaktivitu smazali účet a nový si udělal proč? Aby trollil.

Reagovat
Israha

Jakkoliv teda to, co napsal, je peklužel pravda.

Reagovat
El Fáňos

No moc se nám v Evropě nedaří no

Reagovat
YoungPyo1882

2:2

Reagovat
Gedofrey

1:0 Nějak to urvem jak proti PSG. Allez l’OM!

Reagovat
smazaný uživatel

No s QSG měli akorát kliku,že klíčový hraci byli v karanténě

Reagovat
KarlVonBanhof

Jasná plichta

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
pavel.fotbal

2:4

Reagovat
diastan

Ederson, Walker, Dias, Laporte, Zinchenko, Rodrigo, Gundogan, De Bruyne (C), Torres, Foden, Sterling

Reagovat
Elmas

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

3,5+ gola

Reagovat
John Obi Mikel

Ty kráso, co to bylo za strašlivý zkrat

Reagovat
KnoxXx

debilnejsi tim nez Marseille je snad len Sachtar, uplne ta ista lahkovaznost v rozohravke

Reagovat
John Obi Mikel

Hoď tam toho Germána nebo Bena Detta + později Payeta, na tohle se nedá koukat

Reagovat
Seydou Doumbia

tak od OM se nic jiného nedá čekat

Reagovat
celeb

Je az neskutocne, ako sa city dokaze umne vykombinovat z kazdej nadejnejsej pozicie postupnymi nahravkami dozadu

Pepek musi ronit slzy stastia

Oni si tak neskutocne koleduju ...

Reagovat
smazaný uživatel

Marseille dělá v LM jen ostudu 2013 2014 v LM 0 bodů a vypadá to,že to letos zopakují Jediný Olympique je Lyonnais

Reagovat
John Obi Mikel

To jste museli dávat ten třetí gól? Mohl mi vyjít alespoň jeden tip.

Jinak AVB by měl ukecat vedení na nějaké posily.

Reagovat
smazaný uživatel

jáký je rekord v LM v počtu zápasů bez bodu ??Marseille už asi nebude daleko. 11 zápasů bez bodu

Reagovat
Seydou Doumbia

taky mě zajímá

Reagovat
smazaný uživatel

Tak rekord je prý 12,takže doufám,že příští týden to sardinky vyrovnají

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo měl 12?

Reagovat
smazaný uživatel

Anderlecht

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

To bol fotbálek a ukážka futbalovej moderny. Boli sme o dva výkonnostné levely inde než Olympique, tak sa to má hrať. Mimochodom, Marseille môže v sezóne 2022/2023 na účasť v elitnej európskej Premier League, ktorá sa pripravuje asi zabudnúť, hoci Eyraud mal o tento projekt záujem... Takýchto fackovacích panákov tam fakt nepotrebujeme, takže od Frantíkov zatiaľ definitívne berieme iba PSG

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele