základní skupiny - skupina C, 1. kolo
21.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Koka (© AFP)

Olympiakos skolil francouzského vicemistra až v závěru, rozhodl Koka

I přes poměrně výrazné šance na obou stranách se v přístavním městě Pireus dočkali jen jednoho gólu. Stadion Georgiose Karaiskakise hostil jen omezený počet diváků a ten byl ukojen až v nastaveném čase úspěšnou hlavičkou Koky. Marseille na pozdní trefu už nedokázala reagovat a z Řecka odjíždí s nepořízenou.

Přestože první poločas žádnou branku nepřinesl, nebyl to zas tak špatný fotbal. Šance k vidění byly, ale problémem byla koncovka obou celků. Většina pokusů totiž skončila mimo branku a statistiky zápasu registrovaly pouhou jednu střelu mezi tyče.

Každopádně v 6. minutě nebezpečně kroutil balón na vzdálenější tyč domácí svatyně Florian Thauvin a o čtyři minuty později zase střílel bez přípravy a mimo Yann M'Vila. Právě pro někdejšího francouzského reprezentanta ve službách Olympiakosu to byl pikantní zápas. Ještě pikantnější pak pro Mathieua Valbuenu, který na jihu Francie strávil dlouhá léta. Olympiakos měl větší územní převahu, ale musel si dávat pozor na zadní vrátka. Po rychlém protiútoku zakončoval před brankou v těžké pozici a kolenem opět Thauvin. Ve 43. minutě měl asi největší šanci prvního poločasu Olympiakos. Po centru Holebase se za obranou Francouzů objevili osamocení El Arabi s Ranđelovićem a zatímco prvně jmenovaný nepřesně zakončoval, ten druhý byl v mnohem lepší pozici.

Hned z kraje druhé půle si vytvořila velkou šanci Marseille. Benedetto se dostal za řeckou obranu a pelášil si to sám na brankáře Sá, ten celou situaci zvládl vynikajícím zákrokem. Pro Olympiakos to bylo důrazné varování. Pro hosty pak málem platilo tradiční pořekadlo nedáš-dostaneš. Ránu El Arabiho Mandanda vyrazil a dorážející Masouras se běžel radovat. VAR však odhalil jeho ofsajd, takže veškerá radost byla zbytečná.

Dvacet minut před koncem si stáhl přetažený centr Valbuena a pořádně prověřil svého někdejšího spoluhráče Mandandu. Valbuena měl prsty i ve velké tutovce pár minut před koncem. Jeho centr zasáhl hlavou El Arabi a míč putoval znovu mimo Mandandovu svatyni. Aktivní Valbuena posadil centr i na hlavu Semeda, ale ukazatel skóre zůstával nadále neměnný. Tlak Olympiakosu v závěru gradoval a v nastavení to Valbuenovi konečně vyšlo. Jeho další přesný pas vzduchem trkl hlavou Koka a tady už byl Mandanda bezmocný. Hosté se ve zbývajících minutách hnali dopředu, ale čas byl proti nim.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Bastaron

1:1

Reagovat
John Obi Mikel

2:3

Reagovat
KingMaster13

1:1

Reagovat
olymp

1:0

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
El Fáňos

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Allez LOM

Reagovat
Elmas

0:0

Reagovat
Pharrell

0:0/0:1

Reagovat
Rothbard

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

0:0/1:1

Reagovat
Israha

Takže se potvrdily předsezónní obavy, že s konkurenceschopností v LM to bude spíše špatné, než dobré. Když ten tým v plné síle nestačí na Olympiakos, tak na zápasy s Portem a City ani nemusejí jezdit. Benedetto má formu a sebevědomí asi jako Gignac v památné dvougólové sezoně, a Payetovi by mělo být tak týden trapně z toho, jak ho prťavý jidáš Valbuena celý zápas vyučoval v tom, jak má hrát mozek týmu. Plusy snad jen Thauvin, Gueye a až na tradiční body zahazující blackout Amaviho fungující obrana, protože ty šance neutralizovali ofsajdovou pastí vcelku učebnicově. No, tak jsme si zahráli skupinu LM, a můžeme zpátky do ligy bojovat o poháry, letos to přes Rennes a Lille bude podstatně těžší.

Reagovat
Elmas

však Olympiakos byl mírným favoritem

Reagovat
Seydou Doumbia

Podle sestřihu jim ale i Olympiakos dával celkem deku. Sice Porto mělo výprodej, ale individuálně jsou kvalitnější než Olympiakos. No a City je asi znásilní 2x.

Reagovat
Israha

Já neříkám, že Olympiakos je slabý. Říkám, že je nejslabší soupeř z této skupiny, a to prostě pravda je. A pokud Marseille nedokáže bodovat na hřišti nejslabšího soupeře skupiny, tak v té soutěži bohužel nemají co dělat.

Reagovat
Israha

Jako "deka" to byla spíš až ke konci, a jak píšu, většinu těch šancí jsme jim zrušili ofsajdovou pastí. Ale vepředu prostě hrál na adekvátní úrovni jediný hráč, a to Thauvin. A Sanson coby nejofenzivnější záložník tu formu taky moc nepotkal. Takže závěr je stejný - pokud toto má problémy s Pireem, tak Porto a City maj body zdarma.

Reagovat
Israha

Prdele, reakce na Doumbiu. Tady schizofrenně palcuju sebe, ty včerejší výsledky mě fakt rozhodily

Reagovat
Seydou Doumbia

Dočetl jsem se až o týden později. Hele proti City si vás pustím to bude sranda sledovat.

Reagovat
Israha

Já neuvidím, protože Real. Po x letech Marseille v LM a zrovna se mi kryjou s Realem, k posrání .

Reagovat
Seydou Doumbia

Myslel jsem že první je pro tebe OM. Ale je pravda, že španělskou sekci míjím velkým obloukem.

Reagovat
Israha

Tak řekněme, že v Ligue 1 sekci se dá bavit převážně normálně, což v La Liga sekci, kor když fandíš Realu, není vždy realizovatelné . Ale Real je pro mě číslo jedna, fandím od dob Hierra, k Marseille mě přivedl až Ribéry.

Reagovat
Seydou Doumbia

Čtu na španělskou sekci dost negativní recenze, to je pravda. Nejlepší asi na pokec německá a francouzská. Takže od dob Riberyho v OM sleduješ pravidelně L1?

Reagovat
Israha

Od Ribéryho sleduju blíže dění v OM, ligové zápasy jsem pravidelně začal vyhledávat v době, co to tam vedl Deschamps (víceméně se to překrylo se širším rozvojem streamů na netu). Francouzský fotbal obecně mám rád od dob Zidanea, jen k ligovému jsem přičichl později.

Reagovat
Seydou Doumbia

Za dob Didiera jsem byl rád, když jsem Lyon viděl v LM na čt 4 no. Bohužel jsem nestihl žádný mistrovský titul vidět naživo. Každopádně to v té době muselo být super, sledovat L1. Po té slavné éře to bylo dost vyrovnaný.

Reagovat
olymp

nejslabsi team v teto skupine je Marseille.

Reagovat
Israha

No minimálně má Pireus větší zkušenosti s LM za poslední dekádu, to je pravda. Přímé srovnání si udělat netroufám. Psal jsem ovšem, že Pireus je nejslabší SOUPEŘ pro Marseille, z té skupiny. Sami proti sobě hrát nemůžou.

Reagovat
Elliasson

Věřím, že Olympiakos bude lepší jak Porto.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele