základní skupiny - skupina C, 4. kolo
25.11.2020 18:55 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Citizens vyhráli v Řecku a jsou dalším postupujícím

S předstihem dvou kol si Manchester City zajistil postup do jarní fáze Ligy mistrů. Pomohlo mu k tomu vítězství 0:1 na hřišti Olympiakosu, o které se zasloužil v první půli jediným gólem Phil Foden.

Pep Guardiola udělal oproti domácímu vzájemnému utkání mnoho změn v základní sestavě. Ve stoperské dvojici před Edersonem nastoupili Stones a Días, kraje obrany obstarali Cancelo s Mendym. Středovou trojici utvořili Gündogan, Rodri a Foden, ofenzivní úkoly dostali Bernardo Silva, Jesus a Sterling.

Citizens od prvních minut kontrolovali hru a chtěli si dokráčet za postupem, na první zajímavější příležitost ovšem museli čekat půl hodiny. Až pak se v pokutovém území objevil Jesus, jenž z úhlu nedokázal překonat brankáře.

O chvíli později už se bledě modří do vedení dostali. A nebyl to ledajaký gól, Jesus bravurně našel za obranou Sterlinga, jenž prokázal obrovský přehled o hře, když patičkou našel Phila Fodena. Ten už si věděl rady a přízemní ranou z první rozvlnil síť. Ještě před odchodem do šaten se sám Sterling mohl dočkat branky, Sá ovšem jeho skvělý přímák famózně vytáhl.

Krátce po návratu na hřiště zaváhal ve vlastním pokutovém území Semedo, jehož obral o míč Foden. Jeho pokus zblokoval bránící hráč, dorážející Gündogan zamířil mimo. Po hodině hry přišla sérii vzrušujících momentů, vše začal zákrok Semeda na Jesuse ve vápně, rozhodčí to ovšem ponechal bez povšimnutí.

Sterling pak prokázal, že je opravdu při chuti a pobídl do velké šance Cancela, který zhruba z deseti metrů nedokázal překonat brankáře. Na něm si vylámal zuby pár minut poté i Bernardo Silva. Zbytek utkání už větší šanci ani gól nepřinesl a Citizens tak své vítězství uhájili.

To pro ně znamená jistotu postupu a pokud příští týden alespoň remizují s Portem, budou mít jasno i v tom, že skončí ve skupině první. Naopak Olympiakos se o postup bude muset hodně porvat.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (20)

Přidat komentář
KingMaster13

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
John Obi Mikel

0:0

Reagovat
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Videli ste oba all or nothing city a spurs ? mne sa ako chronickemu obdivovatelovi pap,

neskutocne znechutil tymto a prave murko mi prisiel neskutocne nad vecou a prijemny clovek.

Reagovat
tlaci

0:2

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
diastan

Ederson, Cancelo, Dias, Stones, Mendy, Gundogan, Rodrigo, Foden, Bernardo, Sterling (C), Jesus

Výhra a začít konečně něco hrát v lize

Reagovat
Agent z Melmacu

bola minúta ticha za Neapolčana?

Reagovat
diastan

Byla

Reagovat
diastan

No konečně

Reagovat
Remt

Ty si tam daj v druhym poločase ještě přes držku dneska

Reagovat
Seydou Doumbia

kdo s kým? a nebo hromadně?

Reagovat
Remt

Sterlinga tam při souboji tahali za dres, tak se nasral, začali se pošťuchovat a hádat, tak dostali žlutou. Po vhazování tam pak Sterlinga vzal někdo pěkně přes párky Konec poločasu vypadal trochu vyhrocenej. Teď už to vypadá zas v klidu. Škoda

Reagovat
Seydou Doumbia

škoda...mám tyto vyhrocený zápasy rád...včera lipsko s mrdkami hráli takhle celý zápas

Reagovat
Remt

A já to neviděl :D Bylo to vyhrocené jo? Má smysl ten zápas zkoukávat zpětně?

Reagovat
Seydou Doumbia

Vyhrocený to bylo i když na mě pořád ještě málo. Já mám rád extrémy jihoamerické. Ale věděl jsem že na straně domácích je plno labilů s kterými to může mít solidní náboj. Zápas průměrný, ale díky těm emocím to šlo celkem nahoru.

Reagovat
Stannis Baratheon

2 goly kdokoliv!

Reagovat
diastan

To je tragédie ..výhra nebo ne, zas jen gól po tomto prubehu ..

Reagovat
t0mmy33MCFC

neskutecny ty sance ale to se uz musi zlomit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele